Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМК госп.право.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
847.87 Кб
Скачать
  1. Завдання для самостійної роботи

Вміле та вільне володіння основними поняттями та категоріями курсу є необхідною умовою засвоєння даної дисципліни. Дані рекомендації розроблені з метою допомоги студентам у вивчені питань, котрі виносяться на самостійне опрацювання. Метою самостійної роботи є активне і глибоке засвоєння студентами найбільш важливих тем, а також надбання ними необхідних навичок у використанні положень теорії у практичній діяльності. Основою глибокого вивчення дисципліни є засвоєння та конспектування рекомендованої літератури, та інших джерел, які пропонує викладач. Самостійна робота студентів дозволяє забезпечити досягнення цілого комплексу цілей, основними з них є:

  • розвиток та закріплення знань теоретичного характеру;

  • розвиток уміння аргументовано і точно викладати своє розуміння питань теми;

  • вироблення вмінь та навичок самостійної роботи, творчого підходу до виконання поставлених завдань,

  • виховання почуття відповідальності, професійного ставлення до виконання поставлених завдань,

  • контроль рівня засвоєння знань.

Найважливішою частиною підготовки до самостійних занять є складання робочого запису матеріалу, що вивчається. Підготовка повинна закінчуватися розробкою планів відповідей на всі питання теми. При самостійній підготовці до занять студенту необхідно:

  • вивчити матеріали лекцій по темі;

  • вивчити рекомендовану літературу;

  • підготувати плани відповідей на всі теми;

  • виконати завдання до самостійної роботи, які виносяться по кожній окремій темі (перелік завдань подано в робочій програмі курсу),

  • бути готовим до усних відповідей на питання по темі.

При підготовці теоретичних питань студентам варто вести словник термінів, який складається окремо і містить терміни та поняття з кожної теми курсу, це допоможе студентам вміло застосувати ті чи інші категорії при проведенні проміжного та поточного контролю.

В процесі вивчення програмного матеріалу і самостійної підготовки до занять студенти набувають навичок самостійного опрацювання джерел курсу, програмного матеріалу, навчальної літератури, монографій, наукових праць і статей з курсу. Відповіді на контрольні запитання та виконання конкретних практичних завдань виступають однією з найважливіших форм контролю за правильною організацією самостійної роботи студентів над учбовим матеріалом і якістю його засвоєння. При підготовці до занять необхідно самостійно опрацювати запропоновані там же теми рефератів, доповідей, зробити аналіз наукової статті із запропонованих питань. Завдяки цьому у студентів виробляються навички самостійного аналізу, вміння застосовувати теоретичні знання в практичній діяльності. Підготовлені студентами питання розглядаються на семінарах, робиться ґрунтовний аналіз питання, що розглядається, крім цього розглядаються теми рефератів, доповідей з актуальних питань. Завдання, які запропоновані для самостійного вивчення, виконуються в окремих зошитах. Відповіді на питання повинні бути змістовними, з посиланням на відповідні норми конституційного права тієї чи іншої країни.

Змістовний модуль І.