Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВIТ З НАВЧАЛЬНОІЇ ПРАКТИКИ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
335.87 Кб
Скачать

ЗМІСТ

1.Вступ………………………………………………………………………..

2.Текстовий процессор Microsoft Word…………………………………….

2.1Створення і використання шаблонів документу……………………….

2.2 Створення нового документу на основі спеціального шаблону……...

2.3 редагування та форматування документів…………………………......

2.4Форми ділової графіки у Microsoft Word……………………………….

2.5друкування документів на принтері у Word…………………………...

3.Редактор формул Microsoft Equation Editor……………………………...

4.Електронны таблиці Microsoft Excel……………………………………..

4.6Створення книги і аркушів Редактор формул………………………….

4.7Робота з майстром функцій Equation Editor……………………………

4.8Робота з діаграмами……………………………………………………...

4.9Друк в Excel………………………………………………………………

5.Система керування базами данних (СУБД) Access……………………..

6.Середовище графічного редактора Photoshop ………………………….

7.Середовище Internet Explorer……………………………………………..

8.Середовище Microsoft Power Point………………………………………

9.Перелік посилань………………………………………………………...

10. Висновок ..................................................................................................

ВСТУП

Технологічна навчальна практика створена для освоєння студентами практичних навиків в роботі з комп’ютерами.Також ми на практиці освоїли основні програми для роботи на персональному комп’ютері. Під час практичних занять, вчилися встановлювати та налагоджувати операційну систему та прилягаючі програми Microsoft Office. Навчилися працювати в програмах Microsoft Office: навчилися друкувати різні оголошення,писати формули а word та excel, створювати гіперпосилання а excel, створювати презентації та налаштовувати в них анімацію. Вивчили роботу в графічних редакторі Adobe Photoshop: навчилися користуватися різними інструментами для редагуваання малюнків тощо.

  1. Види мереж

Кожний комп'ютер має доступ до своїх власних ресурсів: оперативної пам'яті, файлової системи на дисках і зовнішніх пристроїв (додаткових дисководів, принтерів, модемів тощо). Для оптимального використання цих ресурсів і, зокрема, для обміну інформацією комп'ютери об'єднують у локальні мережі. Декілька з'єднаних між собою локальних мереж за територіальною чи галузевою ознаками утворюють глобальну мережу. Саме Інтернет є загальнодоступною глобальною мережею, яку справедливо вважають ( і це відображає її назва ) мережею мереж. Об'єднання комп'ютерів у мережу має великі переваги.

Рис.1.1

Комп'ютерна мережа - це комп'ютери та зовнішні пристрої (принтери, плоттери, сканери), зв'язані між собою системою пересилання інформації. Таку систему утворюють програмне забезпечення, середовище передавання (канали зв'язку) та інше мережне обладнання.

Мережі поділяють за зонами обслуговування на два головні види: локальні та глобальні.

У локальних мережі (LAN, Local Area Network) об'єднують комп'ютери, розташовані в одному приміщенні чи одній організацій, наприклад, у ліцеї, університеті, банку, на заводі тощо. Головною ознакою локальної мережі є порівняно короткі, швидкісні й добре захищені лінії зв'язку. Швидкість пересилання даних в локальний мережі становить 10, 100 або 1000 Мбіт/с і більша ( 1 Мбіт = 106 біт).

Глобальні мережі ( WAN, wide Area Network ) найчастіше об'єднують локальні мережі за галузевою ознакою ( банківських мережі, мережі авіакомпаній, наукових організацій тощо ). Прикладом глобальної мережі є мережа УРАН в Україні, яка об'єднує наукові центри в географічному трикутнику Львів-Київ-Севастополь.

Виділяють також міські мережі ( MAN, Metropolitan Area Network ) з великим, як у глобальній мережі, радіусом дії і швидкісними, як у локальній мережі, середовищами передавання даних.

Найпростіший приклад локальної мережі - два комп'ютери, з'єднані спеціальним кабелем через послідовні чи паралелі порти через мережні адаптери. Такий спосіб з'єднання називають прямим.

Окремий комп'ютер мережі називають робочою станцією. Користувачів локальної мережі називають робочою групою.

Якщо всі комп'ютери локальний мережі рівноправні, то така мережа є одноранговою . Члени робочої групи мають доступ до незахищеної інформації на кожному комп'ютері. На таких комп'ютерах встановлюється одна з мережних операційних систем (ОС): Linux, FreeBSD, Windows NT Workstation, Net Ware фірми Novell, LANtastic фірми Artisoft чи ОС з підтримкою мережних функцій ( Windows 9x, XP, Vista тощо ).

Якщо в мережі є комп'ютер, з якого черпають інформацію робочі станції, то його називають сервером, робочі станцій-клієнтами, а з'єднання - мережею типу клієнт-сервер. На таких комп'ютерах встановлюють спеціальне програмне забезпечення: програму-сервер для сервера і програму-клієнт для кожної робочої станції. Сьогодні це найпоширеніший тип мережі. Для їх функціонування потрібна операційна система Linux або MS Windows NT чи 2003-2005 Server, або MS Windows XP Professional, LAN Server фірми IBM, NetWare фірми Novell тощо.

Поширеними є компактні робочі станції без дисководів (монітор, клавіатура, миша, системний міні-блок ), призначені лише для доступу до сервера, де зберігаються всі дані робочої групи. Таку станцію називають <<тонким клієнтом>>.

Робочі станції можуть розміщуватись на значній відстані від сервера, наприклад, в іншому місті. Якщо комп'ютер-клієнт з'єднаний із сервером за допомогою виокремленої телефонної чи іншої лінії зв'язку, то таке з'єднання називають віддаленими доступом до мережі. Апаратну підтримку такого з'єднання здійснює пристрій, який називають модемом . Комп'ютер з віддаленим зв'язком до сервера називають абонентським пунктом. Виділені ( виокремленні ) лінії застосовують також для з'єднання локальних мереж з глобальною мережею Інтернет.