Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
УМПС.ЗМ 3. Пр.2-3.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
77.82 Кб
Скачать

Практичне заняття № 2

Документація з кадрово-контрактних питань – і (2 год)

Теоретична частина:

  1. Резюме. Типи резюме. Особливості композиції резюме.

  2. Характеристика. Рекомендаційний лист.

  3. Автобіографія. Реквізити автобіографії.

  4. Особовий листок з обліку кадрів.

Рекомендована література

  1. Глущик С. В. Сучасні ділові папери : Навчальний посібник / С. В. Глущик, О. В. Дияк, С. В. Шевчук. — К. : Арій, 2009. — 400 с.

  2. Культура фахового мовлення : Навчальний посібник / За ред. Н. Д. Бабич. — Чернівці : Книги –ХХІ, 2005. — 572 с.

  3. Мацюк З., Станкевич Н. Українська мова професійного спрямування : Навчальний посібник / З. Мацюк, Н. Станкевич. — К. : Каравела, 2008. — 352 с.

  4. Резніченко В. І., Михно І. Л. Довідник-практикум з офіційного, дипломатичного, ділового протоколу та етикету / В. І. Резніченко, І. Л. Михно. – К. : Рідна школа, 2003. – 479 с.

  5. Універсальний довідник-практикум з ділових паперів / С. П. Бибик, І. Л. Михно, Л. О. Пустовіт, Г. М. Сюта. - К. : Довіра; УНВЦ „Рідна мова”, 1999.

  6. Шевчук С. В. Ділове мовлення для державних службовців : Навчальний посібник / С. В. Шевчук. — К. : Арій, 2008. — 424 с.

  7. Шевчук с. В., Клименко і. В. Українська мова професійного спрямування : Підручник / с. В. Шевчук, і. В. Клименко. — к. : Алерта, 2010. — 696 с.

Практична частина:

  1. Використовуючи редактор Microsoft Word, укладіть хронологічне і функціональне резюме від свого імені. Визначте посаду, на яку ви могли б претендувати з огляду на ваш освітньо-кваліфікаційний рівень.

  2. Зредагуйте речення, що можуть бути використані під час формулювання мети резюме.

1) Розвинути нову ділянку компанії по виробництву й продажу меблів -офісні меблі та устаткування. 2) Заснувати дистриб'юторську мережу ком­панії по виробництву й продажу меблів. 3) Отримати посаду фінансового аналітика в крупній виробничій організації. 4) Особливо зацікавлений в під­готовці журнальних статей, редагуванні й аналізі технічної інформації та ма­теріалів по технічному навчанню. 5) Отримати посаду асистента по зв'язках з громадськістю, включаючи публікації, підготовку прес-релізів, фотографій та дайджестів. 6) Хочу отримати перспективну посаду в міжнародній, швидко зростаючій компанії. 7) Хочу отримати посаду, яка допоможе мені реалізува­ти мої творчі і інтелектуальні здібності.

  1. Прочитайте документ. Зредагуйте текст автобіографії, запишіть, дотримуючись правил оформлення. Укажіть на характер помилок.

Автобіографія.

Я, Мірошник І. Д., народилась в Камінькаширському районі Волинської області. Закінчила луцьку загальноосвітню школу № 9. На протязі 1989 – 1994 рр. навчалася в Луцькому державному університеті ім. Л.Українки, на історичному факультеті. Зараз працюю вчителем історії, приймаю участь в громадській роботі.

Одружена, маю дві доньки.

Підпис

  1. Зредагуйте сталі вислови, уживані в тексті автобіографії.

А) Поступити в інститут, зайняти перше місце в олімпіаді, одержати спе­ціальність викладач французької мови, вступити на курси по інформатиці, працювати на посаді фельдшер-лаборант, навчатися на юридичному факуль­теті на спеціальності, моя сім'я складається з чотирьох чоловіків: я, мати, батько, брат, я займаюся мовою програмування.

Б) В 2008 році я вступив у Національний Авіаційний Університет, де навчаюся до теперішнього часу. В 2009 році поступив до Київського національного університета та економічний факультет, зараз являюся студентом 1 курса. На протязі 2004-2009 вчився на юриста в університеті, який закінчив з гарними показниками.

  1. Зредагуйте речення з тексту характеристики. З'ясуйте, які вади було усунено.

Проявив себе як викладач, досконало знаючий свою справу. Користується авторитетом колег. Характеристика видана в аспірантуру Харківської право­вої академії. Фахом секретаря-референта оволоділа в повному обсязі. У червні 2009 року Романовським Л. М. було закінчено навчання в інституті політоло­гії та права Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова, одержавши диплом за фахом «Правознавство». Постійно підвищує свій професіональний рівень. Володіє високим рівнем психологічної культури.

  1. Знайдіть помилки в оформленні характеристики. Зредагуйте і запишіть, дописавши відсутні відомості. Укажіть на характер помилок.

Характеристика

видана студентці 5 курса

Східноєвропейського Національного

університета ім. Л. Українки

Шивановій Інні Данилівні