Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tema_3_BM_nov__1.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
332.8 Кб
Скачать

Державна фінансова інспекція України , її функції та структура

Державна фінансова інспекція України створена на базі Державної контрольно-ревізійної служби України. Державна контрольно-ревізійна служба України створена в 1993 р. на базі Контрольно-ревізійного управління Міністерства фінансів України і є його правонаступницею у частині майнових прав та обов’язків.

Указом Президента України від 15 грудня 1999 р. № 1572 керівний орган державної контрольно-ревізійної служби — Головне контрольно-ревізійне управління — віднесено до складу центральних органів виконавчої влади зі статусом державного комі­тету. Пізніше цей статус було закріплено Указом Президента України від 27 серпня 2000 р. № 1031 «Про заходи щодо підвищення ефективності контрольно-ревізійної роботи» та Положенням про Головне контрольно-ревізійне управління України.

Інспекція має централізовану організаційну структуру. До складу органів Державної фінансової інспекції України входять Головна фінансова інспекція України и, фінансової інспекції в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастопол іфінансові підрозділи (відділи, групи) у районах, містах, районах у містах.

фінансової інспекції в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі є органами виконавчої влади і підпорядковуються ГоловФІ. Відділи є структурними підрозділами фінансових інспекцій в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі, підпорядковуються їм та входять до складу Державної фінансової інспекції України. ГоловФІ здійснює свої повноваження безпосередньо та через утворені в установленому порядку фінансової інспекції, відділи, групи, в тому числі і міжрайонні контрольно-ревізійні відділи.

Діяльність Головної фінансової інспекції спря­мовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра фінансів України.

Кабінет Міністрів України визначає також видатки на утримання Державної фінансової інспекції України які фінансуються з державного бюджету.

ГоловФІ очолює Голова, якого призначає на посаду і звільняє з посади Президент України в установленому законодавством порядку. Голова ГоловФІ персонально відповідає перед Президентом України і Кабінетом Міністрів України за виконання покладених завдань і здійснення ним своїх повноважень.

Голова ГоловФІ має заступників, які призначаються на посаду і звільняються з посади відповідно до законодавства.

Для погодженого вирішення питань, що належать до компетенції ГоловФІ обговорення найважливіших напрямів його діяльності в ГоловКРУ утворюється колегія у складі Голови (голова колегії), заступників Голови за посадою, інших керівних працівників державної Державної фінансової інспекції України. Члени колегії затверджуються та звільняються від обов’язків Кабінетом Міністрів України за поданням Голови ГоловФІ. Структуру ГоловФІ, положення про структурні підрозділи ГоловКРУ, фінансові інспекції в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі, типове положення про контрольно-ревізійні підрозділи (відділи, групи) у районах, містах, районах у містах затверджує Голова ГоловФІ.

Державна фінансова інспекція України забезпечує контроль за використанням відповідно до законодавства бюджетних коштів та коштів державних цільових фондів міністерствами, іншими центральними і місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, а також підприємствами, установами й організаціями незалежно від форми власності, відомчої належності та підпорядкованості, збереженням державного і комунального майна, веденням бухгалтерського обліку і фінансової звітності.

Підконтрольними для органів Державної фінансової інспекціі України є центральні та місцеві органи виконавчої влади (крім Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України), інші бюджетні установи й організації, казенні підприємства незалежно від джерел фінансування, а також підприємства та організації, їх об’єднання незалежно від форми власності, організаційно-правових форм, відомчої належності та підпорядкованості, які отримують (отримували в ревізійному періоді) кошти з бюджетів усіх рівнів чи державних цільових фондів, інші державні кошти (в тому числі державних валютних фондів) та/або кошти, що залишаються у розпорядженні суб’єк­тів господарювання у зв’язку з наданими пільгами за платежами до бюджетів.

Відповідно до завдань, покладених на Державну фінансову інспекцію України, Головна фінансова інспекція виконує такі функції:

  • проводить ревізії та перевірки, у тому числі за дорученням Президента України, Кабінету Міністрів України та правоохоронних органів фінансово-господарської діяльності підприємств, установ і організацій, які отримують кошти з бюджетів усіх рівнів, позабюджетних фондів, перебувають у державній, комунальній власності, а також таких, у статутних фондах яких є частка державного, комунального майна;

проводить перевірки використання бюджетних коштів, отрима­них на виконання державних програм, перевірки фінансово-господарської діяльності щодо бюджетних позик, позик і кредитів, гарантованих коштами бюджетів, цільового використання дотацій і субсидій, належного виконання державних контрактів, проавансованих за рахунок бюджетних коштів, а також у перед­бачених законодавством випадках використання коштів, що залишаються у розпорядженні суб’єкта господарювання у зв’язку з наданими пільгами за платежами до бюджетів;

здійснює аналіз стану дотримання фінансової дисципліни і повідомляє про його результати відповідні центральні і місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, правоохоронні органи, а за необхідності передає матеріали ревізій і перевірок органам, які згідно із законодавством наділені правом застосування санкцій за виявленими фактами порушень;

готує і передає до відповідних органів пропозиції щодо усунення причин і умов, які призвели до недостачі державних коштів і матеріальних цінностей, неефективного і нецільового витрачання державних фінансових ресурсів;

здійснює контроль за усуненням недоліків і порушень, виявлених ревізіями та перевірками, і в разі потреби вживає додаткових заходів до їх усунення;

систематично інформує Президента України, Кабінет Міністрів України про факти порушень фінансової дисципліни, виявлені ревізіями та перевірками фінансово-господарської діяльності.

Аналогічні функції виконують контрольно-ревізійні управління в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі, контрольно-ревізійні підрозділи (відділи, групи) у районах, містах і районах у містах.

Крім означених функцій, на Головну фінансову інспекціяю покладено розроблення інструктивних та інших нормативних документів з проведення ревізій та перевірок, здійснення методичного керівництва і контролю за діяльністю підпорядкованих контрольно-ревізійних підрозділів.

Головна фінансова інспекція України узагальнює досвід проведення ревізій та перевірок і поширює його серед контрольно-ревізійних служб, розробляє пропозиції щодо удосконалення контролю, надає організаційно-методичну допомогу контрольно-ревізійним службам центральних та місцевих органів державної виконавчої влади.

Крім цього, органи фінансової інспекції розглядають листи, заяви і скарги громадян про факти порушення законодав- ства з фінансових питань; забезпечують ведення державної статистичної звітності контрольно-ревізійної роботи, беруть участь у наукових дослідженнях і розробках програм боротьби зі злочинністю у сфері економіки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]