Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
міжн.морське,повітр.та косм.право(МП).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
359.94 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України академія адвокатури україни робоча навчальна програма

з дисципліни

«МІЖНАРОДНЕ МОРСЬКЕ, ПОВІТРЯНЕ ТА КОСМІЧНЕ ПРАВО»

для підготовки бакалаврів

денної форми навчання

Київ − 2007

Укладач: Бойко І.І.

Програму розглянуто і схвалено на засіданні

кафедри прав людини, міжнародного та європейського права.

Протокол № від 2007р.

ВСТУП

Навчальна дисципліна «Міжнародне морське, повітряне та космічне право» є курсом в системі підготовки висококваліфікованих фахівців з міжнародного права.

Вивчення цього курсу дає змогу студентам одержати фундаментальні знання щодо основних концептуальних та методологічних засад міжнародного морського, повітряного та космічного права.

Мета та завдання курсу полягають у засвоєнні загальних закономірностей розвитку міжнародного морського, повітряного та космічного права, а також у розгляді і з’ясуванні актуальних питань та проблем у цій сфері.

Студенти повинні одержати суму знань загальнотеоретичного та практично-прикладного характеру, опанувати понятійний апарат курсу, оволодіти основами методології самостійного визначення актуальних питань та проблем у сфері міжнародного морського, повітряного та космічного права.

В основу курсу покладено наукову, навчальну та навчально-методичну літературу українських, російських та західних авторів, фахові періодичні видання. Неодмінною умовою успішного вивчення дисципліни є опрацювання студентами законодавчих актів та міжнародно-правових документів у сфері міжнародного морського, повітряного та космічного права.

Лекційний курс передбачає ознайомлення студентів з основними теоретичними поняттями (категоріями) навчальної дисципліни, змістом міжнародно-правових документів, що складають правову базу міжнародного морського, повітряного та космічного права.

Проведення семінарських занять дає змогу поглибити знання, отримані на лекції і в процесі самостійної роботи, закріпити вивчення міжнародно-правових документів, навчальної та додаткової літератури, з’ясувати напрямки застосування теоретичних положень в своїй майбутній професійній діяльності. Семінарське заняття є одночасно і засобом перевірки знань студентів, а також відпрацювання навичок самостійного вивчення цього предмету, роботи з літературою, вміння логічно і послідовно розповідати засвоєний матеріал.

Самостійна робота є важливим етапом у підвищенні знань студентів із дисципліни. Метою роботи є самостійне вивчення, аналіз і оцінка підібраної літератури по темі, розвиток уміння критично усвідомлювати різні теоретичні концепції з тим, щоб мати свою аргументовану думку. Студенти навчаються самостійно працювати з нормативно-правовими актами України, міжнародно-правовими актами, навчальною і науковою літературою, аналізувати і узагальнювати вивчений матеріал. Студенти повинні бути готовими захистити самостійну роботу в бесіді з викладачем (вільно володіти викладеним матеріалом, чітко і аргументовано відповідати на поставлені запитання).

Вивчення дисципліни «Міжнародне морське, повітряне та космічне право» передбачає проведення тестування як проміжної форми контролю, підготовку рефератів і завершується складанням заліку.