Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Физа ПМК2 билеты.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
405.5 Кб
Скачать

1) Висновок:

Кількість гемоглобіну становить 15г%(150г\л) Це свідчить про те що кілк. Hb в межах норми(норма 135-185), тобто активність еритропоеза в нормі, гемоліз ер. в нормі. Процеси плазмо утворення в нормі. Транспортна, дихальна функція буде в нормі, буферна фнкц. в нормі

Повиш. висогорірья, фіз. навант., посилення еритропоезу, послаблення гемолізу, посл. плазмоутв.

Зниж. транспортна фнкц. зниж, буф. зниж. анемія(втрата крові, гемоліз, пор. еритропоезу.)

2)

5. 1) При надходженні жиру до шл відб стимул. хеморец. виділ ХЦКПЗ і соматотропіну. Соматотропін – закр. сфінктер. ХЦКПЗ – стим. виділ підшл. ферм, та стим жовчовиділ.

2) Для того щоб хімус встиг бути емульгованим жовчними кислотами. Потрібні невеликі порції щоб жир був емульгованим

Білет 8

1. 1. КП – показує ступінь насичення 1 еритроцита Hb порівнянно зі стандартом.

1) КП = 130*3\470 = 0.82. Норма – 0.85-1.15. Колірний показник нижче норми

2) Зазнчена величина свідчить про те що колірний показний нижче норми та еритроцити гипохромні. Ступінь насичення Нb еритроцитів знижена. Киснева ємність крові знижена. Чиники які можуть до цього призвести: порушення надходження вітаміну В12 та фолієвої кислоти(пор. всмокт., гастрит, не має фактора Кастла) а також зниж. еритропоезу.

2. 1) крива дисоціації оксигемоглобіну, при затр. дих – гіперкапнія – ацидоз, відх. кривої вправо

2) Гиперкапнія

3) Зменшення споріднення веде до більшої віддачі кисню в тканинах при тій самій кількості кисню та гемоглобіну. Зменш кількість оксигемоглобіну в крові, збільш дисоціація гемоглобіну в капілярах великого кола кровообігу, збільшується віддаваня кисню працюючим тканинам

3. 1)Щільність збільшиться, кількість зменшиться.

осморец(центр(Hth) і периферійні(нирка)) → ↓ виділ. альдостерона →↑ виділ вазопресину(гіпоталамусом через нейрогіпофиз) → АДГ → V2-рец. на епітелії і фібробластах дистальних відділах нефронів(тобто збиральні трубочки і дист. звивисті канальці) → що веде до акт. гіалуронідази → ↑ збільшення проникності базальних мембран цих канальців до води → ↑ пасивної факультативної реабсорбції води

Гормони які приймають участь це альдостерон, ПНГ, та вазопресин. Кл. мішені - V2-рец. на епітелії і фібробластах дистальних відділах нефронів(тобто збиральні трубочки і дист. звивисті канальці)

Контур

4. 1) Збільшується секреція підшлункового соку(буде рідким, багато води і гідрокарбонатів, мало ферм.). Зменш. секр. шлунк соку.

2) Механізми – HCL впливає на Н-рец в дуоденуме, які є в S-кл, вони виділ в кров секретин, він впл. на протоки панкреас – стим. виділ води і гідрокарбонатів до складу вел. кілк. рідкого підшлункового соку. Через кров секретин гальмує роботу – зменшує секр. шлункового соку. Фаза секр. – друга, шлунково-кишкова, або нейрогуморальна.

3) Фаза секреції друга, нейрогуморальна або кишкова. Контур рег.

5. 1) Завдяки власному депресорному рефлексу, який почався з барорец. каротидних синусів і дуги аорти, через довгастий мозок привів до зазн. змін.

2) Контур рег.

Білет 9

1. 1) Визн. вел. в порівнянні в нормальною величиною в нормі

2) Чинники ГДЦ?

1. Стан грудної клітини

2. Цілісність і герметичність плевральної порожнини

3. Робота і тренованість дих. мязів(інспіратор них і експіраторних)

4. Еластична тяга легень

5. Наявність суфрактанту

6. Діаметр дих. шляхів (опір повитряносн шляхів)

7.. Наповненість шлунку и стан органів травної порожнини

Соседние файлы в предмете Нормальная физиология