Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
01_IME_Praktika_Septem_2012.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
266.75 Кб
Скачать

ПВНЗ «Галицька Академія»

Кафедра туризму

Затверджую

Проректор з навчальної роботи

________________

“ ___ “ _______________ 2012 р.

Програма та методичні вказівки з виробничої

практики для студентів 5-го курсу напряму 0504 «Туризм»:

Розглянуто на засіданні кафедри туризму

(протокол № від вересня 2012р.)

м. Івано-Франківськ

2012

Методичні вказівки до виробничої практики студентів 5-го курсу напряму 0504 “Туризм” написано у відповідності з робочим навчальним планом, що передбачає вивчення туроператорської та турагентської діяльності туристичних підприємств.

Укладачі:

доц. Горішевський П. А.

ст. викл.

ст.. викл..

Відповідальний за випуск

завідувач кафедри туризму

к.г.н. доц.. Фоменко Н.В.

Вступ

Виробнича практика студентів є важливою складовою частиною навчального процесу з підготовки кваліфікованих фахівців туризму у вищих навчальних закладах, що проводяться з метою поглиблення теоретичних знань, формування вмінь і набуття практичних навичок самостійного виконання професійних завдань.

Практика студентів організовується відповідно до “Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України", затвердженого наказом Міністерства освіти України від 08.04.93 р. № 93.

Програма є навчально-методичним документом, що визначає зміст, мету та порядок проходження практики.

Весь комплекс практик студентів є різновидністю навчально-виховного процесу, у якому здійснюється безпосередня підготовка студентів до майбутньої професійної діяльності шляхом поступового самостійного вирішення передбачених програмою реальних управлінських і виробничих завдань, спрямованих на розвиток студентів.

Студенти на практиці відпрацьовують навички функцій таких первинних посад: турагента, помічника менеджера туристичного підприємства, організатора туризму.

1. Мета практики

Метою виробничої організаційної практики є закріплення знань, які здобуті студентами в процесі вивчення теоретичних курсів з гуманітарних, фундаментальних і професійних дисциплін, а саме оволодіння студентами сучасними методами та формами аналізу організації управління, навчання, набуття професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретних ситуацій, що складаються на підприємствах в сучасних умовах.

Програма практики передбачає :

  • Ознайомлення з господарською діяльністю підприємства;

  • Вивчення внутрішнього та зовнішнього середовища підприємства;

  • Вивчення організаційної структури підприємства;

  • Ознайомлення з функціями менеджменту на підприємстві;

  • Вивчення технології управління на підприємстві;

  • Ознайомлення з організацією управлінської праці;

  • Вивчення організації управління персоналом, фінансами і процесом виробництва на підприємстві.

Основною метою технологічної практики студентів IV курсу є відповідальний період набуття певних практичних навичок згідно отриманих теоретичних знань в туристській галузі. Вона доповнює і поширює отримані студентами теоретичні знання з комплексу дисциплін, які пов'язані між собою, поглиблює і розширює набутий досвід попередньої ознайомчої практики.

Виробнича практика є загальним підсумком підготовки студентів перед виконанням бакалаврської роботи. Під час цієї практики поглиблюються і закріплюються теоретичні знання з усіх дисциплін навчального плану, ведеться підготовка до складання державних іспитів.