Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RR_1_Ochisni_sporudi.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
998.4 Кб
Скачать

3 Аналіз даних про використання води в україні

Для того щоб отримати загальне уявлення про використання води на всій території України, необхідно зібрати інформацію про обсяги використання води галузями економіки усіх областей нашої держави. Дані показники заносимо у таблицю 3.1.

По даним таблиці будуємо діаграму структури використання води різними галузями економіки в цілому по Україні та діаграму структури використання води кожною з областей нашої держави окремо.

Рисунок 3.1 – Структури використання води областями України

Рисунок 3.2 – Структура використання води різними галузями економіки України

Як бачимо, найбільшими споживачами води в Україні є Київська, Запорізька, Харківська та Херсонська області. Це повязано з зосередженням на їх території основних виробничих потужностей країни, та значно більшим, у порівнянні з іншими областями, населенням.

Щодо структури використання води галузями промисловості, то найбільше водних ресурсів споживає електроенергетика. Це легко пояснюється тим, що для охолодження реакторів на теплових та атомних електростанціях необхідна дуже велика кількість води. Також значну частину водних ресурсів споживає житлово-комунальне (23,18%) та сільске (29,2%) господарство, більша частина води у цих галузях спрямовується на забезпечення населення водою для побутово-питних потреба та зрошення земель відповідно.

Висновок

Провівши аналіз показників використання води у Івано-Франківській області можна відмітити, що за останні роки відбулося значне скорочення об’єму забору свіжої води, яке пройшло в основному за рахунок галузей промисловості та житлово-комунального господарства. Основна частина забраної води (66,5%) використовується на виробничі потреби, тобто для забезпечення функціонування різних галузей економіки, близько 21,5% води використовується населенням на побутово-питні потреби, 11% на ставково-рибне господарство та ще 1% на сільськогосподарські та інші потреби. Також варто відмітити, що у промисловості основним споживачем води в області є така галузь як електроенергетика.

При порівнянні показників Івано-Франківської області з показниками інших областей можна відмітити що обсяг забору води є досить малим, втрати води при транспортуванні теж відносно невеликі.

Перелік посилань на джерела

1. Регіональна доповідь про стан навколишнього природного середовища у Івано-Франківській області у 2009 році.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]