Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метдо_матер11.05.10.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
415.23 Кб
Скачать

4. Порядок поточного і підсумкового оцінювання знань студентів.

Порядок оцінювання знань студентів денної форми навчання з дисципліни “Облік в бюджетних установах” здійснюється на основі результатів поточного і підсумкового контролю знань за 100 – бальною шкалою.

Кількість балів за кожен вид самостійної роботи відповідно до карти самостійної роботи визначається такими критеріями:

І. Обов’язкові види самостійної роботи.

1.1. Підготовка до практичних занять

Контролю підлягають: рівень знань, підтверджений відповідями на практичних заняттях, активність при обговоренні питань, винесених на практичні заняття, виконання домашніх завдань, участь у міні-тренінгах, поточні контрольні роботи.

Навчальним планом для проведення практичних занять передбачено 32 години, з них за рішенням кафедри 4 години відводиться для проведення двох модульних контрольних робіт. Решта навчального часу (28 годин) – це 14 практичних занять, в процесі проведення яких студент може отримати максимально 30 балів. Максимальна “ціна” практичних занять та розподіл балів у розрізі практичних занять наведені в табл. 3.

Таблиця 3

№ пр.з

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Ра-зом

“Ціна”

2

2

3

2

3

МКР

2

2

2

2

2

2

2

2

МКР

2

30

Максимальна кількість балів за практичні заняття 1, 2, 4, 7 – 14, 16 становить 2 бали, а за практичні заняття 3 та 5 – 3 бали. Таким чином, сумарна максимальна кількість балів за поточну успішність становить 30 балів. Практичні заняття 1 та 14 заплановано проводити у формі круглого столу, а заняття 3 та 5 - у формі міні-тренінгу.

2 бали студент отримує за правильно виконані у повному обсязі та належним чином оформлені завдання, надані правильні відповіді, активну продуктивну участь у проведенні круглого столу за заняттями 1, 2, 4, 7 – 14, 16.

1,5 бали – за умови виконання завдань, але з окремими неточностями.

1 бал – за умови 60% виконання всіх винесених на заняття завдань.

0 балів – за умови незадовільного виконання завдань.

На занятті 3 і 5 проводиться міні-тренінг. Презентація виконаних завдань міні-тренінгу оцінюється в 3, 2, 1, 0 балів (критерії оцінювання наведені вище).

Бали за поточну успішність фіксуються у журналі обліку поточної успішності студентів, у якому також зазначаються пропуски занять (н/б).

По завершенню часу, передбаченого на практичні заняття, викладач підсумовує роботу студента. Внаслідок у журналі виставляється підсумковий бал за систематичність і активність роботи на практичних заняттях.

Студент, який пропустив практичне заняття з поважної причини, підтвердженої відповідним документом може здати матеріал шляхом контролю його знань за пропущеною темою на індивідуальній консультації викладача. У цьому випадку у журналі поточної успішності студентів робиться відповідна позначка (проставляється бал та закреслюється н/б).

Для виконання домашніх завдань передбачено Робочий зошит для виконання практичних завдань з курсу „Облік в бюджетних установах”, заповнення якого оцінюється в ході проведення практичних занять.

1.2. За виконання модульних завдань.

При виконанні модульних завдань оцінці підлягають теоретичні знання та практичні навички, набуті студентами після опанування матеріалу модуля №1 і №2.

За дисципліною ”Облік в бюджетних установах” передбачено 2 модульних завдання, за кожне з яких студент може отримати максимально 5 балів (10 за два).

Модульна контрольна робота включає 5 завдань, кожне з яких оцінюється максимально в 1 бал за умови правильного виконання завдання у повному обсязі.

0,5 бала студент отримує за повністю виконане завдання, але з окремими неточностями.

0 балів - за невірно виконане або невиконане завдання.

За виконання задачі для самостійної роботи студент може отримати від 0 до 5 балів.

Це означає, що:

5 балів виставляється тільки за якісну виконану роботу, оформлену як письмовий звіт в окремому розділі робочого зошита;

4 бали, якщо при виконанні завдання допущені окремі неточності;

3 бали – за виконання завдання, але з окремими неточностями та математичними помилками;

2 бали – якщо завдання виконано з окремими неточностями та математичними помилками, а також допущено неточності при оформленні завдання;

1 бал – якщо при виконанні завдання допущені помилки технічного та методичного характеру, що призвели до неправильного результату;

0 балів – за рештою випадків.

1.3. Виконання задачі для СРС.

Для самостійного опрацювання передбачена задача для самостійної роботи студентів, яка охоплює комплекс бухгалтерських проведень та завершується визначенням фінансового результату діяльності бюджетної установи. Виконання задачі для СРС передбачено в Робочому зошиті для виконання практичних завдань з курсу «Облік у бюджетних установах».

5 балів студент отримує за умови вірного відображення господарських операцій в кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку, визначеного фінансового результату, правильно оформлених та складених регістрів аналітичного обліку: Карток аналітичного обліку касових та фактичних видатків за загальним і спеціальним фондами.

4 бали студент отримує за умови вірного відображення господарських операцій в кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку, визначеного фінансового результату, але у оформленні та складанні регістрів аналітичного обліку: Карток аналітичного обліку касових та фактичних видатків за загальним і спеціальним фондами допущені окремі неточності.

3 бали студент отримує за умови вірного відображення господарських операцій в кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку, при визначенні фінансового результату допущені окремі помилки розрахункового характеру, у оформленні та складанні регістрів аналітичного обліку: Карток аналітичного обліку касових та фактичних видатків за загальним і спеціальним фондами допущені окремі неточності.

2 бали студент отримує за умови допущення незначних помилок у відображенні господарських операцій в кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку, що не призвели до викривлення фінансового результату, вірно визначеного фінансового результату, у оформленні та складанні регістрів аналітичного обліку: Карток аналітичного обліку касових та фактичних видатків за загальним і спеціальним фондами допущені окремі неточності.

1 бал студент отримує за умови допущення незначних помилок у відображенні господарських операцій в кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку, що не призвели до викривлення фінансового результату, при визначенні фінансового результату допущені окремі неточності розрахункового характеру, відсутність оформлених та складаних регістрів аналітичного обліку: Карток аналітичного обліку касових та фактичних видатків за загальним і спеціальним фондами допущені окремі неточності.

0 балів студент отримує за умови допущення значних помилок у відображенні господарських операцій в кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку, що призвели до викривлення фінансового результату, невірно визначений фінансовий результат, відсутність оформлених та складаних регістрів аналітичного обліку: Карток аналітичного обліку касових та фактичних видатків за загальним і спеціальним фондами допущені окремі неточності, відсутність виконаної задачі для СРС.

ІІ. Вибіркові (одна)

2.1. Аналітичний огляд нормативно-правових актів за темами 2 – 9 оцінюється в 5 балів.

2.2. Підготовка доповіді на наукову студентську конференцію оцінюється також у 5 балів.

Таким чином: загальна кількість балів, що вноситься до відомості для складання іспиту не може перевищувати 50 балів.

Повна процедура формування підсумкового балу відображається у Журналі обліку успішності студентів. Спочатку виставляється бал за кожен вид СРС, (окремою колонкою), і врешті – підсумковий бал.

Згідно навчального плану зі спеціальності 6509 „Облік і аудит” підсумковий контроль з вивчення дисципліни „Облік в бюджетних установах” передбачається у формі іспиту.

Поточний контроль студентів вечірньої форми навчання здійснюється у формі виконання самостійної роботи студентів (СРС).

Проведення поточного, зокрема, і модульного контролю дозволить включити результати поточної успішності у загальну підсумкову оцінку рівня засвоєння знань студентами з курсу „Облік в бюджетних установах”.

Кількість балів за кожен вид самостійної роботи відповідно до карти самостійної роботи визначається такими критеріями:

І Обов’язкові види самостійної роботи.

1.1. Підготовка до практичних занять.

Контролю підлягають: рівень знань, підтверджений відповідями на практичних заняттях, активність при обговоренні питань, що винесені на практичні заняття, виконання домашніх завдань.

Навчальним планом для проведення практичних занять передбачено 16 годин, з них за рішенням кафедри 2 години відводиться для проведення модульної контрольної роботи. Решта навчального часу (14 годин) – це 7 практичних занять, в процесі проведення яких студент може отримати максимально 30 балів. Максимальна “ціна” практичних занять та розподіл балів у розрізі практичних занять наведені в табл. 2.

Таблиця 2

№ пр.з

1

2

3

4

5

6

7

8

Разом

“Ціна”

4

4

6

4

4

4

МКР

4

30

Максимальна кількість балів за практичні заняття 1, 2, 4, 5, 6, 7 становить 4 бали, а за практичне заняття 3 – 6 балів. Таким чином, сумарна максимальна кількість балів за поточну успішність становить 30 балів. 1 та 6 заплановано проводити у формі круглого столу, а заняття 3 у формі міні-тренінгу.

4 бали студент отримує за правильно виконані у повному обсязі та належним чином оформлені завдання, надані правильні відповіді, активну продуктивну участь у круглому столі за заняттями 1, 2, 4, 5, 6, 8.

3 бали – за умови виконання завдань, але з окремими неточностями.

2 бали - за умови 60% виконання всіх винесених на заняття завдань.

1 бал – за умови 60% виконання всіх винесених на заняття завдань з окремими неточностями.

0 балів – при незадовільному виконанні завдань.

На занятті 3 проводиться міні-тренінг. Презентація виконаних завдань міні-тренінгу оцінюється 6, 4, 2, 0 балів.

Бали за поточну успішність фіксуються у журналі обліку поточної успішності студентів, у якому також зазначаються пропуски занять (н/б).

По завершенню часу, передбаченого на практичні заняття, викладач підсумовує роботу студента. Внаслідок у журналі виставляється підсумковий бал за систематичність і активність роботи на практичних заняттях.

Студент, який пропустив практичне заняття з поважної причини, підтвердженої відповідним документом може здати матеріал шляхом контролю його знань за пропущеною темою на індивідуальній консультації викладача. У цьому випадку у журналі поточної успішності студентів робиться відповідна позначка (проставляється бал та закреслюється н/б).

1.2. За виконання модульних завдань.

При виконанні модульних завдань оцінці підлягають теоретичні знання та практичні навички, набуті студентами після опанування матеріалу модуля №1 і №2.

10 балів: за написання модульної контрольної роботи у повному обсязі виконаних завдань (100 % тестових завдань + 100 % задач);

5 балів: за написання модульної контрольної роботи у обсязі виконання завдань не менше 50 % (50% тестових завдань +50% задач);

  • 0 балів: за написання модульної контрольної роботи у обсязі виконання завдань менше 50% (до 50% тестових завдань+50% задач);

1.3. Виконання задачі для СРС.

Для самостійного опрацювання передбачена задача для самостійної роботи студентів, яка охоплює комплекс бухгалтерських проведень та завершується визначенням фінансового результату діяльності бюджетної установи. Виконання задачі для СРС передбачено в Робочому зошиті для виконання практичних завдань з курсу «Облік у бюджетних установах».

5 балів студент отримує за умови вірного відображення господарських операцій в кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку, визначеного фінансового результату, правильно оформлених та складених регістрів аналітичного обліку: Карток аналітичного обліку касових та фактичних видатків за загальним і спеціальним фондами.

4 бали студент отримує за умови вірного відображення господарських операцій в кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку, визначеного фінансового результату, але у оформленні та складанні регістрів аналітичного обліку: Карток аналітичного обліку касових та фактичних видатків за загальним і спеціальним фондами допущені окремі неточності.

3 бали студент отримує за умови вірного відображення господарських операцій в кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку, при визначенні фінансового результату допущені окремі помилки розрахункового характеру, у оформленні та складанні регістрів аналітичного обліку: Карток аналітичного обліку касових та фактичних видатків за загальним і спеціальним фондами допущені окремі неточності.

2 бали студент отримує за умови допущення незначних помилок у відображенні господарських операцій в кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку, що не призвели до викривлення фінансового результату, вірно визначеного фінансового результату, у оформленні та складанні регістрів аналітичного обліку: Карток аналітичного обліку касових та фактичних видатків за загальним і спеціальним фондами допущені окремі неточності.

1 бал студент отримує за умови допущення незначних помилок у відображенні господарських операцій в кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку, що не призвели до викривлення фінансового результату, при визначенні фінансового результату допущені окремі неточності розрахункового характеру, відсутність оформлених та складаних регістрів аналітичного обліку: Карток аналітичного обліку касових та фактичних видатків за загальним і спеціальним фондами допущені окремі неточності.

0 балів студент отримує за умови допущення значних помилок у відображенні господарських операцій в кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку, що призвели до викривлення фінансового результату, невірно визначений фінансовий результат, відсутність оформлених та складаних регістрів аналітичного обліку: Карток аналітичного обліку касових та фактичних видатків за загальним і спеціальним фондами допущені окремі неточності, відсутність виконаної задачі для СРС.

ІІ. Вибіркові (одна)

2.1. Написання реферату. За написання реферату студент може отримати 5 балів за таких умов: реферат подано не пізніше 20 лютого; у викладача не було суттєвих зауважень щодо змісту та оформлення реферату; тема реферату розкрита повністю та якісно.

2.2. Підготовка доповіді на наукову студентську конференцію оцінюється також у 5 балів.

Таким чином: загальна кількість балів, що вноситься до відомості для складання іспиту не може перевищувати 50 балів.

Повна процедура формування підсумкового балу відображається у Журналі обліку успішності студентів. Спочатку виставляється бал за кожен вид СРС (окремою колонкою) і врешті – підсумковий бал.

Разом студент може отримати 50 балів, якщо робота відповідатиме визначеним вимогам.

Поточний контроль студентів заочної форми навчання здійснюється у формі виконання самостійної роботи студентів (СРС).

Проведення поточного, зокрема, і модульного контролю забезпечить включення результатів поточної успішності у загальну підсумкову оцінку рівня засвоєння знань студентами з курсу „Облік в бюджетних установах”.

Кількість балів за кожен вид самостійної роботи відповідно до карти самостійної роботи визначається такими критеріями:

І Обов’язкові види самостійної роботи.

    1. Модульна контрольна робота включає 5 завдань (задачі та тести), кожне з яких оцінюється максимально в 2 бали.

Студент отримує 2 бали тільки за вірно виконане тестове завдання.

Виконання задач оцінюється за такими критеріями:

2 бали: за вірно виконане завдання у повному обсязі;

1 бал: якщо при виконанні завдань отримано вірний результат, але в ході виконання задачі допущено окремі неточності;

0 балів: за рештою випадків.

Отже, за виконання модульної контрольної роботи студент може отримати максимально 10 балів.

1.2. Виконання домашньої письмової роботи за темами (1, 2, 3, 6, 7, 9, 11) максимально оцінюється в 10 балів за такими критеріями:

  • 10 балів: за 100% виконаних завдань письмового звіту;

  • 8 балів: за 90% виконаних завдань письмового звіту;

  • 6 балів за 75% виконаних завдань письмового звіту;

  • 4 бали за 50% виконаних завдань письмового звіту;

  • 2 бали за 30% виконаних завдань письмового звіту;

  • 1 бал за 20% виконаних завдань письмового звіту;

  • 0 бал – відсутність виконаних завдань.

Разом студент може отримати 50 балів, якщо робота відповідатиме визначеним вимогам.

Згідно навчального плану зі спеціальності 6509 „Облік і аудит” підсумковий контроль з вивчення дисципліни „Облік в бюджетних установах” для студентів заочної форми навчання передбачається у формі іспиту.

Підсумковий контроль знань студентів денної, вечірньої та заочної форм навчання проводиться у формі іспиту.

Оцінювання знань студентів з навчальних дисциплін, формою підсумкового контролю яких є іспит здійснюється на основі результатів поточного і підсумкового контролю знань (іспиту).

На іспит виносяться вузлові питання, типові та комплексні задачі, ситуації, завдання тощо.

Перелік питань, що охоплюють зміст програми дисципліни, критерії оцінювання екзаменаційних завдань визначаються кафедрою, включаються до робочої програми дисципліни і доводяться до студентів на початку семестру.

Екзаменаційний білет для студентів денної та вечірньої форм навчання включає 6 завдань, кожне з яких оцінюється за шкалою від 0 до 10 балів залежно від рівня знань. Результати іспиту оцінюються в діапазоні від 0 до 60 балів (включно).

Якщо відповіді студента оцінені менше ніж в 30 балів, він отримує незадовільну оцінку за результатами іспиту та незадовільну загальну підсумкову оцінку.

Загальна підсумкова оцінка включає лише результати поточного контролю (від 0 до 50 балів).

Екзаменаційний білет для студентів заочної форми навчання включає 10 завдань, кожне з яких оцінюється за шкалою від 0 до 10 балів залежно від рівня знань. Результати іспиту оцінюються в діапазоні від 0 до 100 балів (включно).

Якщо відповіді студента оцінені менше ніж в 30 балів, він отримує незадовільну оцінку за результатами іспиту та незадовільну загальну підсумкову оцінку.

Загальна підсумкова оцінка включає лише результати поточного контролю (від 0 до 20 балів).

Переведення оцінювання знань по кожному питанню екзаменаційного білета в 4-х бальну шкалу здійснюється так:

Оцінка за 100-бальною шкалою

Рівень знань

10

відмінний

8

добрий

6

задовільний

0

незадовільний

Переведення даних 100- бальної шкали оцінювання в 4-х бальну та шкалу за системою ECTS здійснюється в такому порядку:

Оцінка за шкалою ECTS

Оцінка за бальною шкалою, що використовується в КНЕУ

Оцінка за національною шкалою

A

90-100

5 (відмінно)

B

80-89

4 (добре)

C

70-79

D

66-69

3 (задовільно)

E

60-65

FX

21-59

2 (незадовільно) з можливістю повторного складання

F

0-20

2 (незадовільно) з обов’язковим повторним вивченням дисципліни