Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метдо_матер11.05.10.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
415.23 Кб
Скачать

Вимоги до написання реферату

Реферат виконується на аркушах паперу формату А4. Робота може бути написана від руки або надрукована на комп’ютері через 1,5 інтервали шрифт Times New Roman.

Обсяг реферату: 10-12 сторінок. Сторінки мають бути пронумеровані. Текст розміщується на одній стандартній сторінці паперу з полями: ліворуч , знизу і зверху – 20 мм, праворуч – 10 мм. Розмір шрифта – 14, інтервал – 1,5.

Титул і вся робота оформлюється згідно з установленим порядком. На титульній сторінці потрібно вказати назву університету, спеціальність, дисципліну, тему, курс, прізвище та ініціали студента.

План реферату повинен складатися із вступу, пунктів основної частини, висновків, списку використаної літератури. У тексті кожний пункт плану необхідно виділити. Реферат не може бути написаний з використанням лише одного літературного джерела.

Реферат студент підписує і проставляє дату виконання.

З відома керівника курсу студент може виконати реферат за темою, не передбаченою в запропонованому переліку.

Списані роботи і такі, що не відповідають вище визначеним вимогам, не зараховуються. У такому випадку студент зобов’язаний написати новий реферат з урахуванням усіх зауважень.

Задача для самостійної роботи студентів

Що потрібно зробити:

  1. Ознайомитися зі змістом і призначенням лімітної довідки про бюджетні асигнування та планом асигнувань із загального фонду бюджету на поточний рік (табл. 1; 2, 3).

  2. Ознайомитися із порядком складання, затвердження і змістом кошторису доходів і видатків на поточний рік (табл. 4).

  3. Відкрити 2 картки аналітичного обліку касових і 2 картки аналітичного обліку фактичних видатків у розрізі видів коштів (видатки загального фонду, видатки спеціального фонду) і записати суми видатків на 01.12 (табл. 5).

  4. На підставі наведених господарських операцій скласти бухгалтерські проведення, вказати код економічної класифікації (КЕКВ) касових і фактичних видатків (табл. 6).

  5. Відобразити в картках аналітичного обліку касові й фактичні видатки за грудень поточного року у розрізі КЕКВ.

  6. Визначити суму доходів і видатків від початку року.

  7. Скласти бухгалтерські проведення зі списання остаточними оборотами доходів і видатків установи за поточний рік.

  8. Визначити й проаналізувати результат виконання кошторису установи за поточний рік.

Вихідні дані

Київський юридичний університет (код бюджетної установи — 480) є навчальним закладом ІІІ рівня акредитації. Він готує спеціалістів за державним замовленням і за кошти юридичних та фізичних осіб. ВНЗ в особі ректора є розпорядником коштів ІІІ ступеня. Фінансування видатків установи здійснюється із державного бюджету через органи Державного казначейства згідно із Порядком обслуговування державного бюджету за видатками від 25.05.2004 року № 89. Головним розпорядником коштів є Міністерство освіти і науки України (код відомчої класифікації — 220), код функціональної класифікації видатків — 070602 «Вищі заклади освіти ІІІ та IV рівнів акредитації». У Печерському відділенні Укрсоцбанку університету відкрито реєстраційний рахунок № 2015683243 і спеціальний реєстраційний рахунок № 392182644265.

Кошторис доходів і видатків університету на поточний рік складено згідно із Порядком складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2002 року № 228. Планування видатків та їх аналітичний облік здійснюють відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 27.12.2001 року. № 604 із подальшими змінами та доповненнями.

Таблиця 1