Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Epta_Stv_Vimogi_Do_Napis_Kurs_Pr_2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
130.05 Кб
Скачать

Нумерація розділів, підрозділів, пунктів

Нумерацію розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів подають арабськими цифрами без знака №, тире, крапки в кінці номера.

Такі структурні частини роботи як зміст, вступ, висновки, список використаної літератури, додатки не нумерують як розділи. Тобто не можна друкувати «1. Вступ» чи «Розділ 4. Висновки». Номер розділу ставлять після слова «РОЗДІЛ», після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують великими літерами напівжирним шрифтом заголовок (назву) розділу.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між яким ставлять крапку. У кінці номера підрозділу має стояти крапка, наприклад 3.1. (перший підрозділ третього розділу), після якої в тому ж рядку друкують заголовок підрозділу.

Пункти нумерують у межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з порядкових номерів розділу, підрозділу, пункту, між якими ставиться крапка. У кінці номера має стояти крапка, наприклад 2.1.3. (третій пункт першого підрозділу другого розділу), після якої у тому ж рядку друкують заголовок (назва) пункту.

Підпункти нумерують у межах кожного пункту, за такими само правилами, як пункти.

Ілюстрації та їх оформлення

Текст курсового проекту має доповнюватися ілюстративним матеріалом у вигляді графіків, діаграм, схем тощо. Якість ілюстрацій має забезпечити їх чітке відтворення (копіювання, мікрофільмування).

Жодна структурна частина курсового проекту не повинна починатися безпосередньо з ілюстрації, а також закінчуватись нею. Ілюстрації слід розміщувати у роботі безпосередньо після того місця у тексті, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці.

Ілюстрації обов’язково повинні мати назву. Назви ілюстрацій розміщують після їхніх номерів. В разі потреби ілюстрації доповнюють пояснювальними даними (текст під рисунками).

Ілюстрації позначають словом «Рис.», нумерують послідовно в межах розділу. Номер ілюстрації має складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка, наприклад: Рис. 1.3 (третій рисунок першого розділу). Слово «Рис.», номер та назва ілюстрації розміщуються після ілюстрації та друкуються звичайним шрифтом з вирівнюванням по центру. Якщо в роботі подано одну ілюстрацію, то її не нумерують.

Зміст ілюстрацій має допомогти кращому розкриттю теми, наочно ілюструвати думки автора, тому на всі ілюстрації в роботі мають бути посилання у тексті з зазначенням порядкового номеру ілюстрації, наприклад: «рис 1.3» або «...на рис.1.2...». Після ілюстрації має обов’язково бути коментар щодо неї.

Таблиці та їх оформлення

Цифровий матеріал, як правило, має оформлятися у вигляді таблиць (рис. 1).

Кожна таблиця повинна мати назву (заголовок), яку розміщують над таблицею. Заголовок таблиці друкують маленькими літерами (окрім першої великої) напівжирним шрифтом по центру.

Таблиця номер

Назва (заголовок) таблиці

Головка

Рядки

Заголовки граф

Підзаголовки граф

Боковик Графи

(заголовки рядків) (колонки)

Рис. 1. Приклад побудови таблиці

Таблиці нумерують послідовно в межах розділу. Номер таблиці має складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад «Таблиця 2.5» (п’ята таблиця другого розділу). Між словом «Таблиця» та назвою таблиці не залишають пустого рядка. Розміщують напис «Таблиця» (зроблений курсивом) із зазначенням її номера у правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці. Якщо в роботі одна таблиця, її не нумерують.

Таблицю з великою кількістю рядків можна переносити на іншу сторінку. У разі перенесення таблиці на іншу сторінку необхідно:

  • заголовок (назву) таблиці розміщувати тільки над її першою частиною;

  • слово «Таблиця» і її номер вказувати один раз праворуч над першою частиною таблиці, над іншими частинами таблиці робити напис –«Продовження табл.» із зазначенням номера таблиці, наприклад: «Продовження табл. 2.5»;

  • колонки таблиці обов’язково нумерувати;

  • на перенесеній на іншу сторінку частині таблиці назви колонок не повторювати, а лише вказувати цифри з їхніми номерами.

Лінії таблиці мають бути однакової товщини і дорівнювати 1 пт. Заголовки граф (колонок) таблиці починаються з великих літер, підзаголовки, якщо вони становлять одне речення із заголовком – з малих, а якщо вони є самостійними – з великих. Заголовок кожної графи має бути по можливості коротким. У таблицях слід обов’язково зазначати одиницю виміру. Якщо всі показники таблиці мають однакову одиницю виміру, її наводять у заголовку. Одиниці виміру мають наводитися відповідно до стандартів. Числові величини в таблиці повинні мати однакову кількість десяткових знаків. Якщо цифрові або інші дані в якому – не будь рядку таблиці не подають, то в ньому ставлять прочерк.

У таблицях дозволяється для назв колонок та вмісту таблиці зменшувати розмір шрифту до 12 одиниць.

Жодна структурна частина курсового проекту не повинна починатися з таблиці, а також закінчуватись нею. Таблицю розміщують після першого згадування про неї в тексті таким чином, щоб її можна було читати без повороту переплетеного блока або з поворотом за годинниковою стрілкою. Після таблиці має обов’язково бути коментар (пояснення, аналіз) щодо неї.

На всі таблиці в роботі мають бути посилання у тексті, що передує їм. Посилання на таблиці вказують порядковим номером таблиці, при цьому слово «таблиця» в тексті пишуть скорочено, наприклад: «...у табл. 2.5». У повторних посиланнях на таблиці та ілюстрації треба вказувати скорочено слово «дивись», наприклад: «див. табл. 2.4».

Між таблицею та текстом, що розміщено після нею має бути один пустий рядок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]