Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет_вказ_курс_маркет_иссл.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
95.23 Кб
Скачать

4 Вказівки щодо оформлення і захисту курсової роботи

Обсяг роботи визначається її метою і приблизно повинен складати 25-35 сторінок друкованого тексту на папері формату А4, шрифтом Times New Roman, розміром 12 або 14, з міжрядковим інтервалом 1,5. Робота може бути написана від руки розбірливим почерком або надрукована на комп'ютері.

При написанні та друкуванні тексту обов'язково залишаються поля з країв листка: зверху - 20 мм, знизу - 20 мм, ліворуч - 30 мм, праворуч - 10 мм.

Текст розміщується на одній стороні аркуша.

Рисунки, таблиці та графіки, що знаходяться в тексті, можуть бути виконані на папері інших форматів, але відповідним чином складені, щоб краї не виходили за рамки формату всієї роботи.

Кожна структурна частина починається з нової сторінки.

Рубрикація курсової роботи повинна бути по можливості простою. У більшості випадків поділ здійснюється на розділи (глави), параграфи.

Розділи нумеруються однією арабською цифрою. Наприклад: "1", "2" і т.д., слово "розділ" не пишеться. Параграфи - двома арабськими цифрами. Перша означає розділ, до якої належить параграф, друга - порядок параграфа в розділі.

Усі сторінки курсової роботи нумеруються. Загальна нумерація сторінок роботи починається з титульного листа. Однак титульний лист, завдання на курсову роботу, реферат, зміст роботи та перелік умовних позначень не нумеруються (порядковий номер сторінки не проставляється). Нумерація проставляється з першого листка структурної частини “Вступ” (сторінка нумерується цифрою "7").

Номер сторінки проставляється у правому верхньому кутку.

Складні та громіздкі таблиці та інші допоміжні матеріали приводяться в додатках до роботи, при цьому треба робити відповідні посилання на них у тексті.

Усі схеми, діаграми, графіки та інші ілюстрації мають загальну нумерацію і називаються рисунками.

Таблиці можуть вміщувати цифровий або текстовий матеріал. При складанні та оформленні таблиць необхідно виконувати ряд вимог:

  1. таблиця обов'язково має текстовий заголовок, який розміщується над таблицею. Нумерація таблиць загальна, арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці (наприклад, “Таблиця 1.1” - таблиця один, першого розділу).

  2. якщо таблиця складена на основі власних досліджень, то обов'язково слід вказати на це у примітці; якщо вона взята із джерел, необхідно зробити посилання на джерело;

  3. означення одиниць виміру та розмірностей, що приводяться в таблицях, пишуть тільки в скороченому вигляді і виносять у заголовок граф.

Усі цитати та цифровий матеріал обов'язково супроводжуються точними посиланнями на джерела. Посилання приводять у тексті після відповідної цитати або цифри у квадратних дужках, де проставляють порядковий номер джерела, приведеного у списку використаної літератури, та номер сторінки. Наприклад: [10, С.20].

Вимоги до курсової роботи:

а) достатня повнота і комплексність зібраних матеріалів, що дозволяє проаналізувати всі основні питання вибраної теми;

б) глибина аналізу зібраних даних та матеріалів;

в) наявність в роботі висновків та рекомендацій;

г) оформлення роботи має відповідати стандартам (СТП 15-96 “Пояснювальна записка до курсових і дипломних проектів. Вимоги і правила оформлення”).

Курсова робота, яку написано тільки на основі вивчення студентом опрацьованих літературних джерел або підручника без конкретних даних підприємства і досліджень, до захисту не допускається і повертається на доопрацювання. Після повного завершення робота передається науковому керівнику.

До захисту курсових робіт допускаються студенти, що успішно виконали весь обсяг навчальної роботи з курсу “Маркетингові дослідження”, передбачений навчальним планом, та в установлений термін підготували курсову роботу. Захист курсових робіт проходить у термін, визначений календарним планом виконання курсової роботи, за участю викладачів, які є науковими керівниками курсових робіт з курсу “Маркетингові дослідження”.

Захист курсової роботи передбачає:

  • стислу доповідь (до 3-4 хв.) студента, в якій необхідно відокремити мету, об’єкт, предмет дослідження, гіпотезу, основний метод дослідження та коротко висвітлити зміст одержаних результатів дослідження. Бажано, щоб доповідь студента під час захисту супроводжувалась презентацією результатів, підготовленою за допомогою засобів Microsoft PowerPoint;

  • співбесіду і відповіді на запитання наукового керівника та членів комісії.

Курсова робота та її захист оцінюється за чотирьохбальною шкалою: "відмінно", "добре", "задовільно", "не захищена".