Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗАПИСКА КП1 ЖБК.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.13 Mб
Скачать

3.2 Перевірка заданої товщини плити

Оптимальний процент армування для плити в середніх прольотах , в крайніх прольотах .Приймаємо Товщину плити обчислюємо за максимальним моментом в першому прольоті.

Відносна висота стиснутої зони

Визначаємо . Обчислюємо робочу висоту перерізу

Товщина плити визначається за формулою

де d - діаметр робочого стрижня плити;

а - захисний шар.

Для плит захисний шар повинен дорівнювати 10 мм і бути не меншим за d, при а = 15 мм і не менше за d

Задамося діаметром робочого стрижня d = 6 мм, тоді

В середніх плитах між осями 2...6 та Б...Г (II розрахункова смуга плити, рис. 1), оточених по всьому контуру монолітно зв'язаними з ними балками, виникає розпір, тому якщо h/l>1/30, згинальний момент зменшують на 20%, це враховується при підборі арматури. При 5/185 = 1/37 < 1/30 умова не виконується.

3.3 Підбір площі поздовжньої арматури і підбір рулонних сіток для випадку армування плити з поздовжньою робочою арматурою

Робоча висота перерізу плити

1) В середніх прольотах і на середніх опорах

.

 см2

Обираємо зварну рулонну сітку С1 з поздовжньою робочою арматурою марки

2) В середніх оточених балками прольотах та опорах плити

.

 см2

3) В першому прольоті та на першій проміжній опорі

;

 см2

В крайніх прольотах і над першими проміжними опорами встановлюємо сітки С1 + С3 та додаткові сітки С2+С4. Необхідна площа перерізу арматури додаткових сіток С3 становить см2, а необхідна площа перерізу арматури додаткових сіток С4 - см2

Обираємо сітку С3 і С4 з поперечною робочою арматурою марок:

3.5 Конструювання плити

Виходячи із розрахунків площі перерізу робочої арматури плит, діаметр і крок стержнів цієї арматури можна підбирати за табл. Д.4.

Площа перерізу розподільної арматури в балочних плитах повинна становити не менше 10% площі перерізу робочої арматури в місці найбільшого згинального моменту. Діаметр і крок стержнів робочої арматури рекомендується призначати за допомогою табл. Д.5.

Багатопрольотні балочні монолітні плити товщиною до 100мм з робочою арматурою середніх прольотів і опор діаметром до 7 мм рекомендується армувати зварними рулонними сітками.

Розглянемо випадок армування плити рулонними сітками з поздовжнім напрямком робочих стержнів (рис. 3). Рулонні сітки з поздовжнім напрямком робочих стержнів розгортають поперек другорядних балок, а поперечні стержні сіток, які є розподільною арматурою плити, стикуються внапуск без зварювання. Проліт між гранями суміжних головних балок бажано армувати двома або трьома сітками з перепуском внапуск не менше 50 мм при діаметрі розподільної арматури до 4 мм, і не менше 100 мм при діаметрі більше 4 мм.

Для плит, які знаходяться біля поперечних стін будівлі (пер.1-1, рис.3) робочі стержні рулонної сітки С1 приймаємо 4Вр-І з кроком 150, розподільні стержні - 3Вр-І з кроком 400 мм. Для плит, розташованих в осях 2…5 та осях Б…Г (оточені плити, переріз 2-2, рис. 3) приймаємо робочі стержні рулонної сітки С2 4Вр-І з кроком 200, розподільні стержні - 3Вр-І з кроком 400 мм.

Для крайніх прольотів і перших проміжних опор встановлюємо додаткові сітки С3 з поперечними робочими стержнями 3Вр-І з кроком 200 мм і С4 з поперечними робочими стержнями 3Вр-І з кроком 150 мм. Розподільну арматуру сіток С3 и С4 приймаємо 3Вр-І з кроком 400 мм. Додаткові сітки С3 и С4 заводяться за першу проміжну опору в другий проліт на 1/4 прольоту плити.