Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Роб.прогр стац.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
617.98 Кб
Скачать

Тема 10. Збір за першу реєстрацію транспортного засобу

Збір за першу реєстрацію транспортного засобу, його платники. Транспортні засоби, які є об’єктами оподаткування. База оподаткування збором. Ставки збору. Пільги. Порядок обчислення і сплати збору юридичними і фізичними особами.

Тема 11. Екологічний податок

Сутність екологічного податку. Платники, об’єкт та база оподаткування, ставки податку. Порядок обчислення і сплати податку в бюджет. Звітність платників податку.

Тема 12. Рентні платежі

Рентна плата за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами. транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України. Платники рентної плати. Об’єкт оподаткування. Ставки рентної плати. Порядок обчислення податкових зобов’язань та строк сплати. Контроль та відповідальність платників.

Рентна плата на нафту, природний газ і газовий конденсат, що видобуваються в Україні. Платники рентної плати. Об’єкт оподаткування. Ставки рентної плати. Коригуючи коефіцієнти. Порядок обчислення податкових зобов’язань та строк сплати. Контроль та відповідальність платників.

Тема 13. Плата за користування надрами

Плата за користування надрами. Плата за користування надрами для видобування корисних копалин, платники, об’єкт та база оподаткування, ставки плати. Порядок обчислення та сплати податкових зобов’язань з плати за користування надрами для видобування корисних копалин. Порядок подання податкових розрахунків. Контроль та відповідальність платників.

Плата за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин. Платники, об’єкт справляння плати, ставки плати. Порядок обчислення податкових зобов’язань та строк сплати. Контроль та відповідальність платників

Тема 14. Місцеві податки і збори

Склад місцевих податків і зборів і порядок їх встановлення, законодавство України про місцеве оподаткування. Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Платники податку. Об’єкт та база оподаткування Пільги зі сплати податку. Ставки податку. податковий період. Порядок обчислення суми податку. Строк сплати податку.

Збір за місця паркування транспортних засобів. Платники збору. Об’єкт і база оподаткування. Ставки збору. Особливості встановлення збору. Порядок обчислення та строки сплати збору.

Збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності. Платники збору. Види діяльності, які провадяться з придбанням пільгового торгового патенту. Ставки збору. Порядок придбання торгового патенту. Порядок та строки сплати збору. порядок використання торгового патенту.

Туристичний збір. Платники збору. Ставка збору. База справляння збору. Податкові агенти. Особливості справляння збору. Порядок сплати збору.

Тема 15. Плата за землю

Плата за землю як інструмент раціонального використання земельних угідь і регулювання розміщення виробництва та населення в регіональному розрізі. Форми плати за землю: орендна плата та земельний податок.

Основи побудови земельного податку: платники, об’єкт оподаткування, ставки. Пільги по податку та порядок їх надання. Диференціація ставок залежно від призначення земельних ділянок, їх місцезнаходження та якісних характеристик.

Земельний податок із земель сільськогосподарського призначення. Порядок встановлення ставок податку. Нарахування податку, порядок і строки його сплати юридичними та фізичними особами.

Земельний податок за землі несільськогосподарського призначення. Порядок встановлення ставок податку. Порядок і строки сплати податку юридичними та фізичними особами.

Орендна плата за земельну ділянку. Індексація нормативної грошової оцінки земель.