Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Податок на доходи фіз.осіб.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
98.3 Кб
Скачать

Покупцями марок акцизного збору є суб’єкти підприємницької діяльності, які є платниками акцизного збору.

Марки акцизного збору видаються покупцям після внесення ними плати за ці марки і надання простих векселів на повну суму акцизного збору, розрахованого на основі умовних фіксованих ставок акцизного збору,

або авансованої оплати покупцем марок повної суми акцизного збору в грошовій формі (оригінал і копію розрахунку потужності підприємства з урахуванням можливого обсягу реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів), ліцензію на право їх продажу.

Марки акцизного збору, які вивозяться за межі митної території України для передачі іноземному виробникові (постачальнику) алкогольних напоїв та тютюнових виробів, оформляються органами митного контролю України.

Начальники ДПІ та їх заступники мають право виносити постанову про конфіскацію алкогольних напоїв і тютюнових виробів, що реалізуються торговельними підприємствами без марок акцизного збору.

- 2 -

Для одержання марок акцизного збору покупець надає у двох примірниках (у разі здійснення імпорту - у трьох примірниках) заявку-розрахунок кількості необхідних марок акцизного збору, а також платіжні документи, що підтверджують внесення плати за марки та документи про авансову сплату суми акцизного збору в грошовій формі або оформлений вексель (з відстрочкою не більше 90 днів з моменту подачі заявки на одержання марок).

Вексель береться на облік за умови письмового підтвердження незалежним аудитором або аудиторською фірмою України спроможності покупця марок акцизного збору (векселедавця) сплатити зазначену у векселі суму у вказаний у векселі строк.

Один примірник заявки-розрахунку (у разі здійснення імпорту - два) видається покупцеві з позначкою продавця марок про сплату акцизного збору.

Маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів здійснюється у такий спосіб і в такому місці, щоб марка розривалася під час розкупорювання (розкриття) пляшки (іншої тари), пачки (упаковки).

Марки акцизного збору мають бути наклеєні виробниками алкогольних напоїв і тютюнових виробів на кожну пляшку (іншу тару), пачку (упаковку).

Наприклад.

На алкогольні напої марки збору наклеюються П-подібним чи Г-подібним способом через горловину пляшки (банки).

Покупці марок акцизного збору повністю відповідають за фінансовими зобов’язаннями, пов’язаними з одержанням марок акцизного збору до моменту настання однієї з перелічених нижче подій:

3

  1. сплати сум акцизного збору в повному обсязі;

  2. повернення невикористаних марок акцизного збору продавцеві марок (ДПА), в якого вони були придбані (протягом 90 днів);

  3. стягнення з покупця марок акцизного збору суми за векселем, виданим під час одержання цих марок.

Марки акцизного збору зберігаються як документи суворої звітності. Якщо марковані алкогольні напої та тютюнові вироби визнані непридатними для споживання і підлягають повторній переробці або знищенню, сплачені суми акцизного збору відшкодовуються покупцям марок, але плата за марки не повертається.

Передача або продаж придбаних марок іншим суб’єктам підприємницької діяльності (крім передачі імпортерам-виробникам для маркування) забороняється.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]