Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PR_1_TZMK_TEM-11_2012_-_13_n_r.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
34.07 Кб
Скачать

2. Основнi завдання Управлiння

     Основними завданнями Управлiння є:

     2.1. Участь у реалiзацiї державної полiтики України у сферi державної митної справи вiдповiдно до компетенцiї Управлiння, здiйснення контролю за дотриманням суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi та громадянами встановлених законодавством заборон та обмежень щодо перемiщення окремих видiв товарiв через митний кордон України.

     2.2. Забезпечення правильного застосування, неухильного дотримання та запобiгання невиконанню вимог законодавства України з питань державної митної справи.

     2.3. Здiйснення митних формальностей шляхом проведення дослiджень (аналiзiв, експертиз) проб (зразкiв) товарiв у рамках процедур митного контролю та митного оформлення з метою встановлення характеристик визначальних для:

     класифiкацiї товарiв згiдно з УКТ ЗЕД;

     перевiрки задекларованої митної вартостi товарiв;

     встановлення країни походження товарiв;

     встановлення належностi товарiв до наркотичних засобiв, психотропних речовин, їх аналогiв, прекурсорiв, сильнодiючих чи отруйних речовин;

     встановлення належностi товарiв до предметiв, що мають художню, iсторичну чи археологiчну цiннiсть;

     встановлення належностi товарiв до таких, що виготовленi з використанням об'єктiв права iнтелектуальної власностi, що охороняються вiдповiдно до закону.

     2.4. Проведення дослiджень (аналiзiв, експертиз) проб (зразкiв) товарiв з метою встановлення (перевiрки) достовiрних даних, зазначених у сертифiкатi про походження товару з України.

     2.5. Ведення Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (УКТ ЗЕД).

2.6. Проведення експертиз пiд час провадження у справах про порушення митних правил з метою з'ясування питань, що виникають, отримання доказiв, необхiдних для правильного вирiшення цих справ.

     2.7. Здiйснення вiдповiдно до законодавства попередньої оцiнки товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення, якi розмiшуються на складах митних органiв, та проведення товарознавчої експертизи iз визначенням вартостi товарiв i транспортних засобiв комерцiйного призначення, вилучених митними органами у справах про порушення митних правил, оцiночної дiяльностi у межах компетенцiї Управлiння.

     2.8. Здiйснення у межах наданих повноважень контролю за додержанням митними органами вимог законодавства з питань дiяльностi Управлiння.

     2.9. Iнiцiювання, а в разi необхiдностi - участь у взяттi проб (зразкiв) товарiв.

     2.10. Здiйснення заходiв у межах компетенцiї щодо запобiгання незаконному перемiщенню через митний кордон України товарiв з порушеннями охоронюваних законом прав iнтелектуальної власностi.

     2.11. Здiйснення заходiв щодо недопущення перемiщення через митний кордон України товарiв, на якi встановленi заборони та/або обмеження щодо перемiщення через митний кордон України, а також товарiв, якi не вiдповiдають вимогам якостi та безпеки.

     2.12. Здiйснення у межах компетенцiї аналiзу статистичної та iншої iнформацiї з метою виявлення ризикових зовнiшньоекономiчних операцiй, аналiтичної роботи та монiторингу митних оформлень, формування та забезпечення функцiонування профiлiв ризику.

     2.13. Iнформацiйно-методичне забезпечення дiяльностi митних органiв з питань, вiднесених до компетенцiї Управлiння, та взаємодiя з митними органами пiд час проведення митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв комерцiйного призначення.

     2.14. Здiйснення обмiну документами та iнформацiєю (у тому числi електронною) з правоохоронними та митними органами, iншими органами виконавчої влади з питань, що стосуються виконання покладених на Управлiння завдань.

     2.15. Розробка проектiв нормативно-правових актiв з питань, вiднесених до компетенцiї Управлiння.

 2.16. Забезпечення у межах компетенцiї Управлiння виконання зобов'язань, передбачених мiжнародними договорами України з питань державної митної справи, укладеними в установленому законом порядку.

     2.17. Реалiзацiя у межах повноважень, делегованих Держмитслужбою України, проектiв i програм мiжнародної технiчної та iншої допомоги.

     2.18. Здiйснення органiзацiйного, юридичного, кадрового, фiнансового, та матерiально-технiчного забезпечення дiяльностi Управлiння.

     2.19. Загальне i науково-методичне керiвництво, органiзацiя, контроль за дiяльнiстю та координацiя роботи вiдокремлених пiдроздiлiв (регiональнi пiдроздiли з експертного забезпечення митних органiв) та працiвникiв на окремих робочих мiсцях.

     2.20. Розробка методичних рекомендацiй щодо проведення дослiджень та взяття проб (зразкiв) товарiв, з iнших питань, вiднесених до компетенцiї Управлiння, пiдготовка довiдникових посiбникiв та iнших iнформацiйних матерiалiв для методичного забезпечення експертної дiяльностi.

     2.21. Органiзацiя пiдготовки, перепiдготовки й пiдвищення квалiфiкацiї посадових осiб Управлiння та митних органiв за напрямами дiяльностi Управлiння.

     2.22. Рацiональне використання матерiальних i фiнансових ресурсiв вiдповiдно до нормативiв i кошторисiв, збереження державної власностi.

     2.23. Органiзацiя та здiйснення закупiвель товарiв, робiт i послуг для потреб Управлiння згiдно iз законодавством України.

     2.24. Органiзацiя правових, органiзацiйно-технiчних, профiлактичних заходiв, спрямованих на запобiгання нещасним випадкам, професiйним захворюванням i аварiям та iншим техногенним ситуацiям.

     2.25. Виконання iнших завдань, визначених керiвництвом Держмитслужби України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]