Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PR_1_TZMK_TEM-11_2012_-_13_n_r.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
34.07 Кб
Скачать

7.2. Описати основні завдання та функції відділу

7.3. Користуючись сайтом дмсу охарактеризувати митні лабораторії України.

Стаття 18. Митні лабораторії

У митній службі України створюються Центральна митна лабораторія, яка є спеціалізованою митною установою, і митні лабораторії, які є структурними підрозділами регіональних митниць, митниць.

Центральна митна лабораторія здійснює науково-методичне керівництво митними лабораторіями.

Центральній митній лабораторії, митним лабораторіям надається право на здійснення експертної діяльності в межах питань, віднесених до компетенції митної служби.

Створення, реорганізація та ліквідація Центральної митної лабораторії і митних лабораторій здійснюються спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі митної справи.

Положення про Центральну митну лабораторію та положення про митні лабораторії затверджуються наказами спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади в галузі митної справи.

В період, з 1994 року і по теперішній час, створені Центральна митна лабораторія (ЦМЛ м.Київ 1994р.) і сім регіональних митних лабораторії (РМЛ) (м.Харків 1994р.; м.Львів 1995р.; м.Одеса 1995р.; м.Дніпропетровськ 1995р.; м.Донецьк 1999р.; м.Сімферополь 1999р.; м.Ужгород 1999р.).

своїй діяльності ЦМЛ та РМЛ керуються Конституцією України, Митним Кодексом України, Законом України “Про Державну Службу”, нормативними документами ДМСУ, іншими діючими нормативно-технічними та законодавчими документами, методиками досліджень та експертиз товарів.

Центральна митна лабораторія обслуговуває зону діяльності, яка знаходиться під оперативним управлінням Київської РМ, Північної РМ, Центральної енергетичної митниці, Житомирської, Черкаської, Чернігівської, Новгород-Сіверської, Бориспільської митниць. Крім того, в ЦМЛ проводяться найбільш складні, спірні і повторні експертизи з усіх регіонів України і РМЛ.

7.4. Використовуючи мку описати основні функції центрального митного управління лабораторних досліджень та експортної роботи (цмулдер).

ПОЛОЖЕННЯ ПРО ЦЕНТРАЛЬНЕ МИТНЕ УПРАВЛIННЯ ЛАБОРАТОРНИХ ДОСЛIДЖЕНЬ ТА ЕКСПЕРТНОЇ РОБОТИ

1. Загальнi положення

     1.1. ЦЕНТРАЛЬНЕ МИТНЕ УПРАВЛIННЯ ЛАБОРАТОРНИХ ДОСЛIДЖЕНЬ ТА ЕКСПЕРТНОЇ РОБОТИ (далi - Управлiння) є спецiалiзованим митним органом з питань експертного забезпечення, який виконує свої функцiї на всiй митнiй територiї України.

     1.2. Управлiння у своїй дiяльностi керується Конституцiєю України, мiжнародними договорами України, укладеними в установленому законом порядку, Митним кодексом України, законами України та iншими нормативно-правовими актами, наказами Держмитслужби України, а також цим Положенням.

     1.3. Управлiння здiйснює заходи з експертного забезпечення дiяльностi митних органiв шляхом проведення дослiджень (аналiзiв, експертиз), перевiрки документiв та вiдомостей, якi вiдповiдно до Митного кодексу України надаються митним органам для здiйснення митного контролю та митного оформлення пiд час перемiщення товарiв, транспортних засобiв комерцiйного призначення через митний кордон України, участi у запобiганнi та протидiї контрабандi i порушенням митних правил, виконання iнших митних формальностей у межах своєї компетенцiї та ведення Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (УКТ ЗЕД).

     1.4. Управлiння пiдпорядковується Держмитслужбi України.

     Спрямування, координацiю та контроль дiяльностi Управлiння здiйснює заступник Голови Держмитслужби України вiдповiдно до розподiлу функцiональних обов'язкiв мiж Головою Держмитслужби України та його заступниками. Безпосереднє керiвництво Управлiнням здiйснює начальник Управлiння.

     1.5. Створення, реорганiзацiя та лiквiдацiя Управлiння здiйснюються Держмитслужбою України в порядку, визначеному законом.

     1.6. Структура, штатний розпис та кошторис Управлiння затверджуються Держмитслужбою України. Гранична чисельнiсть працiвникiв Управлiння затверджується наказом Держмитслужби України.

     1.7. Для виконання завдань, покладених на Управлiння, у його структурi можуть створюватись вiдокремленi пiдроздiли, а також окремi робочi мiсця посадових осiб Управлiння у мiсцях розташування митниць.

     1.8. Положення про структурнi пiдроздiли Управлiння затверджуються наказом Управлiння, а посадовi iнструкцiї працiвникiв Управлiння затверджуються начальником Управлiння.

     1.9. Управлiння є юридичною особою, має самостiйний баланс, рахунки в органах, що здiйснюють казначейське обслуговування бюджетних коштiв, печатку та бланк iз зображенням Державного Герба України та iз своїм найменуванням.

     1.10. Майно Управлiння є державною власнiстю. Фiнансування, матерiально-технiчне забезпечення та розвиток iнфраструктури Управлiння здiйснюється за рахунок коштiв Державного бюджету України у межах затвердженого кошторису та фактично видiлених асигнувань.

     1.11. Мiсцезнаходження Управлiння: 04073, Київ, проспект Московський, 8, корпус 8.

     1.12. Повна назва Управлiння українською мовою: "ЦЕНТРАЛЬНЕ МИТНЕ УПРАВЛIННЯ ЛАБОРАТОРНИХ ДОСЛIДЖЕНЬ ТА ЕКСПЕРТНОЇ РОБОТИ".

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]