Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка технологи.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
17.74 Mб
Скачать

Конструктивно-функціональна схема «Волгарь-5», икв-5а:

1 – горизонтальний транспортер;2 – похилий транс-портер;

3 – протирізальна пластина; 4 – ножовий барабан; 5 – заточувальний пристрій; 6 – шнек; 7 – подрібню-вальний апарат другого ступеня;

8 – нерухомий ніж; 9 – рухомий ніж; 10 – втулка; 11 – зрізний штифт;

12 – фланець вала шнека; 13 – опора нерухомих ножів;

14 – прокладка; 15 – кільце

Подрібнювач-змішувач ИКС-3А

Призначений для подрібнення і змішування соломи, сіна, качанів кукурудзи на фермах ВРХ.

Складається з приймальної, робочої і розвантажувальної камер, рами та електропривода. На внутрішній поверхні робочої камери розміщені проти різи або деки, а всередині її змонтовано ротор з набором ножів. Для внесення рідких добавок встановлено дві форсунки в приймальній, дві форсунки в розвантажувальній камерах. Готова суміш розвантажується кидалкою на транспортер.

Машина ИКС-3А може працювати в режимах змішування, подрібнення, а також змішування з подрібненням. У режимі змішування ИКС-3А комплектуються 6-ма деками, зміщеними на 60°. На ротор встановлюють 4-ри вкорочених ножі в першому ряді, 2-ва довгих ножі в третьому і 2-ва зубчастих ножі в 4-му рядах. Вихідні компоненти мають бути завчасно добре подрібнені. У варіанті до подрібнення в робочій камері розміщують три проти різи і три деки. У режимі подрібнення ИКС-3А комплектуються пакетами протирізів (6-шт). На роторі машини встановлюють второчених ножі в першому ряді, два або чотири довгих ножі у другому ряді і два о або чотири зубчастих ножі в третьому і четвертому рядах. Збільшення кількості ножів рекомендується при зростанні в раціоні дози стеблових кормів.

Режим зміщування здійснюється так. Дозовані компоненти подаються в приймальну камеру подрібнювача, а з неї надходять у робочу камеру. Під дією відцентрових сил і ножів суміш розподіляється вздовж стінок, перемішується і по спіралі опускається у розвантажувальну камеру, звідки кидалкою подається на транспортер.

При роботі в режимі подрібнення корми з приймальної камери потрапляють у зону взаємодії ножів верхнього ярусу, де частково подрібнюються. Під дією сили тяжіння корм опускається в зону дії довгих ножів і протирізів.

У зону виходу з робочої камери частки корму зустрічають на своєму шляху зубчасті грані ножів і різальні елементи нижнього ярусу. В цій зоні проходить інтенсивне подрібнення кормів з руйнуванням вздовж і поперек стебел.

Ступінь рівномірності змішування кормових компонентів на всіх режимах повинна бути не менше 80-90%

Якість змішування і подрібнення в ИКС-3А регулюють трьома способами: підбиранням кількості і типу ножів; вибором кількості протирізів і дек; тривалістю перебування продукту в робочій камері за допомогою зміни положення шибера, встановленого перед кидалкою.

Конструктивна схема подрібнювача-змішувача кормів икс-3а:

1 – приймальна камера; 2 – форсунка; 3 – робоча камера; 4 – ротор з ножами; 5 – нерухомі ножі (проти різи); 6 – електродвигун;

7 – клинопасова передача; 8- рама; 9- кидала; 10- розвантажувальна камера; 11- транзистор.