Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні рекомендації для курсового проекту.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
1.26 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Факультет технології виробництва і переробки

продукції тваринництва

Кафедра технології виробництва продукції

тваринництва

Технологія виробництва продукції птахівництва методичні рекомендації

для виконання курсового проекту

студентами денної форми навчання із застосуванням кредитно-модульної системи вивчення дисципліни і рейтингової оцінки знань

та заочної форми навчання

(спеціальність 6.190102 – «Технологія виробництва і

переробки продукції тваринництва»)

Миколаїв – 2010

УДК 636.5

Методичні рекомендації для виконання курсового проекту студентами денної форми навчання із застосуванням кредитно-модульної системи вивчення дисципліни та рейтингової оцінки знань (спеціальність 6.190102 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва») та заочної форми навчання (спеціальність 6.190102 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва») підготовлено професором кафедри технології виробництва продукції тваринництва, доктором с.-г. наук Л.С. Патрєвою, доцентом кафедри технології виробництва продукції тваринництва, кандидатом с.-г. наук О.А. Коваль.

Рекомендовано для студентів факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва

Рецензенти: голова правління ТОВ «Миколаївптахопром»

А.В. Янковець

завідувач кафедри зоогігієни, ветеринарії та безпечності продукції, к.б.н., доцент С.П. Кот

Рекомендовано методичною комісією факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва Миколаївського державного аграрного університету, протокол № ... від ...11.2011 р.

Навчальне видання

«Технологія виробництва продукції птахівництва»

Методичні рекомендації до виконання курсового проекту студентами денної форми навчання із застосуванням кредитно-модульної системи вивчення дисципліни та рейтингової оцінки знань (спеціальність 6.190102 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва») та заочної форми навчання (спеціальність 6.190102 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»)

Укладач: Патрєва Людмила Семенівна

Відповідальний за випуск: завідувач кафедри ТВПТ, доктор с.-г. наук, професор В.С. Топіха

Редактор

Підписано до друку Формат Друк офсетний

Ум.др.арк. Обл.-вид. арк.

Тираж 100 Зам.№

54010 м. Миколаїв, Паризької комуни, 9

Зміст

Вступ......................................................................................................................4

І. Загальні вимоги до оформлення курсового проекту.....................................5

II. Вимоги до виконання окремих розділів........................................................6

III. Визначення індивідуального варіанту курсового проекту .......................21

IV. Вихідні дані розрахункової частини курсового проекту...........................22

Рекомендована література...................................................................................35

Додатки ................................................................................................................38

Вступ

Курсовий проект є завершальним етапом вивчення дисципліни «Технологія виробництва продукції птахівництва» і базується на знаннях, які були отримані студентами на лекціях та лабораторно-практичних заняттях.

Курсовий проект має своєю метою систематизацію, закріплення і розширення теоретичних та практичних знань з птахівництва і їх застосування при вирішенні конкретних виробничих задач.

При виконанні курсового проекту студенти удосконалюють свої навички самостійно працювати із спеціальною літературою, проводити технологічні розрахунки, робити аналіз проблем і ситуацій, формулювати на цій основі відповідні пропозиції.

Курсовий проект складається з двох частин: (реферативної) та розрахункової. Тематики теоретичної частини: «Технологія виробництва харчових яєць» і «Технологія виробництва м’яса курчат-бройлерів» відповідають третьому модулю вивчення дисципліни, охоплюючи питання усіх модулів: продуктивність с.-г. птиці, селекційно-племінна робота у птахівництві, методи парування і штучного осіменіння с.-г. птиці, інкубація яєць, годівля с.-г. птиці, технологія виробництва та переробки продукції птахівництва. В першій частині роботи необхідно повно розкрити теоретичне положення теми. Друга час­тина виконується за індивідуальним завданням і включає технологічні розрахунки по виробництву харчових яєць і м’яса курчат-бройлерів.

Методика виконання розрахункової частини роботи вивчається студентами на лабораторних і практичних заняттях. Підготовка і безпосереднє виконання курсової роботи проводиться в позаурочний час самостійно.

При написанні курсового проекту слід додержуватись логічної послідовності викладення матеріалу і влених даних, висновків та пропозицій.

Курсовий проект є одним із постійних контрольних при підрахунку рейтингової оцінки знань студентів з дисципліни.

Виконана робота здається на кафедру відповідно до графіку здачі робіт. Курсовий проект оцінюється в балах. Перевідна шкала балів в оцінки успішності:

«незадовільно» – 0...59, «задовільно» – 60...75, «добре» – 76...89, «відмінно» – 90...100.