Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекції 2.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
223.81 Кб
Скачать

Лекція 2.3 Метод бухгалтерського обліку

Мета:: визначити зміст методу бухгалтерського обліку та охарактеризувати сутність його елементів.

План:

1. Поняття методу.

2.Сутність та характеристика його елементів.

Питання 1

Методом бухгалтерського обліку називають сукупність прийомів та способів, за допомогою яких вивчається стан та використання майна підприємства і джерел його утворення, та на цій підставі відображення і узагальнення в обліку зазначених об’єктів у грошовій одиниці за економічно однорідними ознаками.

Метод бухгалтерського обліку повинен забезпечити повне, суцільне та об’єктивне відображення усіх господарських процесів, які відбуваються на підприємстві.

Метод складається з ряду елементів, за допомогою яких здійснюється ведення обліку:

  • документування і інвентаризація – способи бухгалтерського спостереження;

  • оцінка і калькулювання – способи бухгалтерського вимірювання;

  • рахунки і подвійний запис – способи бухгалтерського групування;

  • баланс і звітність – способи бухгалтерського узагальнення.

Документація – сукупність первинних документів встановленої форми, в яких відтворено господарські операції в момент їх здійснення.

Бухгалтерські документи є засобом безперервного спостереження та первинної реєстрації господарських явищ і процесів. У документах зазначаються всі відомості, необхідні для економічної характеристики зафіксованих господарських фактів і на цій підставі операції відображуються в бухгалтерських регістрах. На основі документів визначають законність доцільність господарських операцій. В документах відображують всі об’єкти бухгалтерського обліку.

Інвентаризація – це спосіб перевірки фактичної наявності і стану засобів, коштів підприємства та зобов'язань на певну дату, оскільки у процесі господарської діяльності можливі природна втрата, часткове псування та розкрадання майна підприємства. Інвентаризація проводиться на всіх ділянках виробничої і фінансово-господарської діяльності, та забезпечує достовірність поточного обліку. Проведення інвентаризації передбачено законодавчо. Результатами інвентаризації можуть бути: недостачі, лишки, пересортування або відповідність облікових даних фактичної наявності майна чи зобов’язань.

Оцінка – спосіб грошового вимірювання (виразу) зафіксованих у документах об’єктів бухгалтерського обліку та господарських операцій. За допомогою оцінки натуральні і трудові вимірники об’єктів обліку господарських засобів за минулий період перераховують у вартісні. В бухгалтерському обліку оцінка його об’єктів залежить від того до якої класифікації їх віднесено. Наприклад, обладнання, класифіковане як основний засіб буде оцінюватися за різницею первісної вартості та зносу.

Оцінка об’єктів обліку проводиться при постановці об’єктів на облік, при їх списанні (вибутті), на дату складання звітності. Основні методи оцінки господарських фактів регламентуються нормативно і є обов’язковими для всіх підприємств.

* Оцінка і калькуляція пов’язані між собою: точна калькуляція є умовою правильної оцінки, а реальна оцінка є передумовою правильного обчислення собівартості. За допомогою оцінки і калькуляції здійснюється вартісне вимірювання господарських фактів, витрат і результатів господарювання *

Калькулювання – це система розрахунків по визначенню собівартості одиниці продукції або одиниці виконаних робіт на всіх стадіях господарського процесу. В ході калькулювання розраховується собівартість, яка є базою для визначення ціни. Калькуляція – метод послідовного визначення і розподілу витрат, які належать до того чи іншого об’єкта калькулювання (виробу, процесу, замовлення тощо).

Рахунки – спосіб групування за певною системою фінансово-економічної інформації для її поточного відображення у бухгалтерському обліку і для здійснення контролю за господарськими процесами. Бухгалтерські рахунки призначені для відображення наявності і руху активів, власного капіталу і зобов'язань. Рахунок – це спеціальна таблиця де реєструються операції, відображені в документах. Рахунки відкриваються на кожен вид активу, капіталу, зобов’язань, а також доходів і витрат.

Подвійний запис – це подвійне відображення у бухгалтерському обліку кожної господарської операції : один раз – на одному рахунку та одночасно другий раз – на іншому на одну і ту ж саму суму. Подвійність це не повторний запис змісту операції, а однаковий запис за різними рахунками, пов’язаними однією операцією. При записі господарської операції, значення певного рахунку може збільшуватися або зменшуватися, але загальна рівновага за операцією не порушується, так як збільшення на одному рахунку врівноважується зменшенням на іншому.

Бухгалтерський баланс – спосіб групування і відображення наявності і стану активів, зобов'язань, власного капіталу на певну дату в узагальненому вартісному вимірнику. Бухгалтерський баланс є однією з основних форм бухгалтерської звітності.

Бухгалтерська звітність – сукупність способів і прийомів узагальнення даних поточного обліку і система взаємопов’язаних економічних показників діяльності підприємства за звітний період. Бухгалтерську звітність заповнюють на підставі даних рахунків бухгалтерського обліку з певною системою їх групування.

Методичні прийоми бухгалтерського обліку взаємопов'язані, доповнюють один одного і в сукупності становлять єдине ціле – метод бухгалтерського обліку.

Питання для самоконтролю:

    1. Що є предметом бухгалтерського обліку? Якими є його складові?

    2. Дайте визначення господарській операції.

    3. Дайте визначення поняття активів підприємства та назвіть основні складові.

    4. Згідно якого критерію проводять поділ активів підприємства на необоротні та оборотні?

    5. Які ознаки є відмінними між основними засобами та нематеріальними активами?

    6. Які активи входять до складу оборотних та охарактеризуйте їх.

    7. За якою ознакою оборотні активи принципово відрізняються від необоротних?

    8. В чому полягає відмінність між дебіторською та кредиторською заборгованістю?

    9. Дайте визначення і охарактеризуйте складові частини власного капіталу підприємства.

    10. Назвіть та охарактеризуйте складові власного капіталу.

    11. Дайте визначення довгострокових і поточних зобов’язань, наведіть їх приклади.

    12. Дайте визначення поняття «господарський процес» та стисло охарактеризуйте його складові.

    13. Що представляє собою метод бухгалтерського обліку?

    14. Наведіть та охарактеризуйте елементи методу бухгалтерського обліку.