Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕП робоча програма по треб 2012-2013.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
519.68 Кб
Скачать

Система оцінювання знань та вмінь

Рейтингова система оцінювання встановлює єдину максимальну суму балів 100 балів. Тобто, це максимально можлива сума балів за всі види робіт з даного модуля: семінарські, практичні та інші заняття; контрольні роботи; самостійне вивчення першоджерел, тем і розділів; робота за індивідуальним планом; колоквіуми, написання тез тощо. Оцінка всіх модульних завдань визначається на основі розроблених критеріїв і вона не повинна перевищувати 60 балів із 100 балів, якими оцінюється вся робота, винесена на модульний контроль.

Кредитно-модульна система встановлює максимальну суму балів за виконання: завдань, виконаних у рамках аудиторних занять, – 30 балів, самостійної роботи, виконання індивідуальних завдань та самостійної роботи – по 15 балів відповідно, завдань, винесених на модульний контроль, – 40 балів.

Студенти, які повністю виконали навчальний план, позитивно атестовані з дисципліни „Екологічне право України” за результатами модульних контролів (отримали 60 балів і вище) на останньому тижні теоретичного навчання за їх згодою в заліково-екзаменаційній відомості проставляється рейтинговий бал і відповідна оцінка за 4-х бальною шкалою.

За бажанням студент може складати підсумковий залік з метою підвищення оцінки, отриманої за результатами модульних контролів. Складова залікового (екзаменаційного) контролю має бути не більше 40 балів.

Розподіл балів, присвоюваних студентам (слухачам):

Успішність навчання студентів і слухачів забезпечується шляхом реалізації контрольних заходів. Контрольні заходи включають поточний та підсумковий контроль.

Поточний контроль здійснюється під час проведення семінарських занять і має за мету перевірку рівня підготовленості студентів із певних тем навчальної програми, а також до виконання конкретних завдань. Контроль здійснюється шляхом:

- опитування під час проведення семінарських занять;

- проведення контрольних робіт;

- проведення тестів.

Основною системою оцінювання рівня знань під час проведення семінарських занять є виставлення балів.

Підсумковий контроль проводиться з метою оцінювання результатів навчання студентів на певному освітньо-кваліфікаційному рівні або на окремих його етапах.

Формами підсумкового контролю є іспит.

Оцінка "відмінно"/ А виставляється, якщо студент продемонстрував глибокі і системні знання матеріалу, вміє узагальнювати теоретичний матеріал, співвідносити загальні знання з конкретними прикладами; орієнтується в хронології світових подій; оволодів навичками аналізу, порівняння, узагальнення та систематизації; уміє моделювати та адекватно оцінювати державно-правовий розвиток зарубіжних країн в різні часи; висловлює власне ставлення до державно-правових явищ та процесів;

Оцінка "добре"/ В, С виставляється, якщо студент виявив достатньо повні знання курсу; дає правильні, хоча і не завжди повні визначення термінів, понять та подій; вміє аналізувати фактори розвитку держави і права в різні історичні періоди; матеріал викладає логічно, послідовно, разом з тим допускає незначні неточності.

Оцінка "задовільно"/ Б, Е - студент взагалі засвоїв програмний матеріал курсу в передбаченому обсязі, разом із тим є певні неточності у визначенні основних термінів, подій та процесів; власне ставлення до проблемних питань висловлює не завжди адекватно; вміє аналізувати набуті теоретичні знання, щодо державно-правових процесів минулого але прогнозування їх розвитку викликає певні складнощі; викладення матеріалу непослідовне, неточне, з наявними помилками.

Оцінка "незадовільно"/ РХ, Р - студент виявив слабкі (відсутність) знання теоретичного програмного матеріалу; не зміг дати визначення основних термінів, понять та подій; відсутні навички адекватної оцінки державно-правових процесів; виклад матеріалу непослідовний, нелогічний, фрагментарний, з грубими помилками.

Модуль 1

Аудиторні заняття

Індивідуальна робота

Самостійна робота

Модуль-контроль

т.1

т.2

т.3

т.4

т.5

15

15

40

30

100

Модуль 2

Аудиторні заняття

Індивідуальна робота

Самостійна робота

Модуль-контроль

т.6

т.7

т.8

т.9

т.10

15

15

40

30

100