Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕП робоча програма по треб 2012-2013.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
519.68 Кб
Скачать

Тема 3. Управління та державний контроль за природокористуванням та охороною довкілля в Україні

Роль і значення теми для діяльності працівників міліції: вивчення особливостей управління в сфері екології забезпечить реалізацію принципів координації, субординації у забезпеченні узгодженої взаємодії правоохоронних органів та органів державної влади і місцевого самоврядування.

Ключові слова: поняття i зміст державного управління природокористування. Органи управління природокористування ти їх компетенція. Зміст права природокористування. Підстави припинення права природокористування.

Обсяг знань, вмінь курсанта, студента, слухача після вивчення теми: вміти застосовувати на практиці норми екологiчного права; узагальнювати практику використання екологічного законодавства з його різновидами та робити відповідні висновки

Перелік нормативних актів МВС України до вивчення теми

Перелік процесуальних та службових документів, які складаються під час вивчення теми: позовна заява про відшкодування екологічної шкоди; постанова про порушення кримінальної справи у справах про злочини проти довкілля.

Тема 4. Правове забезпечення раціонального використання і охорони земель в Україні

Роль і значення теми для діяльності працівників міліції: Тема присвячена аналізу правового режиму викорис­тання та охорони землі як основного базового природного об'єкта, що виконує важливі екологічні, економічні та інші функції. Розкри­ваються поняття землі, визначаються інші суміжні поняття — земель­на ділянка, ґрунт; дається характеристика правового режиму окре­мих категорій земель; подаються основні функції управління в цій галузі. Окрема увага приділяється притягненню до кримінальної, адміністративної, дисциплінарної відповідальності у сфері використання та охорони земель.

Ключові слова: втрати сільськогосподарського і лісогосподар­ського виробництва; ґрунти; деградовані землі; державний земель­ний кадастр; земельна ділянка; землеустрій; землі водного фонду; землі житлової та громадської забудови; землі історико-культурного призначення; землі лісогосподарського призначення; землі оздоровчого призначення; землі природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення; землі промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення; землі рекреа­ційного призначення; землі сільськогосподарського призначення; земля; категорії земель; консервація земель; малопродуктивні зем­лі; моніторинг ґрунтів; моніторинг земель; охорона ґрунтів; охо­рона земель; порушені землі; рекультивація земель; техногенне за­бруднені землі; юридична відповідальність за земельні правопору­шення.

Обсяг знань, вмінь курсанта, студента, слухача після вивчення теми: вміти застосовувати на практиці норми екологiчного права; узагальнювати практику використання екологічного законодавства з його різновидами та робити відповідні висновки

Перелік нормативних актів МВС України до вивчення теми

Перелік процесуальних та службових документів, які складаються під час вивчення теми: акт про земельний відвід, договір оренди землі, негаторний позов про порушення земельних прав громадян.