Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інвестиційний МЕ.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
296.68 Кб
Скачать

Тема 3. Формування інвестиційної стратегії підприємства

  1. Поняття інвестиційної стратегії та її роль у розвитку підприємства

Оскільки здійснення підприємством інвестиційної діяльності є переважно довготерміновим, виникає необхідність обов'язкового урахування її перспек­тивної спрямованості. Ефективним інструментом перспективного управління інвестиційною діяльністю підприємства, в умовах реалізації цілей економіч­ного розвитку підприємства, істотних змін макроекономічних факторів, ипливу державного регулювання ринкових процесів, кон’юнктури інвести­ційного ринку і пов’язаної з цим невизначеності, є інвестиційна стратегія.

Інвестиційна стратегія являє собою систему довготермінових цілей інвестиційної діяльності підприємства та вибір найефективніших шляхів їх досягнення з урахуванням можливих змін ринкової кон'юнктури та загальної перспективи на термін не менше трьох — п'яти років.

Актуальність розробки інвестиційної стратегії підприємства визначається низкою умов, а саме:

Інвестиційна стратегія розробляється в межах обраної підприємством іагальної економічної стратегії господарської діяльності й виступає одним з найголовніших факторів забезпечення ефективного розвитку підприємства, оскільки дає змогу приймати оптимальні управлінські рішення в умовах постійної зміни зовнішнього та внутрішнього середовища. При цьому інвестиційна стратегія знаходиться у певній співпорядкованості з іншими елементами стратегічного вибору підприємства, ієрархія якої в загальному вигляді показана на рис.3.1.

Рис.3.1. Ієрархія взаємозв’язку інвестиційної стратегії з іншими основними елементами стратегічного вибору підприємства

3

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]