Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Форма_2_ПЦЗ_2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
206.34 Кб
Скачать

4. Медичний захист населення та заходи з удосконалення медичного захисту населення.

Забезпечення формувань і закладів ЦЗ лікарями, ліками та медичним обладнанням.

У лікувально-профілактичних закладах області працює 5251 лікарів, у т.ч. хірургів – 246 чол., 8163 середніх медичних працівників. Забезпеченість ліками та медичним обладнанням складає 80%.

Забезпеченість закладів охорони здоров’я відповідного профілю функціонування автономними джерелами електропостачання – 90%.

Забезпеченість медичних формувань Державної служби медицини катастрофи необхідним обладнанням та виробами медичного призначення – 80%. Для оперативного поповнення медичним майном формувань, персоналу, який планується для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (вогнищ), при центральних районних аптеках передбачено створення 18 аптечних літучок (в районах області - 12 літучок, в місті Тернополі - 6). Для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій може бути залучено 170 бригад і 30 одиниць спеціальної техніки.

ІІІ. Сили цивільного захисту

Укомплектованість, оснащення і стан їх підготовки.

Укомплектованість особовим складом сил цивільного захисту складає біля 87%, оснащеність спеціальним майном, справними приладами та технікою - 82%.

Підготовка та перепідготовка кадрів територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ проводилась відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 липня 2001 року № 874 «Про удосконалення системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації керівних кадрів і фахівців у сфері цивільного захисту», нормативно-правових документів МНС України, організаційно-методичних вказівок голови облдержадміністрації у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області, навчально-консультаційних пунктах у містах Почаїв, Бережани, Чортків і смт. Підволочиськ та на виїзних заняттях у районах за відповідними заявками.

Проведення командно-штабних, практичних навчань та тренувань органів управління та сил цивільного захисту.

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 27 січня 2011 року № 42 «Про підсумки роботи за 2010 рік та затвердження плану основних заходів цивільного захисту Тернопільської області на 2011 рік» у 2011 році проведено 3 командно-штабних навчань:

  • 25- 26 травня у Гусятинському районі, оцінка «задовільно»;

  • 17-18 серпня у Борщівському районі, оцінка «задовільно»;

  • 22-23 вересня у Шумському районі, оцінка «задовільно».

Проведено 5 тренувань:

- 11 лютого 2011 року проведено інструкторсько-методичне заняття з підготовки та проведення тренування, 16 лютого - тренування щодо пропуску льодоходу, повені та дощових паводків у весняно-літній період 2011 року, оцінка «добре»;

- 1, 2 березня 2011 року проведено тренування щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у разі аварії на залізничному транспорті, оцінка «задовільно»;

- 18 липня під час проведення комплексної перевірки до дій за призначенням та навчання з органами управління Борщівської районної ланки територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ проведено тренування на ПАТ «Борщівський сирзавод» щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у разі аварії на хімічно небезпечному об'єкті, оцінка «задовільно»;

- 2, 14 червня проведено тренування щодо переведення територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ із режиму функціонування в мирний час на режим функціонування в особливий період. Під час тренування було відпрацьовано питання заняття міського запасного пункту управління, оцінка «добре»;

- 14 червня під час проведення тренування щодо ліквідації надзвичайних ситуацій на об’єктах зберігання ракет та боєприпасів на складах військової частини А1915 з тренуванням евакуаційних органів, оцінка «добре».

Забезпечення пропуску повені, паводків та льодоходу.

27 грудня 2010 року на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затверджено план обласних органів управління цивільного захисту, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з підготовки до паводків, пропуску льодоходу та повені у 2011 році, 1 лютого 2011 року видано доручення голови облдержадміністрації №10 «Про перевірку готовності ланок територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ до пропуску весняної повені, льодоходу та дощових паводків у 2011 році». Всі заходи, відповідно до зазначених документів, виконані у визначені терміни.

11, 16 лютого 2011 року проведено тренування органів управління та сил цивільного захисту області з ліквідації наслідків льодоходу, повені та паводків. Повенева ситуація в області на протязі 2011 року характеризувалась як стабільна.

Проведення комплексних перевірок у сфері цивільного захисту.

Протягом звітного періоду проведено 3 комплексні перевірки:

  • 25- 26 травня у Гусятинському районі, оцінка «задовільно»;

  • 17-18 серпня у Борщівському районі, оцінка «задовільно»;

  • 22-23 вересня у Шумському районі, оцінка «задовільно».

З 10 по 19 жовтня 2011 року Державною інспекцією техногенної безпеки України спільно з МНС України проведено комплексну перевірку реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення і територій області.

Стан реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення, запобігання надзвичайним ситуаціям, готовності територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту в області оцінюється як «обмежено готовий до виконання завдань».

Стан готовності державних, комунальних, об’єктових аварійно-рятувальних служб і формувань, а також аварійно-рятувальних служб громадських організацій до дій за призначенням.

На території області створено та діє 20 державних аварійно-рятувальних служб, з них: 19 - державні аварійно-рятувальні служби УМНС в області та 1 - рятувально-водолазна служба області.

За результатами перевірки всі вищезазначені служби оцінюються, як «обмежено готові до дій за призначенням».

Стан готовності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій до роботи (дій) в осінньо-зимовий період (автодорожніх служб тощо).

Станом на 01.01.2012 року заготовлено: піску - 24,0 тис. куб. м. (60%), технічної солі – 1,7 тис. куб. м. (28,3%). Запас пально-мастильних матеріалів становить 3-х денний запас (від потреби 10-и денного), підготовлено до роботи 143 од. техніки (96%).

Висновки з готовності до дій в умовах мирного часу та особливого періоду, пропозиції щодо їх подальшого удосконалення.

Стан готовності сил і засобів цивільного захисту для запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків «обмежено відповідає вимогам» в умовах мирного часу та особливого періоду.

Для подальшого удосконалення їх підготовки необхідно:

  1. Поновити та поповнити спеціальне майно і засоби індивідуального захисту в зв’язку із закінченням термінів їх експлуатації.

  2. Відповідно до законодавства України забезпечити відновлення функціонування (створення) комунальних аварійно-рятувальних служб за сферою діяльності і завданнями.

  3. Забезпечити реальне накопичення матеріальних резервів усіх рівнів для ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків.

  4. Постійно проводити підготовку органів управління та сил цивільного захисту області під час проведення комплексних перевірок, навчань та тренувань з органами управління ланок територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ, з фактичним залучення сил та техніки, до виконання практичних завдань.

ІV. Матеріальне забезпечення

Заходи з удосконалення матеріального забезпечення.

У зв’язку з відсутністю коштів заходи з удосконалення матеріального забезпечення, збереження продовольства і створення запасів у 2011 році не проводились.

Стан накопичення запасів матеріального резерву регіонального рівня для запобігання виникненню і ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій.

В обласному матеріальному резерві наявні: бензин А-80 – 12270 л. (42,4%), дизпаливо – 17165 л.(38,1%), шифер – 583 листи (11,7%), цвяхи шиферні – 3000 кг (150,6%), плівка поліетиленова – 1557 кв. м, мішки – 8220 шт. (82,2%), руберойд – 282 рулони (52,4%)та інші технічні засоби.

Затверджено номенклатурою матеріальних цінностей резерву на суму 204,65 тис. гривень, фактично закладено на суму – 266,3 тис. гривень. Для 100% закладення матеріальних цінностей резерву необхідно кошти в сумі 222,6 тис. гривень.

Рішенням сесії Тернопільської обласної ради від 20.12.2011 року виділено 99,0 тис. гривень, які будуть використані для поповнення резерву у 2012 році.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]