Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Форма_2_ПЦЗ_2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
206.34 Кб
Скачать

1. Забезпеченість населення, у тому числі найбільшої робочої зміни, захисними спорудам цивільного захисту (цивільної оборони).

Забезпеченість населення захисними спорудами складає 100%, у т.ч. найбільшої робочої зміни - 100%

Об’єктів, які не мають фонду захисних споруд, на території області немає.

Стан готовності існуючого фонду захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони).

Для укриття населення в наявності є 67 сховищ місткістю на 28, 685 тис. чол., 478 протирадіаційних укриттів - на 142,4 тис. чол.

Стан захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) області оцінюється:

а) сховища: «готові» – 15, «обмежено готові» – 29, «неготові» – 23;

б) протирадіаційні укриття: «готові» – 14, «обмежено готові» – 365, «не готові» – 99.

Форма власності підприємств та організацій, у яких знаходяться на утриманні захисні споруди цивільного захисту (цивільної оборони) області:

а) сховища: державна – 32, комунальна – 18, приватна – 27;

б) протирадіаційні укриття: державна – 109, комунальна – 287, приватна – 82.

На даний час капітального ремонту потребують 45% захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) області. Згідно з графіком продовжуються необхідні будівельні та ремонтні роботи, в т.ч. роботи з ремонту систем інженерного забезпечення споруд (за необхідністю), проводиться їх доукомплектування фільтровентиляційним обладнанням.

  1. Стан та основні заходи з удосконалення радіаційної і хімічної небезпеки.

Стан радіаційного та хімічного захисту від надзвичайних ситуацій «обмежено відповідає вимогам».

18 липня 2011 року під час проведення комплексної перевірки до дій за призначенням та навчання з органами управління Борщівської районної ланки територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ проведено тренування на ВАТ «Борщівський сирзавод» щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у разі аварії на хімічно небезпечному об'єкті. Оцінка «задовільно».

З метою державної програми з мінімізації наслідків Чорнобильської катастрофи за розділом «Радіологічний захист населення та екологічне оздоровлення території, що зазнала радіоактивного забруднення» (за розділом КПКВ 3201220) надавались матеріали в МНС України щодо виконання робіт з радіологічного контролю продуктів харчування у сфері торгівлі та громадського харчування в Заліщицькому та Чортківському районах. У звітному періоді виділено 29,7 тис. гривень, із запланованих – 32,4 тис. гривень. Кошти освоєні.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2002 р. № 1200 «Про затвердження Порядку забезпечення населення і особового складу невоєнізованих формувань засобами радіаційного та хімічного захисту» забезпечення населення засобами радіаційного та хімічного захисту, яке проживає в прогнозованій зоні радіаційного та хімічного зараження, здійснюється за рахунок обласного, місцевого та районних бюджетів. Кошти протягом звітного періоду не виділялися.

Стан готовності сил РХБ ЦЗ до ліквідації наслідків радіаційного та хімічного забруднення.

Всього в області створено 68 постів радіаційного і хімічного спостереження та 34 диспетчерських служби.

Для забезпечення проведення дозиметричного та хімічного контролю в області створена мережа спостереження та лабораторного контролю, в яку включено 19 лабораторій, 8 лабораторій ветеринарної медицини, 74 об’єктових лабораторії.

В області виконується розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2002 р. №58-р «Про заходи щодо забезпечення надання населенню санітарно-гігієнічних послуг». На цей час з підприємствами на виконання зазначених послуг укладено тільки 11 угод.

Сили радіаційного та хімічного захисту «обмежено готові» до ліквідації наслідків радіоактивного та хімічного забруднення.

Стан забезпечення засобами РХБ ЦЗ:

  • персоналу радіаційно- та хімічно небезпечних об’єктів – 92%;

  • працівників підприємств, розташованих у зоні можливого радіаційного та хімічного забруднення – 3,8%;

  • непрацюючого населення, яке проживає у прогнозованих зонах хімічного забруднення – 0%;

  • особового складу невоєнізованих формувань - приладами радіаційної, хімічної розвідки – 45%, дозиметричного контролю – 33%, фільтруючими протигазами – 70%, ізолюючими протигазами - 52%, промисловими протигазами – 92%.

Стан забезпечення у необхідному обладнанні та засобах вимірювання диспетчерських служб, постів радіаційного та хімічного спостереження, розрахунково-аналітичних груп – 54,5%.

  1. Уточнення розрахунків зон можливого ураження внаслідок вибуху вибухонебезпечних предметів, які зберігаються на арсеналах, базах (складах) озброєння, ракет, боєприпасів і компонентів ракетного палива, інших вибухонебезпечних об’єктах.

29-30 березня 2011 року проведено перевірки зберігання вибухонебезпечних предметів на складах військових частин А-1769, А-1915. Складено відповідні акти, які направлені у військові частини і місцеві органи виконавчої влади, для їх виконання. Станом на 01.01.2011 року уточнено розрахунки зон можливого ураження від вибухонебезпечних предметів, які зберігаються на складах військових частин А1769, А1915 та внесено зміни і доповнення в план евакуації населення Тернопільської області у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і план спільних дій органів управління та сил реагування області при виникненні надзвичайних ситуацій з вибухонебезпечними засобами, які зберігаються на складах Тернопільської області.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]