Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод Контрольн. робота по БДР.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
184.83 Кб
Скачать

ДОНБАСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ

БУДІВНИЦТВА І АРХІТЕКТУРИ

Факультет механічний

Кафедра «Автомобілі та автомобільне господарство»

Методичні вказівки

до виконання контрольної роботи

з дисципліни «Безпека дорожнього руху» навчального плану підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр»

напряму підготовки 6.070106 «Автомобільний транспорт»

Ухвалено на засіданні кафедри

"Автомобілі та автомобільне господарство"

"__"_________2011_р. Протокол №__

Завідуючий кафедрою проф. Горожанкін С.А.

Макіївка 2011

УДК 629.1.02

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни «Безпека дорожнього руху» навчального плану підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» напряму підготовки 6.070106 «Автомобільний транспорт» / Укл. В.Ф. Коробкін – Макіївка: ДонНАБА, 2011. – 14 с.

Викладений порядок виконання складових частин (завдань) контрольної роботи, вимоги до змісту, а також наданий перелік завдань контрольної роботи.

Призначено для студентів напряму підготовки 6.070106 «Автомобільний транспорт».

Вимоги до виконання контрольної роботи з дисципліни «Безпека дорожнього руху»

Підготовка та виконання завдань контрольної роботи є однією із форм самостійної роботи студента над засвоєнням навчального матеріалу з дисципліни, що вивчається. Контрольна робота є етапом підготовки студента до дипломного проектування.

Завдання контрольної роботи визначено переліком (додаток №1). Номер контрольної роботи вибирається студентом відповідно до його номеру у списку групи журналу занять (списку групи, що складено деканатом).

Завдання з контрольної роботи складається з 3-х частин, а саме:

  • І - частина – теоретична частина завдання. Потрібно змістовно розкрити сутність теоретичного питання з обов’язковим посиланням на відповідні законодавчі та нормативні акти;

  • ІІ – практична частина – рішення завдання щодо кваліфікації правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху. Також потрібно визначити відповідальність суб’єктів правопорушень, вказати відповідні законодавчі та нормативні акти, що порушені (стаття КУоАП , пункт ПДР тощо )

  • ІІІ - частина – розробка та надання пропозицій щодо підвищення рівня забезпечення безпеки дорожнього руху, а саме:

  • зміни або доповнення до діючих законодавчих та нормативних актів, правил, стандартів стосовно безпеки дорожнього руху з метою їх удосконалення;

  • потрібні заходи щодо забезпечення рівня безпеки дорожнього руху для держави, регіону, при перевезені вантажів, пасажирів тощо;

  • удосконалення роботи служби безпеки дорожнього руху на підприємстві тощо.

Виконана контрольна робота може містити рисунки, таблиці, фото тощо. Література та інші джерела інформації для виконання контрольної роботи надано у додатку 2. Контрольна роботи виконується як у домашніх умовах (поза навчальним закладом), так і в академії. Обсяг листів виконаної роботи не встановлюється. Контрольна робота оформляється студентом відповідно до правил оформлення курсових робіт, перевіряється викладачем і зараховується за результатами співбесіди викладача зі студентом.

Додаток №1

Перелік контрольних робіт з дисципліни «Безпека дорожнього руху» Контрольна робота №1

1. Правові та соціальні основи дорожнього руху.

2. Практичне завдання.

Водій здійснив обгін іншого транспортного засобу ближче ніж за 30м перед пішохідним переходом у населеному пункті. Класифікуйте правопорушення, що скоєні. Вказати законодавчі і нормативні акти, які порушені. Визначити відповідальність за правопорушення.

3. На підставі аналізу існуючих законодавчих і нормативних актів, правил, норм та стандартів щодо безпеки дорожнього руху надати пропозиції щодо:

- зміни або доповнення до діючих законодавчих та нормативних актів, правил, стандартів стосовно безпеки дорожнього руху з метою їх удосконалення;

- потрібні заходи щодо забезпечення рівня безпеки дорожнього руху (для держави, регіону, при перевезені вантажів, пасажирів, організації дорожнього руху тощо);

- удосконалення роботи служби безпеки дорожнього руху на підприємстві тощо.