Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичко-тех-культ.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
1.28 Mб
Скачать

4.2.2 Грунтово-кліматичні умови

Вказати кліматичну зону, в якій розташовано господарство.

Використовуючи грунтові карти, агрометеорологічні довідники (додатки Д1, Д3) і дані найближчої метеорологічної станції, дати характеристику природних умов.

Клімат і природні умови року. Основні метеорологічні показники середньорічна сума опадів і кількість їх за місяцями та середньорічна сума температур і середні температури за місяцями вегетаційного періоду. записуються формою додатків (Д2, Ж.)

В текстовій частині можливо включити і інші відомості: сума активних і ефективних температур за місяцями і вегетаційний період, календарні строки початку польових робіт, останніх і перших заморозків, стійких морозів, екстремальних явищ.

Грунт. Тип грунту. Опис ґрунтового покриву здійснюється по одному з виробничих підрозділів, де планується вирощувати культуру. Необхідно відобразити основні показники: механічний і агрохімічний склад, вміст органічної речовини, глибина орного шару, кислотність і т.д. (дод. З). рельєф поля, вплив його на строки і якість виконання сільськогосподарських робіт. В кінці цього розділу необхідно підкреслити, який вплив мають природні умови зони на ріст і розвиток культури, оцінити забезпеченість програмованої врожайності основними факторами середовища, вказати фактори, які обмежують урожайність і шляхи їх подолання.

Обсяг 2-3 сторінки.

4.2.3 Структура земельних угідь та економічна характеристика господарства

Користуючись різними звітами, дати характеристику землекористування господарства. У вигляді таблиці показати структуру угідь (дод. К). подати короткий аналіз таблиці.

Обсяг 1 сторінка.

4.3 Аналіз рільництва та стану вирощування культури в господарстві

4.3.1 Стан сівозмін господарства

Вказати існуючі сівозміни в господарстві, типи сівозмін, їх кількість, ступінь освоєння. Навести схему чергування культур основних типів сівозмін.

Обсяг 1-2 сторінки.

4.3.2 Структура посівних площ і врожайність сільськогосподарських культур

Навести дані про структуру посівних площ, яка склалася в господарстві, і врожайність сільськогосподарських культур за останні 3 роки (дод. Н). Подати короткий аналіз даних, в якому показати динаміку посівних площ основних культур за роками та посівні площі в цілому. Зробити висновок про зміни, які відбулися у врожайності культур, що вирощуються в господарстві.

Обсяг 1 – 2 сторінки.

4.3.3 Посівна площа, врожайність і валові збори культури

Проаналізувати динаміку посівної площі, врожайності валового збору культури за останні 3 роки (дод. М). Виявити тенденцію до збільшення чи зменшення посівної площі і врожайності культури та дати обґрунтоване пояснення цим змінам. Пояснити причини збільшення чи зменшення валового збору культури.

Обсяг 1-2 сторінки

4.3.4 Економічні показники вирощування культури

Для повного аналізу стану вирощування культури в господарстві потрібно врахувати її економічні показники, наприклад собівартість, чистий доход, рівень рентабельності і т.д. (дод. Н1 Н2).

Обсяг 1 сторінка.