Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота 11.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
239.1 Кб
Скачать

1.4. Режими mnp-модемів

MNP-модем забезпечує наступні режими передачі даних:

  • Стандартний режим. Забезпечує буферизацію даних, що дозволяє працювати з різними швидкостями передачі даних між комп'ютером і модемом і між двома модемами. В результаті для підвищення ефективності передачі даних ви можете встановити швидкість обміну комп'ютер-модем вище, ніж модем-модем. В стандартному режимі роботи модем не виконує апаратної корекції помилок.

- Режим прямої передачі. Даний режим відповідає звичайному модему, що не підтримує MNP-протокол. Буферизація даних не проводиться і апаратна корекція помилок не виконується.

- Режим з корекцією помилок і буферизацією. Це стандартний режим роботи при зв'язку двох MNP-модемів. Якщо віддалений модем не підтримує протокол MNP, зв'язок не встановлюється.

- Режим з корекцією помилок і автоматичною настройкою. Режим використовується, коли наперед не відомо, чи підтримує віддалений модем протокол MNP. На початку сеансу зв'язку після визначення режиму віддаленого модему встановлюється один з трьох інших режимів.

1.5. Внутрішні і зовнішні модеми

Модеми внутрішні і зовнішні (існують так само спеціальні типи модемів у вигляді PC- карт (PCMCIA), але вони призначені для комп'ютерів типу ноутбуків, і тому вони тут не розглядаються.). Внутрішні модеми виконані у вигляді плати розширення, що вставляється в спеціальний слот розширення на материнській платі комп'ютера. Зовнішній модем, на відміну від внутрішнього, виконаний у вигляді окремого пристрою, тобто в окремому корпусі і з своїм блоком живлення,в той час коли внутрішній модем одержує електрику від блоку живлення комп'ютера. Так які ж достоїнства і недоліки у зовнішніх і внутрішніх модемів?

Внутрішній модем

Достоїнства

  1. Всі внутрішні моделі модемів без виключення(на відміну від зовнішніх) мають вбудоване FIFO. (First Input First Output - першим прийшов, першим прийнятий). FIFO це мікросхема, що забезпечує буферизацію даних. Звичайний модем при проходженні байта даних через порт кожного разу запрошує переривання у комп'ютера. Комп'ютер за спеціальними IRQ(Interrupt Request) лініями перериває на деякий час роботу модему, а потім знову відновлює її. Це уповільнює роботу комп'ютера в цілому. FIFO же дозволяє використовувати переривання у декілька разів рідше. Це має велике значення при роботі в багатозадачних середовищах. Таких як Windows98, OS/2, Windows 2000, UNIX і інших.

  2. При використовуванні внутрішнього модему зменшується кількість дротів, натягнутих в найнесподіваніших місцях. Так само внутрішній модем не займає дорогоцінне місце на робочому столі.

  3. Внутрішні модеми є послідовним портом комп'ютера і не займають існуючих портів комп'ютера.

  4. Внутрішні моделі модемів завжди дешевше зовнішніх.

Недоліки

  1. Займають слот розширення на материнській платі комп'ютера. Це дуже незручно на мультимедійних машинах, на яких встановлена велика кількість додаткових плат, а також на комп'ютерах, які працюють серверами в мережах.

  2. Немає індикаторних лампочок, які при певному навику дозволяють стежити за процесами, які відбуваються в модемі.

  3. Якщо модем завис, то відновити працездатність можна тільки клавішею перезавантаження комп'ютера “RESET”.