Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка б.о.2.к+.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
1.34 Mб
Скачать

Необхідна навчальна база перед початком вивчення курсу

Студентам необхідно ознайомитись із основними (базовими) економічними поняттями (тобто добре оволодіти категорійним інструментарієм, який широко використовується економічною наукою): саме з цієї навчальної бази розпочинається поглиблене розуміння економічних явищ і процесів за нових умов господарювання.

Для успішного оволодіння курсом “Бухгалтерський облік” студенти попередньо засвоюють як його теоретичну базу головні положення економічної теорії. Вивчення бухгалтерського обліку тісно пов'язане з такими дисциплінами, як: “Економіка підприємства”, “Статистика”, “Фінанси”, “Політекономія” та ін. Дана дисципліна є базою для таких дисциплін: «Фінансовий облік», «Контроль і ревізія», «Податкова система», «Облік і звітність у бюджетних установах».

Комплексне надання базових економічних знань студентам, послідовне формування у них необхідних навичок та вмінь створюють умови щодо успішного оволодіння методологічним інструментарієм бухгалтерського обліку, в тому числі дозволяють розуміти структуру активів, зобов'язань і власного капіталу; складати і читати бухгалтерський Баланс; оволодіти порядком складання фінансової звітності.

Перелік знань, вмінь і навиків, якими повинен оволодіти студент

Вивчивши даний курс, студент повинен знати основи організації національного бухгалтерського обліку, вміти застосовувати набуті знання для правильності бухгалтерського оформлення господарських операцій, складання бухгалтерського Балансу підприємства та порядок заповнення фінансової звітності. Необхідним також є знання основної первинної документації й облікових регістрів, вміння користуватися ними.

Тематичний план практичних занять і самостійної роботи

Теми практичних робіт

1

Практична робота 1. Об'єкти бухгалтерського обліку .

2

2

Практична робота 2. Бухгалтерський баланс.

4

3

Практична робота 3. Рахунки бухгалтерського обліку і

10

подвійний запис.

4

Практична робота 4.Первинне спостереження, документація і інвентаризація.

4

5

Підсумкове заняття

2

6

Практична робота 5. Облік господарських процесів.

12

7

Практична робота 6. Форми бухгалтерського обліку.

6

8

Комплексна контрольна робота

2

Всього

42

Перелік практичних завдань до практичних робіт подано в розділі І.Практичні завдання. На практичних заняттях студенти повинні виконати перелік практичних завдань до певної вивченої теми (наприклад Завдання 1 до теми 1 «Бухгалтерський облік, його суть і основи організації»). Кожне завдання вміщує певну кількість вправ для виконання яких зазначено, що необхідно виконати та надані методичні вказівки до їх виконання.