Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
сминары по пыдтримцы.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
217.6 Кб
Скачать

Завдання

Варіант 1

Ваші пропозиції щодо уточнення адресності надання соціальних допомог. Використайте приклади Вашого регіону.

Складіть таблицю «Система соціальних виплат в Україні»

Вид допомоги

Категорія отримувачів

Розмір

Термін

Розв’язати задачі:

У двокімнатній квартирі загальною площею 45 кв.м прописано три особи: мати 45 років, батько – інвалід Ш групи, син – 24 роки. Заробітна плата матері за останні 6 місяців становить 1260 грн, батько отримує пенсію 120 грн на місяць, а заробітна плата сина за останні шість місяців становить 1800 грн. на місяць вони сплачують 145 грн за житлово-комунальні послуги. В межах визначених норм вони повинні сплачувати 71 грн 67 коп за житлово-комунальні послуги. Чи має ця сім’я право на субсидію? Обчисліть розмір субсидії на житлово-комунальні послуги для цієї сім’ї.

Варіант 2

1. Наведіть приклади: 1) щомісячних; 2) періодичних; 3) одноразових соціальних допомог.

2. Складіть таблицю «Система соціальних виплат в Україні»

Вид допомоги

Категорія отримувачів

Розмір

Термін

3. Розв’язати задачі:

Громадянин М. який є інвалідом 1 групи з дитинства внаслідок загального захворювання, звернувся за призначенням йому державної допомоги як інваліду з дитинства. В управлінні праці та соціального захисту йому відмовили у призначенні допомоги, мотивуючи це тим, що він вже отримує пенсію у зв’язку з інвалідністю, а також надбавку до неї. Куди можна оскаржити відмову управління праці та соціального захисту в наданні допомоги? Чи має М право на державну допомогу як інвалід з дитинства? Обчисліть розмір виплат, які можуть виплачуватись М.. якщо таку допомогу буде призначено.

Варіант 3

1. Назвіть ознаки, за якими державні соціальні допомоги відрізняються від страхових.

2. Складіть таблицю «Система соціальних виплат в Україні»

Вид допомоги

Категорія отримувачів

Розмір

Термін

3. Розв’язати задачі:

Громадянин К. перебуває у тривалому відрядженні (1 вересня 1998 – 1 грудня 2000) у Російській Федерації. За цей період на нього не нараховувалась плата за житлово-комунальні послуги. Дружина громадянина К. Звернулась до районного відділу субсидій із заявою про призначення їй субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Однак у призначенні такої допомоги їй було відмовлено. Підставою для відмови було те, що її чоловік прописаний у житловому приміщенні, а довідку про дохід чоловіка громадянка К. не надала. Дайте правовий аналіз цієї ситуації.

Варіант 4

1. Назвіть безадресні соціальні допомоги

2. Складіть таблицю «Система соціальних виплат в Україні»

Вид допомоги

Категорія отримувачів

Розмір

Термін

3. Розв’язати задачі:

Громадянин О. звернувся до районного відділу праці та соціального захисту із заявою про призначення його сім’ї допомоги як малозабезпеченій. Із довідки про склад сім’ї видно, що сім’я складається з чотирьох осіб: подружжя О. і М., а також двоє неповнолітніх дітей віком 4 і 7 років. О. зареєстрований у службі зайнятості як безробітний і отримує допомогу в разі безробіття у розмірі 24 грн. М., інвалід П групи, не працює, отримує пенсію 74 грн. Хто має право на допомогу малозабезпеченим сім’ям? Обчисліть розмір допомоги сім’ї О.