Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по курсовой работе.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
211.97 Кб
Скачать

Вибір теми курсової роботи

Теми курсових робіт можуть видаватися за пропозицією викладача, що веде курс і можуть бути вибрані слухачами з наведених 30 тем, теми в обов’язковому порядку погоджуються з викладачем. Після погодження тем з викладачем, що веде курс, видаються завдання на виконання курсової роботи з вказівкою прізвища, імен, по-батькові студента, та вказівкою теми роботи, напрямку у виконанні роботи, загального обсягу роботи і терміну подання роботи кожним студентом.

В окремих випадках можуть затверджувати теми курсових за пропозицією студентів, якщо є база для її виконання і запропонована тема відповідає навчальній програмі курсу.

При виборі теми студент повинен бачити перед собою кінцеву мету дослідження – написання дипломної роботи або дипломного проекту.

Написання курсової роботи – творчий процес, тому чим краще студент знає свою майбутню роботу, тим привабливіше й цікавіше йому буде виконувати дипломну роботу, вище буде її рівень та якість.

Структура курсової роботи

Структура курсової роботи включає введення, дві (або три, у випадку необхідності) глави (розділи), висновок, список використаної літератури (бібліографія), додатки (схеми, таблиці, графіки, інші друковані додатки, рішення задач на ЕОМ).

На структуру курсової роботи істотно впливають:

  1. тип (варіант) роботи;

  2. характер матеріалу;

  3. вміст роботи.

Курсова робота повинна містити теоретичні обґрунтування, узагальнення основних питань по темі, фактичний матеріал, що підтверджує теоретичні висновки.

При написанні роботи можна викладати матеріали, що стосуються всієї промисловості, а після цього, бажано, конкретної галузі промисловості та світової практики. Слід використати матеріали підприємств, звітні дані повинні охоплювати , як правило, період не менше двох останніх років. У роботі повинна бути представлена в якості однієї з глав (розділів) роботи розрахункова частина. У цій частині повинен бути виконано розрахунок конкретного питання, що визначається завданням з використанням ЕОМ.

Організація праці при виконанні курсової роботи

З моменту одержання студентом завдання, він визначає літературні джерела (книги, спеціалізовані видання, брошури, статті), вивчення літератури дозволяє студенту визначити теоретичні основи дослідження питань теми і виявити рівень їхньої розробленості, складає календарний план виконання роботи, виходячи з загального напрямку теми та її основних частин. Кожна основна частина поділяється на глави, параграфи та абзаци (або етапи роботи) з вказівкою терміну виконання кожного етапу у відповідності з кінцевим терміном виконання і подання роботи на кафедру для перевірки і захисту, означеним викладачем.

План повинен включати і такі елементи роботи як укладання переліку літератури, що підлягає вивченню, збір та вивчення джерел, збір необхідних статистичних даних, фактичних матеріалів, їхнє вивчення і використання для аналізу та проведення необхідних розрахунків.

Найбільшу цінність курсової роботи представляють аналітична та розрахункова частини, що показують уміння слухача користуватися теоретичним матеріалом по те мі дослідження, уміння застосовувати знання у практичній роботі.

Проведенні дослідження і отримані результати повинні бути оформленні у відповідних таблицях або діаграмами, графіками, малюнками, наряду з текстовим матеріалом. У висновку роботи слід сформулювати висновки по суті поставленої проблеми, з питань практичного характеру та використання отриманих результатів.

Висновки повинні бути сформульовані стисло і точно, не повинні перевантажуватися цифровими даними і частковостями і повністю відображувати вміст роботи.

На основі вивченого стану питання, що досліджується, розробляються пропозиції (або заходи) по їх практичному застосуванню, спрямовані на покращення практичної роботи і підвищення ефективності виробництва.

По внесеним пропозиціям слід розрахувати економічний ефект або якщо це важко виконати, то вказати на його соціальне спрямування, чи визначити ступінь реальності, значущості і окупності заходу.