Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Митна_справа_1_2012_13.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
243.71 Кб
Скачать

Організація та проведення атестації

Для організації та проведення атестації в Держмитслужбі утворюється Вища атестаційна комісія, у митницях, спеціалізованих митних установах та організаціях - атестаційні комісії.

Під час атестації оцінюються результати роботи, ділові та професійні якості, виявлені посадовими особами при виконанні службових обов'язків, передбачених посадовими інструкціями, затвердженими керівниками митних органів, спеціалізованих митних установ і організацій.

Термін і графік проведення атестації затверджуються наказом митного органу, спеціалізованої митної установи, організації та доводяться до відома посадових осіб, що атестуються, не пізніше ніж за місяць до проведення атестації.

На кожну посадову особу, що підлягає атестації, складається службова характеристика і атестаційний лист.

Під час кожної атестації підрозділи кадрової служби подають Вищій атестаційній комісії (відповідній атестаційній комісії) щорічні оцінки виконання посадовою особою митного органу, спеціалізованої митної установи, організації покладених на неї завдань та обов'язків за період, що минув після попередньої атестації, а також атестаційний лист попередньої атестації.

Рішення Вищої атестаційної комісії (відповідної атестаційної комісії)

На підставі всебічного аналізу виконання посадовою особою, що атестується, основних обов'язків, складності та результативності виконуваної роботи комісія приймає одне з таких рішень:

  • відповідає займаній посаді;

  • відповідає займаній посаді за умови виконання рекомендацій щодо підвищення кваліфікації з певного фахового напряму, набуття відповідних навичок у роботі, усунення недоліків у службовій діяльності тощо;

  • не відповідає займаній посаді.

Атестованими вважаються посадові особи, визнані комісією такими, що відповідають займаній посаді, або відповідають займаній посаді за певних умов.

Кожне рішення атестаційної комісії повинно мати відповідне обґрунтування.

Результати атестації заносяться до протоколу засідання атестаційної комісії та атестаційного листа. Протокол підписується головою і секретарем Вищої атестаційної комісії (відповідної атестаційної комісії), а атестаційний лист - головою та членами комісії, що брали участь у голосуванні. Результати атестації повідомляються посадовій особі, що проходила атестацію, та її керівникові одразу після проведення атестації.

Посадова особа ознайомлюється із змістом атестаційного листа під розпис.

Характеристики, результати атестації та щорічної оцінки виконання посадовими особами покладених на них завдань і обов'язків зберігаються в особовій справі посадової особи. Вони розглядаються під час вирішення питань просування по службі, присвоєння чергового спеціального звання, встановлення передбачених законодавством надбавок або зміни їх розміру, у разі порушення в установленому порядку клопотання про продовження терміну перебування на державній службі, а також інших питань проходження служби.

Результати атестації та вирішення спірних питань

Про результати кожного засідання Вищої атестаційної комісії (відповідної атестаційної комісії) її голова повідомляє керівника митного органу, спеціалізованої митної установи, організації.

За результатами атестації керівник митного органу, спеціалізованої митної установи, організації видає відповідний наказ.

Рішення про переведення посадової особи за її згодою на іншу посаду або про звільнення з посади приймається керівником митного органу, спеціалізованої митної установи, організації у двомісячний термін з дня атестації. Прийняття такого рішення після закінчення зазначеного терміну не допускається. Час тимчасової непрацездатності посадової особи, а також час перебування її у відпустці до цього терміну не включається.

Посадова особа, визнана за результатами атестації такою, що не відповідає займаній посаді, звільняється з роботи відповідно до Кодексу законів про працю України.

Рішення керівника митного органу, спеціалізованої митної установи, організації, прийняті за результатами атестації, можуть бути оскаржені посадовою особою в суді.

Зміна керівника або складу митного органу, спеціалізованої митної установи, організації не може бути підставою для проведення позачергової атестації