Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет Олега.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
180.74 Кб
Скачать

Зміст

Вступ………………………………………………………………………..3

1. Кліматичне виконання, категорії розміщення електроустановок..….7

2. Пересікання і зближення ПЛ з лінями зв’язку……….………………12

3. Техніка безпеки при виконанні електромонтажних робіт…………..18

4. Електротехнічні та конструкційні матеріали…………………….…..21

Висновок…………………………………………………………………..23

Список літератури…………………………………………………...…...24

Вступ

Електрифікація в сучасних умовах – основа технічного прогресу всіх галузей народного господарства, і її належить ведуча роль у розвитку промислових сил суспільства. Цю думку неодноразово повторював В.І. Ленін. Виступаючи в липні 1921 р. на засіданні ІІІ Конгресу Комінтерну, він говорив, що єдиною можливою економічною основою соціалізму являється велика машинна індустрія. А велика машинна індустрія не що інше, як електрифікація всієї держави [1].

У грудні 1921 р. по декрету Раднаркому сільська електрифікація уже офіційно була визнана основною частиною всієї електрифікації держави і була включена в план розвитку народного господарства.

Важливим заходом у розвитку сільської енергетики стало прийняття в січні 1963 р. Радою Міністрів СРСР постанови „Про міри прискорення електрифікації сільського господарства”.

Електрифікація стала основною частиною виробництва, автоматизації, телекерування, використання роботів та комп’ютерів. Використання електроенергії привело до виникнення нових галузей індустрії – електрохімії, електротермії, електрометалургії. Отримали велике розповсюдження електрична зварка, електроіскрова обробка металів. Електрохімічне захисне і декоративне покриття виробів, загартування в електричних печах. Електричні прибори роблять легшою працю людини, покращують її побут. Без розширення електрифікації не можливий технічний прогрес.

Прискорення науково-технічного прогресу диктує необхідність вдосконалення промислової електротехніки, створення економічних, надійних систем електропостачання промислових підприємств, освітлення, автоматизованих систем управління електроприводами і технологічними процесами.

З проведенням електрифікації з’явилася велика кількість електростанцій, підстанцій і ліній електропередачі. Всі вони потребують кваліфікованого обслуговування. Саме цьому виникло дуже багато важливих професії, які пов’язані з проведенням електромонтажних робіт, обліком електричної енергії, обслуговуванням електрообладнання та іншим.

Отримуючи вищу освіту енергетика дуже важливо закріплювати свої знання за допомогою електромонтажних виробничих практик. Вони дають широке уявлення про майбутню професію і допомагають зрозуміти її суть. Під час їх проходження здобуваються навички, які обов’язково знадобляться в майбутньому.

Ціллю даної електромонтажної виробничої практики є:

  • закріплення теоретичних знань та придбання практичних навичок;

  • ознайомлення з електротехнічними і конструкційними матеріалами, які використовуються при виготовленні, монтажу, ремонті електротехнічного обладнання;

  • ознайомлення з практичними технологіями виконання основних електромонтажних робіт;

  • ознайомлення із типовими електромонтажними пристроями, конструкціями, виробами для монтажу.

Мелітопольський м'ясокомбінат почав своє існування 75 років тому. Зараз це одне з найбільших підприємств м'ясопереробної промисловості на Україні, лідер по виробленню і реалізації високоякісної продукції, яка відповідає європейським вимогам.

Виробничий потенціал ВАТ "Мелітопольський м'ясокомбінат":

  • мясожировой цех - потужністю 120 тн/зміну;

  • м'ясопереробний цех - потужністю 30 тн/ зміну;

  • цех по виробництву сирокопчених;

  • і сировяленых виробів - 7 тн/ зміну;

  • консервний цех - 20 туб /зміну;

  • рибне відділення - 25 тн /місяць;

  • млин - 300 тн/місяць;

  • цех по виробництву яєчного порошку - 60 тн /м-ц;

  • комплекс по вирощуванню свиней - 40000 голів товарної відгодівлі в рік.

Усі технологічні цехи оснащені устаткуванням провідних західних фірм, яке дає можливість випускати продукцію відповідно до новітніх технологій.

Особливе місце займає виробництво сирокопчених і сыровяленых ковбасних виробів, виготовлених як за традиційною технологією, - Брауншвейгская, Московська, Столична, Майкопська, Невская, які мають підвищений попит, як серед жителів України так і Росії, і сыровяленые - за прискореною технологією - Президентська, Губернаторська, Оригінальна, Салямі до пива, Салями-Прима.

Контроль якості сировини і готової продукції забезпечує оснащена новітнім устаткуванням виробнича лабораторія, акредитована в системі УКРСЕПРО.

Щорічно підприємство реалізує 2 тис. голів племінного молодняка в усі регіони України.

ТОВ "Агропромислова компанія" є промисловим комплексом по вирощуванню товарної свинини і племінного молодняка свиней потужністю: 40 тис. голів товарної відгодівлі свиней і 2.5 тис. голів племінного молодняка. Підприємство має два комбікормові заводи, першокласну лабораторію, цех по виготовленню преміксів, два племзавода по вирощуванню племінних свиней породи "Данський ландрас" і "великою білою" на рівні вимог зарубіжних стандартів для м'ясних свиней з наступним, їх використанням в системі гібридизації. Свині породи "ландрас" і "великою білою" щороку демонструються на Міжнародній виставці "АГРО", де тварини отримують високу оцінку, а підприємство нагороджується дипломами.

Продукція м'ясокомбінату з успіхом реалізується не лише у своєму регіоні, але і по усій Україні: - Київ, Донецьк, Харків, Кривий ріг, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Полтава, Одеса, Республіка Крим.

Налагоджена система доставки продукції забезпечується спеціально створеним транспортним підрозділом - ТОВ "Мелавтотранс". Парк підприємства налічує більше сотні автомобілів різної вантажопідйомності, завдяки чому відвантаження виробляється в будь-який день тижня в будь-яку точку України.

Постійне оновлення і розширення продукції, що випускається, забезпечує її збут і конкурентоспроможність. Наявність 21 фірмового магазину дозволяє ретельніше вивчати купівельний попит і оперативно вносити корективи, як за цінами так і по асортименту.

1. Кліматичне виконання, категорії розміщення електроустановок

Кліматичні виконання і категорії розміщення технічних виробів визначені в ГОСТ 15150-69 "Машин, прилади і інші технічні вироби. Виконання для різних кліматичних районів. Категорії, умови експлуатації, зберігання і транспортування в частині дії кліматичних чинників зовнішнього середовища". Кліматичне виконання кодується буквами (від однієї до трьох), категорія розміщення - цифрою від 1 до 5. Таблиці позначень приведені нижче [2].

Таблиця 1 — Кліматичне виконання електроустановок

Кліматичні виконання

Позначення*

Буквенні

Цифрові

Кирилиця

Латинські

1

2

3

4

Вироби, призначені для експлуатації на суші, річках, озерах

Для макрокліматичного району з помірним кліматом**

У

(N)

0

Для макрокліматичних районів з помірним і холодним кліматом**

УХЛ*1

(NF)

1

Для макрокліматичного району з вологим тропічним кліматом***

ТБ

(TH)

2

Для макрокліматичного району з сухим тропічним кліматом***

ТС

(TA)

3

Для макрокліматичних районів як з сухим, так і з вологим тропічним кліматом***

Т

(T)

4

Для усіх макрокліматичних районів на суші, окрім макрокліматичного району з дуже холодним кліматом (загальнокліматичне виконання)

О

(U)

5

Вироби, призначені для експлуатації в макрокліматичних районах з морським кліматом

Для макрокліматичного району з помірно-холодним морським кліматом

М

(M)

6

продовження таблиці 1

1

2

3

4

Для макрокліматичного району з тропічним морським кліматом, у тому числі для судів каботажного плавання або інших, призначених для плавання тільки в цьому районі

ТМ

(MT)

7

Для макрокліматичних районів як з помірно-холодним, так і тропічним морським кліматом, у тому числі для судів необмеженого району плавання

ОМ

(MU)

8

Вироби, призначені для експлуатації в усіх макрокліматичних районах на суші і на морі, окрім макрокліматичного району з дуже холодним кліматом (всеклиматическое виконання)

В

(W)

9

*) У дужках приведені позначення, раніше прийняті в технічній документації деяких країн СЭВ.

Цифрові позначення застосовують тільки для обробки даних на цифрових обчислювальних машинах. Російські позначення виконань виробів застосовують для позначення відповідного макрокліматичного району (групи макрокліматичних районів) і відповідного йому клімату (кліматів).

**) Вироби у виконаннях У і УХЛ можуть експлуатуватися в теплому вологому, жарком сухому і дуже жаркому сухому кліматичних районах по ГОСТ 16350, в яких середня з щорічних абсолютних максимумів температура повітря вище 40 °З і (чи) поєднання температури, рівної або вище 20 °З,, і відносної вологості, рівної або вище 80 %, спостерігається більше 12 ч в добу за безперервний період більше двох місяців в році.

Конкретні типи або групи тих, що експортуються або інших виробів для макрокліматичного підрайону з теплим помірним кліматом допускається виготовляти в кліматичному виконанні ТУ, якщо технико-экономически обгрунтовані конструктивні відмінності виробів цього виконання від виробів кліматичного виконання У.

***) Вказані виконання можуть бути позначені терміном "тропічне виконання".

*1) Якщо основним призначенням виробів є експлуатація в районі з холодним кліматом і економічно недоцільне їх використання поза межами цього району, замість позначення УХЛ рекомендується позначення ХЛ (F).

Таблиця 2 — Категорії розміщення розміщення електроустановок

Укрупнені категорії

Додаткові категорії

Характеристика

Позначення

Характеристика

Позначення (по десятичній системі)

1

2

3

4

Для експлуатації на відкритому повітрі (дія сукупності кліматичних чинників, характерних для цього макрокліматичного

району)

Для експлуатації під навісом або в приміщеннях (об'ємах), де коливання температури і вологості повітря несуттєво відрізняються від коливань на відкритому повітрі і є порівняно вільний доступ зовнішнього повітря, наприклад, в наметах, кузовах, причепах, металевих приміщеннях без теплоізоляції, а також в оболонці комплектного виробу категорії 1 (відсутність прямої дії сонячного випромінювання і атмосферних опадів)

1

2

Для зберігання в процесі експлуатації в приміщеннях категорії 4 і роботи як в умовах категорії 4, так і (короткочасно) в інших умовах, у тому числі на відкритому повітрі

Для експлуатації як вбудовані елементи усередині комплектних виробів категорій 1; 1.1; 2, конструкція яких унеможливлює конденсації вологи на вбудованих елементах (наприклад, усередині радіоелектронної апаратури)

1.1

2.1

продовження таблиці 2

1

2

3

4

Для експлуатації в закритих приміщеннях (об'ємах) з природною вентиляцією без штучно регульованих кліматичних умов, де коливання температури і вологості повітря і дія піску і пилу істотно менші, ніж на відкритому повітрі, наприклад, в металевих з теплоізоляцією, кам'яних, бетонних, дерев'яних приміщеннях (відсутність дії атмосферних опадів, прямого сонячного випромінювання; істотне зменшення вітру; істотне зменшення або відсутність дії розсіяного сонячного випромінювання і конденсації вологи)

Для експлуатації в приміщеннях (об'ємах) з штучно регульованими кліматичними умовами, наприклад, в закритих опалювальних або охолоджуваних і вентильованих виробничих

і інших, у тому числі добре вентильованих підземних приміщеннях (відсутність дії прямого сонячного випромінювання, атмосферних опадів, вітру, піску і пилу зовнішнього повітря; відсутність або істотне зменшення дії розсіяного сонячного випромінювання і конденсації вологи)

3

4

Для експлуатації в нерегулярно опалювальних приміщеннях (об'ємах)

Для експлуатації в приміщеннях з кондиціонованим або частково кондиціонованим повітрям

Для експлуатації в лабораторних, капітальних житлових і інших подібного типу приміщеннях

3.1

4.1

4.2

продовження таблиці 2

1

2

3

4

Для експлуатації в приміщеннях (об'ємах) з підвищеною вологістю (наприклад, в неопалювальних і невентильованих підземних приміщеннях, у тому числі шахтах, підвалах, в грунті, в таких суднових, корабельних і інших приміщеннях, в яких можлива тривала наявність води або часта конденсація вологи на стінах і стелі, зокрема, в деяких трюмах, в деяких цехах текстильних, гідрометалургійних виробництв і тому подібне).

5

Для експлуатації як вбудовані елементи усередині комплектних виробів категорій 5, конструкція яких унеможливлює конденсації вологи на вбудованих елементах (наприклад, усередині радіоелектронної апаратури)

5.1