Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchyot.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
108.54 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

Дніпропетровська державна фінансова академія

ФІНАНСОВИЙ ФАКУЛЬТЕТ

ЗВІТ

З ОЗНАЙОМЛЮВАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ

«Вступ до спеціальності»

Виконала: студентка I курсу

група ФК-11-3

Людвіг Катерина Сергіївна

Перевірила: Хіміч Катерина Іванівна

Оцінка

Дніпропетровськ 2011

Дніпропетровська державна фінансова академія

Фінансова академія була заснована 15 червня 1977 року. За 31 рік навчальний заклад пройшов важки розвиток: від Дніпропетровського фінансового технікуму до Дніпропетровської державної фінансової академії.

Дніпропетровська державна фінансова академія Міністерства фінансів України – єдина у Придніпровському регіоні спеціалізований державний заклад економічного профілю, який здійснює ступеневу підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації фахівців за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавра, спеціаліста, магістра з напряму “Економіка і підприємництво” за спеціальностями:

  • Економіка підприємства

  • Фінанси

  • Управління персоналом і економіка праці

  • Оподаткування

Навчання проводиться за денною, заочною формами навчання та через екстернат. В академії є можливість здобути другу вищу освіту. Форма навчання - заочна.

Академія готує фахівців для Дніпропетровської області, а також для інших регіонів України для планово-економічної, організаційно-управлінської, аналітичної та дослідницької діяльності на підприємствах, в установах і організаціях різних форм і видів власності, для роботи в установах фінансової системи, державних податкових адміністраціях, банках, страхових компаніях, в бюджетних установах і різноманітних підприємницьких структурах.

Головна мета розвитку вузу є рух вперед, впровадження новітніх освітніх реформ з метою утримання статусу конкурентноздатного навчального закладу європейського рівня на ринку освітніх послуг.

Головне управління пенсійного фонду України у Дніпропетровській області Історія розвитку пенсійної системи України.

Пенсійний фонд почав своє існування у грудні 1991 року, згідно з Постановою Ради Міністрів УРСР та Ради Федерації незалежних профспілок України.

Пенсійний фонд України – центральний орган виконавчої влади, що здійснює керівництво та управління солідарною системою загальнообов’язковою державного пенсійного страхування, провадить збір, акумуляцію та облік страхових внесків, призначає пенсії та готує документи для їх виплати, забезпечує своєчасне і в повному обсязі фінансування та виплату пенсій, допомагати на поховання, інших соціальних виплат, які згідно із законодавством здійснюються за рахунок коштів Пенсійного фонду України.

Була запроваджена пенсійна реформа

Основні завдання та цілі пенсійної реформи:

    • Підвищити рівень життя пенсіонерів;

    • Встановити залежність розмірів пенсій від величини заробітку і трудового стажу.

    • Забезпечити фінансову стабільність пенсійної системи;

    • Заохотити громадян до заощадження коштів на старість;

    • Створити ефективну та більш дієву систему адміністративного управління в пенсійному забезпеченні.

  1. Основні завдання та функції Пенсійного фонду України:

Діяльність Пенсійного фонду України спрчмовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра соціольної політики України.

  • Участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення та соціального страхування.

  • Ефективне використання коштів Пенсійного фонду України, здійснення в межах своєї компетенції контрольних функцій, удосконалення методів фінансового планування, звітності та системи контролю за витрачанням коштів Пенсійного фонду України.

  • забезпечення збирання та акумулювання коштів, призначених для пенсійного забезпечення, повного і своєчасного фінансування витрат на виплату пенсій, допомоги на поховання та інших соціальних виплат, що здійснюються з коштів Пенсійного фонду України;

  1. Вимоги до підготовки кадрів для державної служби.

  • Юридична освіта – бакалавр, спеціаліст, магістр; знання української мови; вміння працювати на комп’ютері.

  • Знання української мови; рекомендація кваліфікаційної комісії для роботи у відділах реєстрації актів цивільного стану; стаж роботи в галузі права не менше 3 років.

  • Вища юридична освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра та стаж роботи на державній службі в сфері правової діяльності на посаді головного спеціаліста управління юстиції не менше 3 років або стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 5 років

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]