Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 7.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
100.35 Кб
Скачать

2. Резервний фонд Кабінету Міністрів.

Резервний фонд Кабінету Міністрів України утворюється відповідно до Закону України "Про бюджетну систему України" для фінансування невідкладних витрат у народному господарстві, соціально-культурних та інших заходів, не передбачених і які не могли бути передбачені під час затвердження Державного бюджету України на відповідний рік.

Він передбачається в Державному бюджеті України в розмірі до двох відсотків обсягу видатків державного бюджету. Загальна сума резервного фонду на кожний рік затверджується Верховною Радою України в порядку, встановленому Законом України "Про бюджетну систему України".

Резервний фонд використовується на фінансування:

1) витрат, пов'язаних з надзвичайними ситуаціями;

2) робіт по ліквідації наслідків стихійних явищ та аварій;

3) непередбачених витрат, пов'язаних з введенням законів;

4) інших заходів, не передбачених і які не могли бути передбачені під час затвердження Державного бюджету України, з визначенням при цьому розміру коштів, який не може перевищувати 20 відсотків загального обсягу резервного фонду.

Кошти резервного фонду можуть використовуватися лише в необхідних межах за цільовим призначенням на фінансування заходів, передбачуваних постановами Кабінету Міністрів України.

Залишок невикористаних коштів станом на 31 грудня року, в якому їх виділено, підлягає поверненню до Державного бюджету України.

Резервний фонд Кабінету Міністрів України не може використовуватися, зокрема:

1) для погашення боргів, у тому числі пов'язаних з гарантіями чи іншими видами забезпечення, наданими Кабінетом Міністрів України;

2) для збільшення сум по статтях видатків, передбачених у державному бюджеті.

Контроль за використанням коштів резервного фонду здійснює постійна Комісія Верховної Ради України з питань бюджету.

12

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]