Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МНПЦ ПОЛІЛОГ. ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ТА ОСНОВНІ ПО...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
1.52 Mб
Скачать

Додаткова інформація по курсах

Метою Підготовчого курсу англійської мови для дітей дошкільного віку 5–6 років (та тривалістю 9 місяців) є оволодіння ними найпростішими навичками для вивчення англійської мови. Вони формуються шляхом вивчення деяких початкових елементів граматичного та фонетичного матеріалу, а також перших лексичних одиниць, об’єднаних у лексичні теми, такі як родина, кольори, одяг, іграшки, дикі та свійські тварини, їжа та інші.

Результатом вивчення цього курсу є розпізнання англійських великих та маленьких літер за алфавітом та у розкид, оволодіння навиком їх друкованого написання, розпізнання на слух всіх вивчених слів та найпростіших фраз, а також вміння порахувати від 1 до 10 та сказати певний набір елементарних фраз привітання, знайомства, тощо.

Навчання проводиться за підручником First Friends 1 видавництва Oxford University Press*.

Програма Вступного курсу англійської мови для школярів поділяється на три періоди навчання – перше півріччя 1 класу (4 місяці), друге півріччя 1 класу (5 місяців) та повний 2 клас (9 місяців) – кожний з яких завершується заліком для підтвердження набутого рівня оволодіння мовою.

Мовна складова курсу містить весь необхідний фонетичний, лексичний та граматичний матеріал для подальшого вивчення англійської мови на наступному курсі. Основи фонетики охоплюють вивчення всіх транскрипційних знаків англійської мови з максимально правильною вимовою звуків, які вони позначають, а також вільне користування транскрипцією у практичних цілях. Лексичний матеріал містить найнеобхідніші слова для подальшого користування ними, об’єднаних у лексичні теми, такі як родина, іграшки, школа та шкільні предмети, оточуючі предмети, частини тіла, одяг, дикі та свійські тварини, професії, місто та інші. Основи граматики містять весь необхідний матеріал для поєднання вивчених слів на рівні фрази та найпростішого речення, а також початкові поняття про множину іменників, вживання артиклів, особові та вказівні займенники, тощо.

Результатом цього курсу навчання у читанні є вивчення всіх англійських великих та маленьких літер за алфавітом та у розкид, а також всіх найпоширеніших правил читання голосних літер англійської мови у чотирьох типах складів, приголосних літер, а також основних літеро сполучень. У письмі – вміння друкованого та курсивного написання всіх літер англійського алфавіту, їх з’єднань та основних слів лексичного матеріалу у простих реченнях з приділенням особливої уваги на формування каліграфічних та орфографічних навичок. В аудіюванні – вміння розпізнати на слух всі вивчені слова та найпростіші фрази та речення, необхідні для подальшого користування підручником, а також вміння порахувати від 1 до 100, можливість найпростішого діалогічного та монологічного мовлення з використанням простих слів, фраз та речень для привітання, прощання, знайомства, повідомлення про себе, свою родину, кімнату та місто у говорінні.

Навчання за курсом проводиться по підручнику New Lets Learn English 1 видавництва Pearson Longman*.

Загальний курс англійської мови для школярів поділяється на шість рівнів (Beginner, Elementary (А1), Pre-Intermediate (А2), Intermediate (В1), Upper-Intermediate (В2) та Advanced (С1)) та являє собою ґрунтовну академічну підготовку у всіх мовних аспектах – граматиці, лексиці та фонетиці. Оволодіння кожним з цих аспектів відбувається через вивчення відповідних дисциплін – Практичної граматики, Практичної лексикології та Практичної фонетики, – які наприкінці курсу певного рівня завершуються заліками. У свою чергу на заняттях з Практики мовлення учні використовують весь вивчений раніше мовний матеріал для набуття стійких навичок використання англійської мови у всіх видах мовленнєвої діяльності певного рівня. Наприкінці кожного рівня курсу складається іспит.

Термін навчання на одному рівні курсу триває 9 місяців.

Навчання кожної дисципліни курсу проводиться за спеціалізованими підручниками видавництв Oxford University Press, Cambridge University Press, Express Publishing та Pearson Longman. Практика мовлення проводиться за підручником Success відповідного рівня видавництва Pearson Longman*.

Загальний практичний курс англійської мови для дорослих, на відміну від попередніх поглиблених академічних навчальних курсів, спрямований на практичне застосування мови у повсякденному житті. Протягом чотири рівневого (Beginner (А1), Elementary (А2), Pre-Intermediate (А1/В1) та Intermediate (В1)) курсу навчання граматичне, лексичне та фонетичне навантаження суттєво зменшене з наданням переваги розмовній практиці.

Як правило, термін навчання складає близько 6 місяців на кожний з рівнів, в залежності від рівня наявної початкової мовної підготовки і завершується заліком, який підтверджує набутий рівень.

Навчання за курсом проводиться за підручником English For Life відповідного рівня видавництва Oxford University Press*.

Спеціалізований практичний курс англійської мови за професійним спрямуванням направлений на оволодіння англійською мовою у професійній сфері. Можливі напрямки підготовки включають в себе більше 30 різних сфер застосування – діловодство, правознавство, менеджмент, управління трудовими ресурсами, бухгалтерський облік, готельний та ресторанний бізнес, банківський та фінансовий сектор, тощо.

Навчання проводиться тільки після тестування на володіння необхідним рівнем мовного матеріалу для кожного конкретного курсу. Термін навчання залежить від рівня наявної початкової мовної підготовки та становить від 6 місяців до 1 навчального року (9 місяців) і завершується заліком, який підтверджує набутий рівень.

Навчання за курсом проводиться здебільшого за підручниками видавництв Oxford University Press, Cambridge University Press та Pearson Longman.

*приклади сторінок відповідного підручника можна побачити в Інтернеті (перехід за прямим посиланням на сторінці МНПЦ «Полілог» у рубриці Корисні посилання у за адресою: http://vk.com/polylogue)

Організаційні умови навчання

  1. Набір на навчання на будь-який курс проводиться протягом цілого року. Навчальні групи формуються у кількості 4–6 (в залежності від курсу (Див. табл. Зведена інформація про основні курси) приблизно однакових за рівнем володіння мовним матеріалом та віком учнів станом на 1 вересня. На початку навчального року кількість учнів у групі може перевищувати вказану місткість на 1-2 чоловіки у зв’язку з звичайним скороченням їх кількості протягом року. У випадку звертання до центру пізніше цієї дати та відсутності вільних місць у поточних навчальних групах необхідно заповнити заяву на навчання та очікувати формування нової відповідної групи або появи вакантного місця в існуючих групах.

  1. Зарахування на навчання за певним курсом або його рівнем проводиться тільки після усної співбесіди керівника центру з потенційним учнем (та замовником) і, при необхідності, письмовим складанням тесту для визначення рівня мовної компетенції. Як правило, учень розпочинає навчання з першого рівня певного курсу за виключенням випадків, коли учень демонструє безперечно гарне володіння мовним матеріалом попередніх рівнів або раніше навчався у центрі та успішно здав залік, як підсумковий вид контролю наприкінці попереднього рівня курсу.

Зарахування на навчання за Спеціалізованим практичним курсом за професійним спрямуванням здійснюється виключно після успішного складання письмового тесту, який підтвердить володіння мовними навичками, необхідними для опанування курсу професійного спрямування.

  1. При умові успішного проведення співбесіди, замовником (учнем) в обов’язковому порядку заповнюється Анкета Замовника (Учня), у якій замовник (учень) вказує всю необхідну інформацію для використання при підготовці Договору про надання освітніх послуг, а також надає копії 1, 2, 9 сторінок паспорта замовника (учня), його ідентифікаційного коду та свідоцтва про народження учня. У випадку зміни будь-якої інформації необхідно невідкладно повідомити про це адміністратора центру.

  1. Учень має можливість опановувати будь-який обраний курс у формі групового або індивідуального навчання. Індивідуальне навчання проводиться викладачем тільки з одним учнем. У випадку навчання дітей дошкільного віку важливо, щоб дитина була готова до занять без присутності батьків.

  1. Групове та індивідуальне навчання проводиться за розкладом, що складається на поточний місяць за один день до його початку. Зміни до розкладу будь-якого характеру можуть бути внесені виключно по завершенню цього місяця.

  1. Робочими днями проведення занять можуть бути дні з понеділка по суботу.

  1. Групові та індивідуальні заняття дітей дошкільного віку та школярів у 2012–2013 н. р. проводяться у незмінному режимі з 3 вересня 2012 р. по 31 травня 2013 р. без традиційних шкільних осінніх та весняних канікул. У центрі встановлені власні канікулярні періоди – зимові та весняні канікули. Зимові канікули у 2012–2013 н. р. тривають з 29 грудня 2012 р. по 7 січня 2013 р. Весняні канікулиз 1 травня 2013 р. по 9 травня 2013 р.

Неробочим святковим днем протягом навчального року також є 8 березня.

Період проведення занять для дорослих становить цілий календарний рік.

  1. Тривалість групового заняття може складати 50, 60, 70, 80 або 90 хвилин з перервою 10 хвилин для дітей дошкільного віку та 5 хвилин для школярів всіх класів та без неї для дорослих учнів в залежності від курсу. (Детальніше див. табл. Зведена інформація про основні курси). Тривалість індивідуальних занять може складати 45 або 60 хвилин з перервою 5 хвилин для дітей дошкільного віку та школярів 1 класу та без неї для школярів 2–11 класів та дорослих учнів також в залежності від курсу.

  1. Присутність на всіх аудиторних заняттях є обов’язковою. У випадку місячного пропуску занятій без поважної причини центр залишає за собою право розірвати Договір про надання освітніх послуг без компенсації вартості пропущених занять.

  1. Крім аудиторних годин учень в обов’язковому порядку має виділити певну необхідну кількість часу (в залежності від курсу) на самостійну підготовку до аудиторних занять (самостійне читання, вивчення лексичних одиниць, прослуховування аудіо записів, тощо).

  1. Після завершення будь-якого рівня певного курсу проводяться залік або екзамен як основні види контролю за якісним опануванням даного рівня (Детальніше див. табл. Зведена інформація про основні курси). Заліки складаються у другій половині травня викладачеві, який читав певну дисципліну. Підсумковий екзамен складається у заздалегідь визначений день (як правило останнє заняття травня) комісії викладачів. У разі не складання одного із заліків або підсумкового екзамену учень має можливість розпочати вивчення обраного курсу або певного його рівня з початку або скоригувати результати шляхом додаткових індивідуальних занять.

  1. Після успішного завершення курсів Загальний курс англійської мови для школярів, Загальний практичний курс англійської мови для дорослих (або його рівнів починаючи з рівня А1), а також Спеціалізований практичний курс англійської мови за професійним спрямуванням на ім’я учня видається сертифікат українською та англійською мовами про відповідність володіння мовою певному рівню системи оцінювання CEFR. (Детальніше див. Додаток 1.)

  1. Групові та індивідуальні заняття у літній період для школярів проводяться за домовленістю. Як правило, у цей період формуються нові тимчасові групи, ціллю навчання яких є вивчення граматичного матеріалу згідно шкільної програми. Протягом цього періоду також є можливість для індивідуальної або групової підготовки до повторного складання заліків з практичної лексикології, фонетики та граматики, а також підсумкового екзамену з Практики мовлення. Неробочими святковими днями у літній період є 24 червня (понеділок після Трійці), 28 червня (День Конституції) та 26 серпня (понеділок після Дня Незалежності, який припадає на вихідний день).