Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Щоденник - звіт.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
175.62 Кб
Скачать

Інструктаж з техніки безпеки на робочому місці

Інструктаж з техніки безпеки на робочому місці повинен включати в себе такі загальні вимоги:

- При виконанні штукатурних і облицювальних робіт необхідно працювати на справних риштуваннях, помостах, колисках та інших пристроях,дотримуючись вимог щодо їхнього виготовлення і встановлення, а також додержуючись правил техніки безпеки під час роботи на висоті.

- Внутрішні штукатурні роботи починають після влаштування перекриттів, встановлення перегородок, віконних і дверних коробок

- Штукатур повинен працювати комбінезоні, в рукавицях, а також в окулярах які не б’ються

- Зовнішні штукатурні роботи проводяться з інвентарних риштувань. Сходові клітки штукатуряться з спеціальних помостів у яких одна пара стояків коротша за другу

- Забороняється користуватися відкритим вогнем для просушування приміщення окрім нагрівальних приладів

- Забороняється перебування людей в приміщенні що сушиться більше ніж З год.

- Забороняється допускати до робочого місця працівника у алкогольному чи наркотичному сп'янінні

-. Стрічкові або суцільні помости повинні мати поручні по всьому периметрі

- Ручний інструмент, яким працює опоряджувальник, має бути справним. Дерев'яні ручки інструмента виготовляють із твердої деревини (бук, граб,береза), допустима вологість якої не більше 12 %. Вони повинні бути добре оброблені, пошліфовані і міцно з'єднані з інструментом.

Склад та послідовність виконання робіт

Штукатурні роботи-це процес покриття конструкцій шаром різноманітних за складом будівельних розчинів. Виконують штукатурні роботи з метою вирівнювання поверхонь та підготовки їх для наступних оздоблювальних робіт. Монолітна штукатурка за кількістю операцій та товщиною поділяється на З категорії:

проста-не більше 12 мм.

поліпшена - 15 мм.

високоякісна – 28 – 30 мм.

Основні елементи штукатурного шару:

• Набриск - для надійного щеплення штукатурки

• Грунт - для вирівнювання поверхні

• Накривний шар - для надання поверхні властивостей необхідних для виконання наступних робіт

Штукатурний розчин вибирають залежно від виду штукатурки матеріалу основи.

Основні операції ощикатурування:

• Підготовка поверхні

• Нанесення штукатурного розчину

• Розрівнювання

• Затирання, або загладжування

• Оформлення кутів та відкосів

Конструкції які ощикатурууться повинні бути міцні і жорсткі. Їх поверхні повинні бути очищенні від пилу і бруду. Поверхні дерев'яних конструкцій оббивають дранкою.

Для встановлення маяків, що визначають найменшу товщину штукатурного слоя в кутах приміщень забивають 4 цвяхи чи ставлять гіпсові маяки з цвяхами по яким натягують шнури по периметру стін і по діагоналі.

Кількісний і якісний склад бригади

На об'єкті, де я працював нараховувалось 6 чоловік.

Бригада, в якій я перебував - комплексна. Вона організовується на основі трудового узгодження, ради бригади, а також наказом начальника і майстра. Очолює бригаду бригадир - кваліфікований робітник, який користується авторитетом у членів бригади. Бригадир підпорядкований майстру. НЕ звільняючись від основної роботи, він займається організацією роботи в бригаді..

Бригада приймає участь у виконанні виробничих планів, має право вимагати в адміністрації своєчасного забезпечення всім необхідним для нормальної роботи виробничого процесу і виконання завдання.

Бригада має право приймати участь в підготовці пропозицій по підвищенню ефективності виробництва і якості роботи механізації трудових процесів, проведення роботи по закріпленню трудової технічної дисципліни.