Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Щоденник - звіт.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
175.62 Кб
Скачать

Короткий опис оформлення на практику

Після розподілення в відділі кадрів ТОВ «Фірма Тонус» . мене направили для проходження виробничо-технологічної практики на один із його будівельних майданчиків для оформлення і проходження практики.

Зміст і правила проведення вступного інструктажу

Вступний інструктаж з техніки безпеки проводить інженер з техніки безпеки або інший працівник служби техніки безпеки, на якого покладені обов'язки інженера з техніки безпеки. Працівників ознайомлюють з особливостями роботи на будівельному майданчику й робочому місці, обслуговуванням будівельних машин та механізмів, правилами користування електрообладнанням і електрифікованими інструментами, індивідуальними захисними засобами та правилами користування ними, діючими сигналами і прийомами безпечного виконання дорученої роботи, правилами особистої гігієни, засобами подання першої медичної допомоги, правилами утримання робочого місця.

Вступний інструктаж проводиться в кабінеті охорони праці або в спеціально обладнаному приміщенні за спеціально розробленою і затвердженою програмою. Після перевірки знань у спеціальному журналі робиться відповідний запис, і власноручний підпис працівника підтверджує проходження ним інструктажу.

Про проведення вступного інструктажу роблять відповідний запис у спеціальному журналі реєстрації і заповнюють особисту картку. Виписка з журналу про інструктаж зберігається в особовій справі робітника. Осіб, призначених на роботу з підвищеною безпекою, ознайомлюють з додатковими правилами безпеки, враховуючи специфіку цієї роботи. Інструктаж закінчується практичним виконанням і показом безпечних прийомів роботи.

Характеристика об'єкта

Об'єкт будівництва знаходиться у М.Хмельницький. Будівля представляє собою 10-ти поверховий житловий будинок. В цокольній частині будівлі запроектовано гаражі, в підвальній частині-вузли вводу водопроводу, електрощитові, підсобні приміщення.

На кожному поверсі запроектовано по три двохкімнатній квартирі. Кожна квартира має наскрізне провітрювання,та примусові витяжки у кухнях та ванних кімнатах, ізольовані входи в житлові кімнати. Всі квартири мають літні приміщення: балкони, лоджії.

Будівля обладнана водопроводом, каналізацією, гарячим водопостачанням, освітленням і слаботочними пристроями.

Житловий будинок запроектований з повздовжніми несучими цегляними стінами.

Фундаменти стрічкового типу складаються із з/б подушок та бетонних блоків стін підвалу. Стіни цегляні: зовнішні товщиною 640 мм, внутрішні товщиною 380 мм. Сходові марші і площадки збірні залізобетонні. Плити перекриття із збірних залізобетонних багатопустотних панелей.

Дах напівпрохідний, покрівля виконана із рулонних матеріалів , захисного шару гравію, руберойду, цементної стяжки, утеплювачів, пароізоляції . Висота приміщення квартир до низу панелей перекриття - 2,8м.

Відповідно до чинних будівельних норм і правил (БНіП) будівлі й споруди за вогнестійкістю поділяються на п'ять ступенів.

Ступінь вогнестійкості будівель і споруд визначається границями вогнестійкості основних будівельних конструкцій, границями поширення вогню по цих конструкціях, а також відповідними їм групами займання. Для того щоб перевірити, чи відповідає вогнестійкість будівлі або споруди" що проектується, протипожежним вимогам, необхідно зробити розрахунок вогнестійкості конкретних будівельних конструкцій, який зводиться до визначення розрахункової тривалості горіння і потрібної границі вогнестійкості. Розрахунок вогнестійкості завершується порівнянням фактичної і потрібної границі вогнестійкості.

Степінь вогнестійкості - І, - Будинки з несучими та огороджуючими конструкціями з природних або штучних кам’яних матеріалів, бетону, залізобетону із застосуванням листових та плитних негорючих матеріалів.

Клас будівлі - це узагальнена характеристика ступеня капітальності будинку. Вказівка про клас будинку приводиться в паспорті проекту

Клас будівлі - І,

Довговічність будинків визначається терміном служби основних конструктивних елементів: фундаментів, стін, перекриттів, підлог, покриттів. У будинках, що мають каркас, що полягає зі скріплених між собою колон, балок (ригелів), посилених додатковими елементними зв'язками, також від довговічності його конструкцій. Вона залежить від опірності матеріалів, з яких виконані конструкції, різним фізичним і хімічним впливам, тобто від них водо і морозостійкості, стійкості проти загнивання, корозії, а також від якості будівництва й дотримання правил експлуатації.

Степінь довговічності - II. - не менш 50 років