Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OTVETU_v2_1.doc
Скачиваний:
162
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
13.26 Mб
Скачать

49. Порядок допуску особового складу до експлуатації рло.

До експлуатації радіолокаційного озброєння допускається особовий склад, що вивчив матеріальну частину озброєння, правила експлуатації і міри безпеки та який здав відповідні заліки. Заліки особовий склад здає:

– по закінченні програм підготовки (перепідготовки);

– перед вступом на нову посаду;

– після перерви в бойовій підготовці більш трьох місяців.

Допуск особового складу до експлуатації електроустановок, генераторів НВЧ, об’єктів Держтехнагляду здійснюється після медичного огляду й одержання посвідчення на право роботи на зазначених зразках озброєння і техніки.

Допуск особового складу до експлуатації радіолокаційного озброєння оголошується наказом командира військової частини (з’єднання).

Безпосередній допуск особового складу до самостійної роботи на конкретних зразках озброєння здійснюється командиром підрозділу.

50. Введення рло в експлуатацію та порядок його передачі.

Під введенням в експлуатацію озброєння розуміють сукупність підготовчих робіт, контроль і прийом військовою частиною озброєння, що надійшло після виготовлення або ремонту, і закріплення його за підрозділами і посадовими особами.

Підготовка до введення зразка озброєння в експлуатацію полягає в призначенні наказом командира військової частини (з’єднання) комісії з його прийомки і проведенні підготовчих робіт (вивчення зразка озброєння, розвантаження, транспортування, комплектування і т.д.). До складу комісії з прийому обов’язково включаються начальник технічної служби і посадова особа, за якою буде закріплене озброєння, що надійшло.

Прийом озброєння здійснюється на підставі супровідних документів (наряда, накладних) і експлуатаційної документації. По закінченню прийому зразка озброєння комісія складає акт. Закріплення озброєння проводиться наказом командира військової частини про введення в експлуатацію.

Озброєння повинне бути введене в експлуатацію не пізніше 10 днів з моменту надходження у військову частину (з’єднання) зразка і його експлуатаційної документації.

Озброєння вручається особовому складу в урочистій обстановці перед шеренгою військової частини (підрозділу) особисто командиром військової частини або командиром підрозділу. До видачі наказу про введення зразка озброєння в експлуатацію його використання забороняється.

Порядок вручення озброєння полягає в наступному. Командир військової частини призначає час і порядок урочистого вручення озброєння і військової техніки особовому складу. Особовий склад для вручення озброєння і військової техніки шикується по обслугах (екіпажах). Номер наказу і прізвища осіб, за якими закріплюють озброєння і бойову техніку, заносять у формуляри (паспорта) на відповідні зразки озброєння. Озброєння і бойову техніку вручають, як правило, у місцях їхнього зберігання.

Командир частини нагадує в/с вимоги присяги і військових статутів про майстерне володіння ввіреного озброєння, постійній підтримці техніки в готовності до бойового застосування для захисту народу України. Потім доводиться зміст наказу про закріплення зразків озброєння і військової техніки. Після команди командира особовий склад підрозділів приступає до перевірки їхнього стану і комплектності.

При врученні озброєння і військової техніки, що знаходиться на тривалому зберіганні, зокрема герметизацію корпусів (об’єктів), допускається їх часткова розконсервація і розгерметизація.

Потім командири підрозділів приймають доповіді начальників обслуг (командирів екіпажів), водіїв (механіків-водіїв) або інших осіб, за якими закріплюється озброєння, і вручають їм формуляри (паспорта). Особовий склад ставить підписи у формулярах (паспортах) зразків і з цієї хвилини несе відповідальність за довірене озброєння і військову техніку.

Після закріплення військової техніки можуть бути продемонстровані її бойові (технічні) можливості і приклади майстерного володіння нею.

Після вручення озброєння і військової техніки командири підрозділів шикують особовий склад у призначеному командиром військової частини місці для поздоровленняв зв’язку із врученням озброєння і військової техніки. Вручення завершується проходженням військової частини урочистим маршем.

Роботи по консервації та відновленні герметизації озброєння і військової техніки після їх вручення повинні бути виконані не пізніше 2 днів.

Передача радіолокаційного озброєння з одного підрозділу в інший усередині військової частини здійснюється на підставі наказу чи розпорядження командира військової частини по актах технічного стану (форма 12 Посібника з обліку) або накладних (форма 2 Посібники з обліку).

Передача РЛО військовим частинам, що не входять до складу з’єднання, а також здача на склади (бази, арсенали) об’єднання (центрального підпорядкування) здійснюється на підставі нарядів вищого довольчого органу.

РЛО передається разом із заповненими формулярами (паспортами) і актами технічного стану (форма 12 Посібника з обліку).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]