Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
psihology_spec.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
56.56 Кб
Скачать

4. Критерії оцінювання відповідей

Вступне випробування передбачає перевірку знань, умінь і навичок осіб, що вступають, шляхом усної відповіді особи, що вступає, на білет, який містить два теоретичних питання і практичне завдання. Відповідь особи, що вступає, оцінюється за 5-бальною шкалою. Підсумковий бал (ПБ) за відповідь особи на вступному випробуванні є середнім балом оцінок, одержаних за відповідь на кожне із двох теоретичних питань (Б1, Б2), і виконання практичного завдання (Б3).

Зміст оцінки

Оцінка за 5-бальною

шкалою

Високий рівень ком­петентності з не­значними недоліками, які не мають принципового значення

відмінно

Високий рівень ком­петентності з деякими недоліками

добре

Посередньо-мінімальний рівень ком­петентності з недоліками, достатній для професійної діяльності

задовільно

Наявні окремі елементи правильної відповіді. Низький рівень компетентності, недопустимий для професійної діяльності.

незадовільно

Критерії оцінювання відповіді на теоретичні питання:

Оцінка

за 5-бальн. шкалою

Критерії оцінювання

відмінно

Особа, що вступає, виявила розуміння теоретико-методологічних підходів у вивченні психічних феноменів, точність визначення категорій та понять психологічної науки, здатність до систематизації та інтеграції знань різних галузей психології. Під час відповіді продемонстрував логіку, широку ерудицію(цитування першоджерел), вміння доцільно застосовувати теоретичні знання для розв’язання практичних задач, сформованість професійно значущих практичних вмінь та навичок.

добре

Особа, що вступає, виявила розуміння основних теоретико-методологічних підходів у вивченні психічних феноменів, точність визначення категорій та понять психологічної науки. Під час відповіді продемонстрував логіку, здатність до аргументації, вміння застосовувати теоретичні знання для розв’язання практичних ситуацій, сформованість професійно значущих вмінь та навичок. Виявила знання основних теоретичних положень зарубіжної та вітчизняної психологічної науки, точність визначення категорій та понять психологічної науки. Під час відповіді продемонструвала логіку, здатність до аргументації, вміння застосовувати теоретичні знання для розв’язання практичних ситуацій, але припустилася несуттєвих помилок у аналізі психічних явищ.

задо-вільно

Особа, що вступає, виявила знання теоретичних положень окремих наукових підходів у психології, неточно давав визначення поняттям, припустився суттєвих помилок при відповіді на питання, але продемонстрував спроможність їх усунути. Під час відповіді на питання особа, що вступає, виявила репродуктивну пізнавальну активність, мав труднощі у розв’язанні практичних завдань. Виявила часткове знання теоретичних положень окремих наукових підходів у психології, неточно давала визначення основним поняттям, припускалася принципових помилок при відповіді, демонструвала низький рівень умінь використання психологічної теорії при виконанні практичних завдань.

незадо-вільно

Особа, що вступає, виявила часткові знання з психології, припустилася принципових помилок при відповіді, виявила нездатність пов’язати теорію із вирішенням практичних завдань.

Критерії оцінювання відповіді на практичне питання:

Оцінка

за 5-бальною

шкалою

Критерії оцінювання

відмінно

Особа, що вступає, виявила точність формулювання проблеми, самостійність та творчий підхід до розв’язання завдання, здатність до побудови теоретичної моделі дослідження, обґрунтованому вибору методик дослідження, сформованість психодіагностичної культури.

добре

Особа, що вступає, виявила точність формулювання проблеми, здатність до побудови теоретичної моделі дослідження, обґрунтованому вибору методик дослідження, сформованість психодіагностичної культури.

задо-вільно

Особа, що вступає, мала труднощі в формулюванні проблеми, визначенні теоретичної моделі дослідження, виборі методик, продемонструвала частковий рівень сформованості психодіагностичної культури.

незадо-вільно

Особа, що вступає, мала значні труднощі в формулюванні проблеми, визначенні теоретичної моделі дослідження, адекватному виборі методик дослідження. Низький рівень компетентності, недопустимий для професійної діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]