Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кпс контрол.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
204.29 Кб
Скачать

Н аціональний банк України

Українська академія банківської справи

Кримінальний процес Питання до заліку та завдання до написання контрольних робіт

Для студентів 3 курсу

спеціальності “Правознавство”

заочної форми навчання

Суми

2005

КОНТРОЛЬНА РОБОТА ПОВИННА БУТИ ПОДАНА НА ПЕРЕВІРКУ НЕ НІЗНІШЕ НІЖ ЗА МІСЯЦЬ ДО ПОЧАТКУ ЧЕРГОВОЇ УЧБОВО – ЕКЗАМЕНАЦІЙНОЇ СЕСІЇ.

Роботи, повернені на доопрацювання, повинні бути подані повторно не пізніше ніж за день до заліку, інакше студент до здачі заліку в основну сесію не допускається. Доопрацювання обов’язково робиться на аркушах тієї ж самої роботи, щоб забезпечити збереження зауважень викладача і дати йому можливість порівняти тексти відповідей і перевірити повноту і правильність виконання студентом попередніх зауважень та стан усунення недоліків.

Вимоги до оформлення роботи.

Бажано щоб робота була виконана і надрукована за допомогою комп’ютера шрифтом New Times Roman розміром 14 через півтора інтервалу на аркушах стандарту А4. Як виняток допускається виконання роботи рукописним способом, але титульний лист обов’язково. повинен бути машинописним. В ньому вказуються група, курс, повне прізвище студента, кафедра та викладач, який веде даний курс. Робота повинна містити список використаних джерел, на які є посилання у відповідях. В кінці роботи проставляється дата її написання та підпис студента, який виконав роботу. Обсяг роботи визначається повнотою відповідей на всі поставлені питання.

Варіант 1. (А-Д)

Тема: Принципи кримінального процесу

Основні питання:

  1. Поняття та значення принципів кримінального процесу.

  2. Класифікація принципів кримінального процесу.

  3. Система принципів кримінального судочинства за Конституцією України.

  4. Зміст принципів кримінального процесу.

  5. Вираження принципів у різних стадіях кримінального судочинства.

Завдання 1.

Слідчий, у провадженні якого знаходилась кримінальна справа про крадіжку, яку вчинили Білобородько та Грищенко, дав доручення дільничному інспектору встановити місцезнаходження Гриценко, який на виклики слідчого не з’являється і за вказаною домашньою адресою не проживає.s

Знаючи, що Грищенко може підтримувати зв’язок зі своєю дружиною і Білобородько за допомогою листування, дільничий інспектор запропонував листоноші всю кореспонденцію, яка надходить на ім’я названих осіб, доставляти спочатку йому для перевірки, а потім адресатам.

Дайте оцінку діям інспектора. Чи відповідає вона принципам кримінального процесу?

Завдання 2.

Ковпаківський районний суд м. Суми у складі судді Петровського 12 січня розглядав справу Бірюкова, що звинувачувався за ч. 1 ст. 117 КК України. Не закінчивши розгляд справи, суд зробив перерву до 13-ї години 13 січня. Вранці 13 січня суддя Петровський розглянув справу Осадчого, що звинувачувався за ч. 2 ст. 206 КК України і виніс вирок. Після короткої перерви, в призначений час, суд продовжив розгляд справи Бірюкова і в той же день виніс вирок.

Чи допущено порушення в справі і якщо допущено, то в чому саме виразилось і які має наслідки?

Завдання 3.

При призначенні до розгляду справи Шаповаленко, який звинувачувався в крадіжці колективного майна, було прийнято рішення слухати справу з участю прокурора і захисника. В судове засідання 5 липня з’явилися прокурор, захисник та всі свідки, однак підсудний, який перебував під вартою, не був доставлений і справу було відкладено. 15 липня в судове засідання був доставлений підсудний, з’явилися всі свідки, прокурор, але не з’явився захисник. У зв’язку з цим суд ухвалив: “Зважаючи на те. Що захисник не з’явився та що вдруге відкладати справу недоцільно, розглянути її без участі захисника.

Після цього суд розглянув справу і виніс вирок. Чи вірні дії суду?

Нормативні акти та література.

  1. Конституція України. –Відомості Верховної Ради України. – 1996. – № 30. – ст. 141.

  2. Кримінально-процесуальний кодекс України. – К., 1995.

  3. Мірошніченко Т.М., Філін Д.В. Система принципів кримінального процесу. – Харків, 1995.

  4. Михеєнко М.М., Нор В.Т., Шибіко В.П. Кримінальний процес України. – К., 1992.

  5. Науково-практичний коментар до кримінально-процесуального кодексу України. – К., 1995.

  6. Строгович М.С. Презумпция невиновности и право обвиняемого на защиту. – М., 1984.

  7. Чельцов-Фебутов М.А. Курс уголовного процеса. – М., 1985.

Варіант 2. (Е-О)