Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РЕГЛАМЕНТ чемпіонату.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
26.09.2019
Размер:
257.02 Кб
Скачать

VI. Арбітраж

6.1. Арбітраж здійснюється арбітрами, рекомендованими Виконкомом МРФФ. Арбітраж чемпіонату здійснюється відповідно до Правил гри і даного Регламенту.

6.2. Арбітр, призначений для проведення матчу, зобов’язані прибути на стадіон за 30 хвилин до початку матчу. Арбітр разом з представниками команд несе відповідальність за дотриманням правил допуску до матчу футболістів. Арбітр є єдиним хронометристом матчу. Арбітр є офіційним представником МРФФ на матчі і у випадку конфліктних ситуацій, інцидентів та інших порушень регламенту, його висновки, відображені у рапорті, є визначальними при прийнятті рішень Виконкому МРФФ.

6.3. Арбітр контролює організацію проведення матчу, дотримання вимог Регламенту, відповідних вимог до команди-господаря з питань забезпечення громадського порядку і безпеки на стадіоні та прилеглій території до, під час і після матчу.

6.4. У випадку неявки на матч арбітра чи непередбачуваних обставинах, його проводить місцевий арбітр найвищої кваліфікації з присутніх на стадіоні.

6.5. Після закінчення матчу арбітр зобов’язаний на протязі 15 хв заповнити рапорт арбітра, зробивши відповідні записи про проведені заміни, авторів забитих м’ячів та інше.

6.6. Якщо в ході матчу мали місце попередження або вилучення гравців, травми, порушення порядку на стадіоні чи подання протесту, арбітр зобов’язаний внести в рапорт арбітра.

6.7. Арбітр зобов’язаний на протязі 24 годин після закінчення матчу відправити рапорт факсом або передати особисто в адміністрацію МРФФ.

6.8. Арбітр матчу у випадку серйозних конфліктів, що мали місце до, під час гри чи по її закінченню, терміново повідомляє керівництво з проведення змагань і вживає всіх необхідних заходів для збереження доказів.

 

VII. Протести

7.1. Керівники команди, які подають протест, зобов’язані терміново після закінчення гри попередити арбітра про подачу протесту. Арбітр зобов’язаний зробити відповідні записи в рапорті про подачу протесту. Короткий зміст протесту фіксується в рапорті арбітра.

7.2. Письмові протести повинні бути вичерпно вмотивовані і підписані керівниками команди та надіслані у адміністрацію МРФФ (можливо факсом – 2-15-64) не пізніше, ніж за 24 години після закінчення гри. Несвоєчасно подані протести не розглядаються.

7.3. Не приймаються і не розглядаються протести, якщо вони подані на рішення арбітра протягом матчу:

- призначення (непризначення) вільного, штрафного або 11-метрового удару;

- визначення положення «поза грою»;

- визначення виходу м’яча за межі поля і надання права введення м’яча у гру;

- зараховане або не зараховане взяття воріт;

- попередження або вилучення футболіста з поля.

7.4. Якщо матч проведений без належної спортивної боротьби, пасивно, з неповагою до глядачів, Виконком МРФФВ має право за поданням відповідних рапортів арбітра анулювати результат гри, зарахувати поразки обом командам та накласти на них дисциплінарні санкції.

 

VIII. Перенесення гри

8.1. Головний арбітр матчу має право відмінити або припинити гру, якщо футбольне поле, де має відбутися або відбувається гра, більш ніж на 30% залито водою та/або безперервно іде сильний дощ. Якщо після припинення зустрічі немає можливості відновити гру протягом 30 хв, то матч буде дограватись або переграватись в інший день (якщо матч зупинено в першій половині зустрічі (до 45 хв гри) та продовження його є неможливим, то даний матч переграється (результат анулюється), якщо в другій половині (після 45 хв гри) – дограється – з урахуванням поточного результату). Остаточне рішення залишається за Виконкомом МРФФ.

8.2. Перенесення гри можливе лише у разі виникнення об’єктивних причин. Команда-ініціатор переносу гри зобов’язана письмово повідомити адміністрацію МРФФ не пізніше, ніж за 3 днів до даної календарної гри. Тільки за письмовою згодою обох керівників команд-учасниць матчу, що має переноситись, даний матч повинен бути зіграний в день призначений Виконкомом МРФФ.

8.3. Письмове подання згоди команди-суперниці щодо переносу у визначеному порядку забезпечує команда-ініціатор переносу даної гри.

8.4 Право переносу матчу у випадках, непередбачених Регламентом, належить Виконкому МРФФ.