Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РЕГЛАМЕНТ чемпіонату.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
26.09.2019
Размер:
257.02 Кб
Скачать

Голова районної організації

ВФСТ „Колос”

Голова Маневицької районної федерації футболу

М.Бонгар

М.Ліщук

23 квітня 2012 року

23 квітня 2012 року

ПОЛОЖЕННЯ

про проведення Чемпіонату району з футболу 2012 року

(ВИЩА ЛІГА)

 

І. Мета і завдання

1.1. Районні змагання з футболу проводяться з метою:

- популяризації та подальшого розвитку масового футболу в районі;

- забезпечення дозвілля та залучення до занять футболом широких верств населення;

- підвищення рівня спортивної майстерності;

- виявлення здібної молоді;

- виявлення чемпіона та призерів Чемпіонату району.

 

ІІ. Керівництво змаганнями

2.1. Загальне керівництво та контроль за проведенням Чемпіонату здійснює Маневицька районна федерація футболу (далі – МРФФ) спільно з районною організацією ВФСТ „Колос”.

2.2. Безпосередня організація та проведення змагань покладається на Виконком МРФФ, якому належить право оперативного прийняття рішень щодо проведення змагань.

 

ІІІ. Учасники змагань

3.1. До участі в Чемпіонаті допускаються команди колективів фізкультури підприємств, установ, організацій району.

3.2. У Чемпіонаті беруть учать команди дорослих складів, укомплектовані гравцями, не молодшими 1997 р.н., що проживають (зареєстровані) або народилися (за наявності відповідного документу) на території Маневицького району.

3.3. В заявлений список дозволяється включати футболістів з інших районів (областей), але не більше трьох, гравців 40 років і старші за легіонерів не рахувати.

3.4. Участь у Чемпіонаті гравців з професійних команд (команд-неаматорів) не допускається.

3.5. Склад команди: 25 футболістів та 1 тренер, 1 представник.

 

IV. Порядок оформлення документації

4.1. Для участі у Чемпіонаті представники команд-учасниць подають не пізніше, ніж до 30 квітня 2012 року наступні документи:

- заявковий лист у віддрукованому вигляді в двох примірниках, завірений керівниками команди та печаткою лікаря (у склад команди входить не більше 25 гравців)

- оригінал громадянських паспортів кожного гравця;

- посвідчення учасника з фотокарткою кожного гравця (3 х 4 см).

В заявці обов’язково вказується основний та запасний колір ігрової форми, в якій команда буде проводити ігри.

4.2. До заявкового листа команди-учасниці обов’язково вноситься контактні телефони керівника та представника команди.

4.3. Неправильно оформлений заявковий лист не приймається.

4.4. При виявленні футболіста, якого невірно заявлено з вини керівництва команди, на дану команду накладаються дисциплінарні санкції згідно рішення Виконкому МРФФ. Гравцю забороняється виступати за команду до з’ясування всіх обставин.

4.5. Спірні питання при заявці (перезаявці) гравців вирішуються між представниками зацікавлених команд за поданням особистої письмової заяви гравця (гравців) до завершення терміну подачі заявкових листів команд-учасниць та погоджуються МРФФ.

4.6. Відзаявка та/або дозаявка гравців команд-учасниць Чемпіонату можлива тільки в термін – від моменту закінчення І-го кола та не пізніше, ніж за 3 доби до початку ІІ-го кола згідно Календаря змагань.

 

V. Умови проведення змагань

5.1. Ігри Чемпіонату проводяться в два кола згідно Календаря змагань (на своєму полі та на полі суперника) за схемою «весна – осінь». Тривалість гри – 2 тайми по 45 хв. Матчі проводяться на футбольних полях команд, вказаних у Календарі першими.

5.2. До рапорту арбітра офіційний представник команди-учасниці (згідно заявкового листа) зобов’язаний вписати прізвища, імена та номери гравців (не більше 17футболістів), а також не більше двох офіційних представників.

5.3. У кожній грі дозволяються заміни не більше 6 гравців. Футболісти, не внесені в протокол матчу, не мають права брати участь в даній грі.

5.4. Представники команд-учасниць матчу зобов’язані заповнити та підписати рапорт арбітра не пізніше, ніж за 15 хв. до початку гри і представити арбітру картки учасників та заявковий лист. Команда-господар поля заповнює рапорт арбітра першою.

5.5. Команди, які приймають участь у Чемпіонаті, зобов’язані мати не менше, ніж два комплекти ігрової форми різного кольору. Якщо команди, що зустрічаються, мають ігрову форму однакового кольору, змінює форму команда-господар матчу.

5.6. На футболці гравця обов’язково має бути номер, відповідний тому номеру, який зазначений у рапорті арбітра. Одночасно неможливо внести в одній команді у рапорт арбітра декілька гравців під одним номером. Якщо номер на футболці гравця, який прийматиме участь у даній грі, не відповідатиме номеру того ж гравця у рапорті арбітра, даний гравець буде дискваліфікований на одну гру (результат зустрічі залишиться незмінним).

5.7. Команда-господар матчу зобов’язана надати два рівноцінні м’ячі. Якщо представники команди суперниці можуть надати м’ячі кращої якості, то пріоритет при виборі м’яча залишається за головним арбітром.

5.8. Команди зобов’язані прибути на матч не пізніше, ніж за 30 хвилин до його початку. Всі матчі повинні починатися в точно встановлений Календарем ігор час. Відповідальність за це покладається на представників команд та арбітра матчу. Перед матчем команди повинні обмінятись рукостисканням.

5.9. У випадку, якщо одна з команд взагалі не прибула на матч або запізнилася більше, ніж на 30 хв після фактичного початку матчу згідно Календаря змагань, даній команді зараховується технічна поразка 0:3. При цьому команді яка не прибула на гру взагалі або запізнилася більше, ніж на 30 хв після фактичного початку матчу згідно Календаря змагань, додатково знімається 3 (три) очко із загального заліку. Команда-порушник сплачує штраф в розмірі 300 гривень ФФМР.

5.10. У разі, якщо команда тричі не прибула на гру, або запізнилася більше, ніж на 30 хв після фактичного початку матчу згідно Календаря змагань команда знімається з розіграшу Чемпіонату.

5.11. Якщо команда, яка знята з розіграшу, зіграла менше 50% матчів, то її результати матчів анулюються, а якщо командою зіграно 50% і більше - їй зараховуються технічні поразки 0:3 в матчах, що нею не зіграні.

5.12. Команда-господар зобов’язана забезпечити:

- футбольне поле з розміткою в належному стані;

- необхідний інвентар для гри;

- присутність необхідної кількості працівників правоохоронних органів та лікаря;

- арбітра „Рапортом арбітра”.

Команда-господар матчу зобов’язана забезпечити безпеку арбітрів.

5.13. Команда-господар зобов’язана забезпечити присутність лікаря, який до початку матчу повинен представитись арбітру, пред’явити йому наявність медикаментів і невідлучно знаходитись на стадіоні до завершення гри команд. Прізвище лікаря обов’язково вноситься до матчу в рапорт арбітра, який несе за це персональну відповідальність. Тільки переконавшись по закінченню матчу, що нікому з гравців не потрібна медична допомога, лікар, за погодженням з арбітром може покинути місце змагань.

5.14. Команда-господар зобов’язана забезпечити присутність на матчі працівника правоохоронних органів у міліцейській формі до початку матчу. Працівники правоохоронних органів несуть відповідальність за порядок на стадіоні та безпеку гравців команд, арбітрів матчу, офіційних осіб та глядачів.

5.15. У разі відсутності лікаря, працівників правоохоронних органів до фактичного початку гри матч не розпочинати, а команді, яка є господарем матчу, надати можливість для забезпечення лікаря та/або працівників правоохоронних органів протягом 30 хвилин після фактичного початку гри згідно календаря змагань. У разі невиконання забезпечення лікаря та/або працівників правоохоронних органів в зазначений час команді-господарю матчу зараховується технічна поразка 0:3.

 5.16. У разі відсутності працівників правоохоронних органів дозволяється розпочинати гру за згодою представників двох команд у присутності сільського голови команди-господаря поля на якого покладається забезпечення громадського порядку.

5.17. Контроль за дотриманням вимог пунктів 5.12, 5.13, 5.14, 5.15. 5.16 покладається на арбітра матчу.

5.18. По закінченню матчу представники команд-господарів поля зобов’язані повідомити представника МРФФ про результат матчу за телефоном 0975477232