Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. по виробнич. пр._12.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
26.09.2019
Размер:
133.63 Кб
Скачать

3.2 Обов’язкове завдання на практику

Кожен студент під час практики повинен зробити аналіз рівня комп’ютеризації підприємства. Для цього він повинен за допомогою спеціалістів підприємства та керівника практики від підприємства ознайомитись та проаналізувати стан комп’ютеризації підприємства, вивчити наступні питання і дати на них ґрунтовну відповідь у вигляді розділу звіту по практиці.

Встановити, з якою метою застосовуються комп’ютерні інформаційні системи на підприємстві:

  • тільки з метою обміну інформацією та документообігу;

  • з метою керування автоматичним або автоматизованим технічним процесом (процесами);

  • з метою створення нових програмних продуктів, їх подальшого використання в межах підприємства або з метою продажу як продукції.

Якщо на підприємстві є автоматизований технологічний процес, вивчити схему процесу (на загальному рівні „вхід-вихід”) та основні моменти, програмні та технічні засоби керування ним.

Якщо на підприємстві існують комп’ютерні системи загального призначення, проаналізувати їх структуру та скласти узагальнену схему.

Встановити, чи є на підприємстві комп’ютерні локальні мережі, описати їх характеристики та протоколи обміну.

Встановити, що являє собою комп’ютерний парк підприємства (чисельність та характеристики комп’ютерів).

Встановити, яка операційна система застосовується для організації та підтримки комп’ютерної мережі (мереж). В бесіді з системним програмістом встановити, чому саме така операційна система обрана для підтримки мережі, чи задовольняє вона усім потребам, якщо ні, то з яких позицій потрібні удосконалення.

Встановити архітектуру комп’ютерної мережі та зобразити її узагальнену схему.

Встановити характеристики та режим функціонування системного сервера (серверів).

Встановити, які спеціальні програмні продукти (засоби) використовуються на підприємстві; якщо підприємство велике, то обмежитися підрозділом підприємства, де студент проходить практику.

У бесідах з користувачами програмних продуктів встановити, чи задоволені вони програмними засобами, які використовують. У випадку незадоволення встановити, що саме не задовольняє користувачів;

В підрозділі (робочому приміщенні), де проходить практика, встановити які мережні технічні засоби використовуються, яке застосовується периферійне обладнання, як воно розподілено між користувачами. Скласти схему комп’ютерної мережі у робочому приміщенні з детальним описом технічних засобів (тип кабелю, концентратори, термінатори та ін.).

Детально проаналізувати зібрані відповіді та матеріали та скласти розділ звіту по практиці „Аналіз стану комп’ютеризації підприємства”. Зробити власні висновки щодо стану комп’ютеризації підприємства та викласти пропозиції щодо його поліпшення, якщо на власний погляд таке потрібне.

Обговорити результати робот з керівником практики від підприємства, викласти у розділі звіту його точку зору.

3.3 Практика на робочому місці

Кожен студент-практикант під час практики закріпляється за конкретним робочим місцем, де виконує конкретні службові обов’язки (наприклад, стажера або спеціаліста дублера ).

В окремому розділі звіту по практиці „Практика на робочому місці” викласти коло обов’язків, описати, які комп’ютерні та програмні засоби застосовувалися, якими навичками практикант оволодів.

3.4 Порядок завершення практики

В останній робочій день на підприємстві студент повинен:

  • ознайомити керівника від підприємства з результатами роботи;

  • отримати в щоденнику практики відзив керівника практики від підприємства з рекомендованою ним оцінкою практики;

  • отримати у відділі кадрів (канцелярії) примітки щодо вибуття з підприємства та необхідні печатки;

  • якщо дозволяє службова обставина та прийнятий на підприємстві службовий етикет, відвідати головного інженера підприємства та ознайомити його з результатами практики.

4 ОРГАНІЗАЦІЯ ТА КОНТРОЛЬ ПРАКТИКИ

Навчально-методичне керівництво практикою здійснюється кафедрою інформаційних систем, що забезпечує виконання навчальних планів, програми практики і якість їхнього проведення.

Безпосереднє керівництво виробничою практикою здійснюється викладачами, які наказом ректора призначені керівниками практики, і представниками підприємства, призначеними наказом по підприємству.

За тиждень до початку практики керівник практики від кафедри проводить інструктаж студентів про порядок проходження практики, порядок складання звіту, ведення щоденника і захисту звіту з практики.

Контроль за виконанням практики здійснюється:

  • керівником практики від університету;

  • завідуючим профілюючої кафедри;

  • представником навчального відділу університету.

Контролюючий повинен давати консультації студентам та виправляти виявлені недоліки.