Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод. вироб.практика_3_курс.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
133.63 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Інститут бізнесу економіки та інформаційних технологій

Кафедра менеджменту зовнішньоекономічної діяльності

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до проходження виробничої практики

студентами напряму 0502 «Менеджмент»

спеціальності 7.050206 «Менеджмент ЗЕД»

денної форми навчання

Одеса 2006

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Інститут бізнесу економіки та інформаційних технологій

Кафедра менеджменту зовнішньоекономічної діяльності

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до проходження виробничої практики

студентами напряму 0502 «Менеджмент»

спеціальності 7.050206 «Менеджмент ЗЕД»

денної форми навчання

Затверджено на засіданні кафедри №____

від «__»___________200__р.

Одеса 2006

ЗМІСТ

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

4

2. ВИМОГИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ Й ПРОВЕДЕННЯ ВИРОБНИЧЬОЇ ПРАКТИКИ

5

3. ВИМОГИ ДО ЗМІСТУ ЗВІТУ

9

4. ОФОРМЛЕННЯ ЗВІТУ

15

Додатки

  1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Дійсні методичні вказівки є основним учбово-методичним документом, що визначає проведення практики за фахом. Практика є частиною виробничого процесу, важливим етапом підготовки менеджера-економіста.

Відповідно до навчального плану студенти проходять виробничу практику в 6 семестрі. Без оцінки за практику студенти не допускаються до навчання в наступному семестрі.

Практика переважно проводиться за місцем майбутньої роботи студентів на виробничих підприємствах організаціях, установах усіх форм власності, де здійснюється зовнішньоекономічна діяльність.

В основі виробничої практики лежить активна діяльність студентів на підприємстві, особиста участь їх у виробничому процесі як членів колективу підприємства, що дозволяє їм знаходити застосування своїм теоретичним знанням, здобувати навички організаторської роботи, знайомити з діяльністю підприємства.

Виробнича практика як вид навчальних знань будується у формі самостійного виконання студентами в умовах виробництва певних програмою виробничо-економічних завдань відповідно до встановлених мет і завданнями.

Метою практики як виду навчальних занять є ознайомлення студентів з діяльністю підприємств (установ) і організацій, вироблення вмінь і навичок прийняття економічних рішень і здійснення професійної управлінської діяльності в умовах реального переддипломного середовища, конкретизація й використання засвоєних раніше різноманітних знань, отриманих у процесі навчання.

У зв'язку з тим що менеджер повинен орієнтуватися у всіх економічних процесах, що проходять на керованому підприємстві, студенти в час проходження практики знайомлять із діяльністю всіх економічних відділів і служб.

2. Вимоги до організації й проведення виробничої практики

2.1. Планування робіт із практики.

Рішення всіх питань по організації, проведенню й звітності виробничої практики протягом усього навчального року виробляється відповідно до плану робіт, складеним на факультетах, кафедрах, у навчальному відділі ВНЗа. Обов'язковим заходом щодо планування виробничої практики студентів є видання наказу по ВНЗу й розпорядження по факультетах, у яких відбиваються всі організаційні питання проведення її в даному році. У наказі обов'язково вказуються: факультет, курс, групи, прізвища, імена, по батькові студентів, що направляють на практику на дане підприємство із вказівкою називання підприємства і його місця розташування, керівники - практики від ВНЗа, строки перебування на базах практики, порядок оплати. Не допускається включення в наказ по керівництву практикою викладачів, що перебувають у відпустках.

Для забезпечення своєчасності й компетентності в питаннях організації виробничої практики на засіданні профілюючої кафедри обирається особа, відповідальна за проходження практики.