Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вимоги до звіту.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.09.2019
Размер:
59.39 Кб
Скачать

КЛАСИЧНИЙ ПРИВАТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Інститут державного та муніципального управління

Кафедра землевпорядкування та кадастру

ПРОГРАМА

ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ

для студентів спеціальності

7.070904 – Землевпорядкування та кадастр

Запоріжжя

2010

1. Вступ

Виробнича практика є складовою освітньо-професійної підготовки фахівців зі спеціальності “Землевпорядкування та кадастр”, що передбачено навчальним планом. Практика проходить на підприємствах та організаціях діяльність яких пов’язана з виконанням землевпорядних, земельно-кадастрових робіт та ведення земельного кадастру.

Основне завдання практики полягає у закріпленні теоретичних знань, отриманих у процесі навчання, формуванні у студентів вміння приймати фахові рішення в конкретних умовах виробництва й оволодінні сучасними методами та формами організації діяльності підприємств і організацій.

У період практики закладаються основи досвіду фахової діяльності, практичних умінь і навичок фахівця „інженера-землевпорядника” за освітньо-кваліфікаційним рівнем „спеціаліст”.

Організацію практичної підготовки студентів регламентує “Положення про проведення практики студентів у вищих навчальних закладах України”, затверджене наказом Міністерства освіти і науки України від 08.04.93 р. № 93 (п. 3.11.2. “Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах”, затверджене наказом Міносвіти від 02.06.93 р. № 161) зі змінами, внесеними згідно з наказом Міносвіти від 20.11.94 р. № 351. Крім того практична підготовка проводиться відповідно до “Методичних рекомендацій по складанню програм практики студентів вищих навчальних закладів України” (Міністерство освіти і науки України від 14.02.96 р. № 3.1-5 / 02), “Положення про організацію і проведення практики студентів КПУ (затвердженого Вченою Радою КПУ від 12.12.1996 р.) тощо.

2. Ознайомлення зі структурою підприємства, організацією його діяльності

Перш ніж розпочати виконання конкретних завдань практики, студент повинен ознайомитися з обсягом та характером господарської діяльності підприємства, його організаційною структурою, рівнем організації управлінської, землевпорядної діяльності. Результатом ознайомлення мають бути такі дані у звіті:

  • характеристика статусу підприємства (форма власності, організаційно-правова форма, напрями діяльності підприємства, права, обов’язки, місце у сфері регулювання земельних відносин та надання землевпорядних послуг тощо);

  • характеристика господарської діяльності підприємства;

  • характеристика організації управлінської діяльності та виконання землевпорядних роботи на підприємстві (положення про функціональний підрозділ, розподіл обов’язків, посадові інструкції працівників, які займаються землевпорядною та іншою пов’язаною з землевпорядкуванням діяльністю);

  • характеристика забезпеченості підприємства інструктивними, нормативними та методичними документами;

  • рівень організації, методичного та програмного забезпечення землевпорядних видів робіт та послуг на підприємстві.

3. Бази практики

Базами практики для студентів спеціальності 7.070904 “Землевпорядкування та кадастр” є:

  • Головне управління Державного комітету України із земельних ресурсів у Запорізькій області;

  • ДП «Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою»;

  • Регіональні філія центру державного земельного кадастру;

  • Управління Держкомзему України м. Запоріжжя;

  • Відділи Держкомзему України в районах області;

  • КП «Градпроект»;

  • приватні землевпорядні організації.

З урахуванням вимог ринку праці, прогнозованої зони майбутньої професійної діяльності і можливостей баз практики студенти можуть проходити переддипломну практику на посадах:

– інженер-проектувальник (розробка землевпорядних проектів планування міст);

– інженер з землевпорядкування та кадастру;

– інженер-дослідник в галузі кадастру;

– інженер з управління та обслуговування автоматизованих інформаційних кадастрових систем;

– консультант по маркетингу (ринок земель);

При цьому дуже важливо, щоб під час виробничої практики студенти отримували конкретні практичні завдання на штатних посадах, що є найбільш доцільною формою одержання практичних навичок.

Розподіл студентів за базами практики проводиться кафедрою землевпорядкування та кадастру та затверджується директором інституту державного та муніципального управління.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]