Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт ДП «Олевський лісгосп АПК».docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
118.29 Кб
Скачать

Зміст

Вступ…………………………………………………………………………………..3

1. Загальні відомості про ДП «Олевський лісгосп АПК»…………………..….......4

2. Організаційна структура управління підприємством. ……………………….…6

3. Взаємозв'язок підприємства із зовнішніми контрагентами таз ринковою інфраструктурою……………………………………………………………………..7

4. Маркетингова діяльність на підприємстві…………………………………….....8

5. Діагностика фінансово-економічного стану ДП «Олевський лісгосп АПК»

5.1 Основні завдання діагностики фінансово-економічного стану………..10 підприємств

5.2 Джерела діагностики фінансово-економічного стану підприємства…12

5.3 Аналіз майна і джерел їх утворення……………………………..………13

5.4 Аналіз ліквідності та платоспроможності……………………………….18

5.5 Аналіз фінансової стабільності……………………………………..……22

5.6 Аналіз ділової активності……………………………………………...…24

5.7 Оборот кредиторської заборгованості ………………………………..…27

5.8 Аналіз прибутковості……………………………………………………..32

6. Інноваційна та фінансова діяльність підприємства. ……………………37

7. Управління персоналом…………………………………………………………..40

8. Практика антикризового управління на підприємстві………………………….41

9. Охорона праці……………………………………………………………………..43

Список використаних джерел. ………………………………………..……………57

Додатки……………………………………………………………………..………..58

Вступ

Деревина є одним є тих конструкційних матеріалів, який людство використовує з прадавніх часів і до наших днів. Накопичено величезний досвід оброблення і виготовлення з неї найрізноманітніших виробів, необхідних в промисловості, будівництві, сільському господарстві, транспорті, побуті тощо.

Лісопереробна промисловість набула прогресивних форм масового індустріального виробництва. З лісу виготовляють пилопродукцію, яку використовують у натуральному вигляді для отримання напівфабрикатів і готових виробів. Деревину також використовують у подрібненому вигляді для виготовлення паперу, волокнистих і стружкових плит, декоративних паперово-шаруватих пластиків.

Деревообробна промисловість об'єднує велику групу виробництв, що зв'язана з обробкою і переробкою деревини. Залежно від використовуваної сировини і продукції, що випускається, ці виробництва можна умовно поділити на декілька груп, однією з яких є виробництво меблів.

Виробництво меблевих виробів складається безпосередньої обробки конструкційних матеріалів – розкрою, механічної обробки, личкування, складання, а також із процесів контролю якості, транспортування і зберігання, обліку виробленої продукції. Відповідно, виробничий процес – це сукупність всіх дій людей і засобів праці, необхідних на даному підприємстві для виготовлення чи ремонту виробів, що тут виготовляються. При цьому можна виділити частину дій людей і засобів праці, при яких матеріал міняє свої властивості, розміри або форму.

Частина виробничого процесу, що містить дії по зміні і подальшому визначенню стану предмету виробництва, називається технологічним процесом, який складається із ряду операцій, що використовуються при виготовленні потрібного виробу

1.Загальні відомості про дп «Олевський лісгосп апк»

ДП «Олевський лісгосп АПК» було створено в 1976 році. До складу лісгоспу входить 4 лісництва. Загальна площа лісгоспу складає 34777 га, в тому числі вкрито лісовою рослинністю – 32398 га.

Дане підприємство спеціалізувалося на заготівлі круглого лісоматеріалу, а також різніх пиломатеріалів.

Зарез підприємство спеціалізується на виготовленні якісної продукції з деревини, попит на яку на європейських та вітчизняних ринках підтверджує її високу якість.

Основним видом продукції підприємства є клеєні щити, (використовуються для виробництва сходів, дверей та меблів).

Важливим в діяльності підприємства є виготовлення паркетної дошки, які теж успішно продаються на вітчизняному ринку та експортуються закордон. Також ДП «Олевський лісгосп АПК» був одним з найперших хто запровадив виробництво паливних брикетів.

Ця продукція в повному обсязі іде на продаж за кордон.

40 % продукції експортується в країни Західної Європи.

Середньооблікова чисельність штатних працівників на підприємстві становить 160 чол.

Виробничі потужності (на рік) складають: щит — 1 800 куб.м, підлогове покриття — 40 тис. кв. м.

Підприємство знаходиться в постійних пошуках нових методів обробки деревини, вдосконалення виробничого процесу.

ДП «Олевський лісгосп АПК» забезпечене високотехнологічним імпортним обладнанням, що дозволяє йому переробляти до 1 200 куб. м круглого лісу та одночасно висушувати в сушильних камерах близько 700 куб. м пиломатеріалів. Технологія подальшої переробки пиломатеріалів є завершеним циклом, що дозволяє використовувати сировину в повному обсязі без відходів.

Структурно підприємство поділене на наступні виробничі комплекси:

- лісопильно-сушильний виробничий комплекс,

- виробничий комплекс по виготовленню щита,

- виробничий комплекс по виготовленню підлогового покриття,

- виробничий комплекс по виготовленню паливних брикетів.

Дерево - це живий матеріал, який потребує особливого ставлення до себе, вимагає відданості та поваги, спонукає майстрів вкладати в роботу свою душу і тому найважливішим фактором всіх успіхів підприємства є ті люди, які на ньому працюють, завдяки яким підприємство досягло всіх своїх успіхів.

2. Організаційна структура управління підприємством.

Організаційна структура підприємства є лінійно-функціональною. Лінійному керівнику в розробці відповідних рішень, програм, планів допомагають його функціональні замісники. Вони проводять свої рішення через вище керівництво ї доводять їх до виконавців нижчого рівня, їх роль на підприємстві дуже значна, оскільки вони здійснюють технічну підготовку діяльності, розробляють варіанти рішень питань, пов'язаних з керівництвом діяльності, звільняють генерального директора від планування, фінансових розрахунків, матеріально-технічного забезпечення і т. ін.

Управління фінансовою діяльністю здійснює фінансовий директор. Разом з генеральним директором він несе відповідальність за фінансовий стан підприємства. Збутово-маркетингова діяльність належить менеджеру по збуту. Облік діяльності фірми здійснює головний бухгалтер.

Комерційний директор здійснює оперативне планування, реалізацію поставлених завдань, вносить відповідні корективи та здійснює контроль за процесом виконання плану. Взагалі, економічна служба побудована на принципі максимального врахування динаміки навколишнього середовища. Виходячи з цього, комерційний директор здійснює ціноутворення, прогнозування, економічний аналіз та управління персоналом. Свою діяльність, виходячи з стратегії розвитку підприємства, що визначає генеральний директор, він будує на основі інформації, отриманої від фінансового директора, менеджера по збуту та головного бухгалтера.

Організаційна структура постійно вдосконалюється, все більше пристосовується до ринкових умов господарювання, але головним напрямком вдосконалення є перехід до стратегічного менеджменту. В зв'язку з цим в перспективі все більше приділятиметься уваги управлінню маркетингом, що включає в себе не тільки прогноз розвитку ринку, але і можливість впливати на майбутнє.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]