Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Радиоприбор отчет.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
649.71 Кб
Скачать

1.Характеристика підрозділу та функціональне призначення робочого місця в складі підрозділу. Технічні характеристики устаткування , обладнання та оснастки.

Виробничу практику, яка проходила з 31 березня по 17 травня, я проходив на ЗДП "Радіоприлад". Дане підприємство знаходиться за адресою:

м.Запорожье, 69118, проспект Ленина.3

На сьогоднішній день ЗДП "Радіоприлад" є єдиним підприємством в країнах СНД, яке виробляє спеціальні засоби радіозв'язку такі як: Командно-штабні машини: Р-142He ( на транспортній базі ГАЗ-66) і їх модифікації; "Кушетка-Б" (на транспортній базі БТР-80).

Виробляє модернізацію даної продукції, поставленої до 1992 року, а також капітальний і поточний ремонт. Радіостанції КВ і УКВ діапазоні (ношені такі що возяться, стаціонарні) з дальністю зв'язку до 350 км. КВ діапазону – Р-130, Р-134, "Беркут-М", Р-163-50 К (автомобільні і танкові варіанти) Р-143 (ношений, такий що возиться, стаціонарні варіанти) Р-163-10 К (ношений варіант). УКВ діапазону –Р-123 М, Р-173 М, Р-163-50 У (варіанти, що возяться) Р-111 і Р-171 М з режимами ретрансляції (автомобільний і танковий варіанти). Різні варіанти апаратури внутрішнього зв'язку і комутації АВСЬК ЯГ1.600.000, АВСЬК "Зірка". Танковий переговорний пристрій Р-174 Т (новинка). Засоби захисту інформації, пристрої управління радіомережами (УУРС) і маскираторів мови для установки в командно-штабні машини, всі види бронетехніки, дані вироби є новинкою. Антенно-щоглові пристрої призначені для підйому антен КВ, УКВ діапазону на висоту до 20 м-коду, у тому числі для військ протиповітряної оборони..ЗІП для поточного, проміжного і капітального ремонту (груповий, перший, другий) вищезгаданого устаткування зв'язку.

Кожен відділ ЗДП "Радіоприлад має своє певне обладнання а займає визначене приміщення у межах підприємства.

«Складально-виробничий» цех займає одне приміщення.

Кожне робоче місце оснащене типовим технологічним обладнанням:

  • Стіл;

  • Стілець;

  • Вимірювальні прилади;

  • Інструмент;

2. Опис технологічних операцій, які виконуються на робочому місці. Основні та допоміжні матеріали для виконання операції. Характеристика продукції операції.

Групи товарів ЗДП Радіоприлад.

«Складально-виробничий» цех має свою технологію діяльності. Я, як практикант-працівник даного відділу, обов'язково дотримувався технології регулювання УМ-50К, що були дорученні мені.

Для регулювально-настроювальних робіт використовував стендову, сервісну, стандартну і радіовимірювальну апаратуру.

Стендова апаратура включає джерела живлення, вимірювальні прилади, пристрої , контролю і сигналізації. Регулювальний стенд, як правило, повністю або частково імітує роботу регульованого вузла, блоку в приладі , комплексі. Сервісна апаратура призначена для регулювально-настроювальних робіт в умовах експлуатації РЕС. Сервісна апаратура ряд самостійних, конструктивно закінчених переносних багатофункціональних приладів і блоків. Стандартну вимірювальну апаратуру можна розділити на дві групи приладів: електровимірювальні і радіовимірювальні. Прилади електровимірювань призначені для вимірів на постійному струмі і в області низьких частот (20-2500 Гц) Радіовимірювальні прилади застосовуються для виміру всіляких електричних і радіотехнічних величин і параметрів, як на постійному струмі , так і в широкій смузі низьких, високих і надвисоких частот , для дослідження і спостереження характеристик радіоелектронних пристроїв , форми сигналів , а також для генерування сигналів, як синусоїдальні і спеціальною форм.

За період практики мною виконувалися обв'язки працівника цеху №44 складально-виробничого. Керівником даного цеху є Солоп Світлана Генріхівна, яка була моїм керівником практики від підприємства.

Основними процесами у РЕА можна вважати:

- електромагнітні;

- тепломасопереносу;

- механічні;

- іонізаційні;

- інформаційні;

Сучасна радіотехніка характеризується проникненням практично у всі області людської діяльності. Радіозв'язок за допомогою звичайного і швидкодіючого букво друкувального телеграфування, радіотелефонний зв'язок і передача зображень , креслень, малюнків, газетних матриць, факсиміле стали доступними при будь-яких відстанях. Розвиток космічних досліджень зажадав забезпечення надійного радіозв'язку з штучними супутниками Землі (ІСЗ) і автоматичними космічними апаратами направленими до планет або такими, що знаходяться на їх поверхні, передачі наукової інформації і зображень на Землю і передачі команд для управління цими апаратами. Загальновідоме значення Радіотехніка в забезпеченні космічних польотів людини. З іншого боку, ІСЗ самі входять до складу ліній зв'язку як ретрансляційні станції для здійснення надійного зв'язку між видаленими пунктами, для передачі телепередач, сигналів точного часу і тому подібне. З огляду на те, що ультракороткі хвилі погано огинають земну поверхню, для передачі телевізійних зображень і для телекомунікації використовуються радіорелейні лінії, спеціальні високочастотні кабельні лінії і ретранслятори, у тому числі встановлені ІСЗ.

Основна продукція антенно-щоглові пристрої

*Антени

*Модуль ЮТ-23

*Щогли телескопічні

Апаратура внутрішнього зв'язку і комутації

*АВСЬК Бризу-2

*АВСЬК

*АВСЬК

*АВСЬК Р-174Т

*ТПУ Р-124

*АВСЬК Р-174

*УКА ЯГ1.600.000

Рухливі вузли зв'язку

*КРС Р-142НЕ

*КРС -2

*КШМ Р-145 БМЕ

*КШМ Кушетка

Радіостанції і радіоприймачі

*Беркут-м-когд

*Р-130 m

*Р -134

*Р-143

*Р-163-10 К

*Р-163-50 К

*Р-163-КП

*Р-171М

*Р-173 М1

*Р-173 ПМ1

Блок живлення -м-код Модернізація телефонний апарат ТА-57-У

Пристрій управління радіомережами шлемофон ТШ4-У допоміжна продукція апаратура телекомунікаціонних систем

*Апаратура ІКМ -30С-4

*Апаратура ІКМ-120/480

*МІНІ-АТС 1х8

*МІНІ-АТС 2х8