Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методи та засоби комп’ютерних інформаційних тех...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
140.8 Кб
Скачать

Додавання музики, звуків, відео і анімованих малюнків

Музику, звук або відеокліп можна вставити на слайд з подальшим відтворенням під час показу слайдів за допомогою команди Фільми і звук меню Вставка. Відтворення кліпу може починатися або автоматично при переході до даного слайду, або за клацанням значка відповідного кліпу. Щоб змінити умову запуску кліпу або додати гіперпосилання на кліп, потрібний вибрати в меню Показ слайдів команду Настройка дії.

За допомогою команди Настройка анімації (меню Показ слайдів) можна додати ефекти анімації і змінити параметри відтворення. Наприклад можна встановити автоматичне відтворення звуку або відеокліпа в анімаційному епізоді.

Звук, музика і відео вставляються як об'єкти Microsoft PowerPoint. Якщо в PowerPoint не підтримуються певні типи кліпів або засобу, для відтворення файлу може потрібно універсальний програвач. Для відтворення звуку або відео як об'єкта універсального програвача виберіть в меню Вставка команду Об'єкт, потім виберіть варіант Кліп мультимедіа. Цей метод дозволить використовувати для відтворення звуку або відео універсальний програвач, встановлений в Microsoft Windows. Універсальний програвач відтворює мультимедійні файли і управляє такими пристроями відтворення, як приводи компакт-дисків і відеодисків.

Способи зміни слайдів при показі слайдів

У режимі сортувальника слайдів на екрані в мініатюрі відображаються відразу всі слайди презентації. Це спрощує додавання, видалення і переміщення слайдів, завдання часу показу слайдів і вибір способів зміни слайдів. Крім того, можна проглядати анімацію на декількох слайдах, виділивши необхідні слайди і вибравши команду Перегляд анімації в меню Показ слайдів.

Для того, щоб побудувати анімацію при зміні файлів під час показу необхідно виділити потрібні слайди і вибрати команду Зміна слайдів в меню Показ слайдів. потім в списку Ефект виберіть потрібний спосіб зміни слайду.

7.Передача інформації з однієї програми у іншу шляхом зв’язування. Характеристика початкового файла та зв’язаного. Приклад.

Здійснювати обмін інф. між різними програмами можна в 1 з 3 способів залежно від типу документів і очікуваного результату.

1.Копіювання (маємо 2 незалежних файли) . При зміні початкового файлу, копія не змінюється. Аналогічно навпаки. Цю дію доцільно виконувати, коли одну і ту саму інформацію треба занести у кілька програм. ПРАВКА—(КОПИРОВАТЬ/ВСТАВИТЬ).

2.Звязування - після виконання існує 2 файла, але при зміні початкового файла буду змінено і копію. Використовують, коли необхідно одночасно поновити дані в кількох документах. ПРАВКА—(КОПИРОВАТЬ/(Специальная вставка—Связать—вказ.спосіб).

3.Впровадження – копія стає частиною початкового файлу, якому доступні властивості програми, що створила початковий файл. При зміні поч.. файлу впроваджений файл не змінюється. Двічі клацнувши на впроваджений файл викликаємо програму створення поч.. файлу. І подальше редагування впровадженого файлу може виконуватись за допомогою цієї програми. ПРАВКА—(КОПИРОВАТЬ/(Специальная вставка—вибір типу об’єкта, що впровадж. (перемикач «связать» не вкл..)

У WORD можна вставити: а)робочі стор. Та діаграми ECXEL як табл..; б) слайди PowerPointяк скопійовані, як зв’язані, як рисунок.

У ECXEL вст.. таблиці та фрагменти тексту за допомогою копіювання.

У слайди PowerPoint вст.. фрагменти WORD, елементи сторінок ECXEL як скопійований, так і зв’язаний.