Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
testi_otv.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
317.95 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДВНЗ “ДОНЕЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Гірничий інститут

Кафедра Геоінформатики та геодезії

1 ТУР ОЛІМПІАДИ

Тести по дисципліні «кадастр»

1. Дайте поняття грошової оцінки земельних ділянок

1. Грошова оцінка земельних ділянок визначається на рентній основі, залежно від призначення та порядку проведення поділяється на нормативну та експертну.

2. Грошова оцінка земельних ділянок - це капіталізований рентний дохід із земельної ділянки, визначений за встановленими і затвердженими нормативами.

3. Грошова оцінка земельних ділянок - це результат визначення вартості земельної ділянки та пов'язаних з нею прав оцінювачем із застосуванням сукупності підходів, методів та оціночних процедур, що забезпечують збір та аналіз даних, проведення розрахунків і оформлення результатів у вигляді звіту.

4. Грошова оцінка земельних ділянок - це методичні підходи які відповідають сучасним уявленням про вартість землі, створюють належні умови для ефективного і об'єк­тивного оподаткування земельних ділянок.

2. Охарактеризуйте диференціальну земельну ренту

1. Диференціальна земельна рента характеризується відмінностями в природних умовах, які призводять до того, що при однакових витратах на різних за якістю і мізцерозташуванням землях виробляється різний обсяг продукції, а відповідно і неоднаковий додатковий дохід, який і є матеріальною основою ренти.

2. Диференціальна земельна рента не пов’язана з природними та економічними факторами ведення сільськогосподарського виробництва, а зумовлена монополією власності на землю.

3. Диференціальна земельна рента утворюється на всіх ділянках незалежно від їх властивостей, так як для розміщення будівництва потрібні ділянки в певних місцях на певних територіях, а пропозиції вільних ділянок в наслідок обмеженості території міста в цілому не відповідають попиту на них.

4. Диференціальна рента відображає конкретну цінність земельної ділянки і поділяєть­ся на: доступності ділянок, освоєності території, ефективності додаткових капіталовкладень.

3. Виберіть позиційну структуру кадастрового номеру земельної ділянки

1. ХХХХХХХХХХ:ХХ:ХХХ:ХХХХ

2. ХХХХХХХХХХ:ХХХ:ХХ:ХХХХ

3. ХХХХХХХХХХ:ХХ:ХХ:ХХХ

4. ХХХХХХХХХХ:ХХ:ХХ:ХХХХ

4. Виберіть позиційну структуру кадастрового номеру частини будівлі (споруди) на земельній ділянці

1. ХХХХХХХХХХ: ХХ: ХХХ: ХХХХ: ХХ: ХХХ

2. ХХХХХХХХХХ: ХХХ: ХХ: ХХХХ: ХХ: ХХ

3. ХХХХХХХХХХ: ХХ: ХХ: ХХХ: ХХХ: ХХХ

4. ХХХХХХХХХХ: ХХ: ХХ: ХХХ: ХХХ: ХХХХ

5. Охарактеризувати загальну економічну оцінку земель.

1. Передбачає визначення ступеня ефективності вирощування конкретних сільськогосподарських культур на різних ґрунтах.

2. Передбачає визначення об’єктивних показників родючості та показників, які характеризують ефективність використання землі при досягнутому рівні інтенсивності землеробства.

3. Передбачає визначення грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, яка використовується для визначення земельного податку та орендної плати, штрафів і компенсацій при порушені природно-екологічного стану середовища.

4. Передбачає методичні підходи які відповідають сучасним уявленням про вартість землі, створюють належні умови для ефективного і об'єк­тивного оподаткування земельних ділянок.

6. Назвати формулу для визначення балу бонітету

1. Б =П100/П *100

2. Бji / П100 *100

3. Бm =Пm / П100 *100

4. Бm =Пm * П100 *100

7. Визначити загальний бал бонітету.

1. Бзаг = Р1 2+…+Рп / Б1Р12Р2+…+БпРп

2. Бзаг = Б/Р

3. Бзаг = Б1Р12Р2+…+БпРп / Р1 2+…+Рп

4. Бзаг = Б1Р12Р2+…+БпРп / Р1 2*…*Рп

8. Назвати види шкал економічної оцінки земель.

1. Загальна, часткова.

2. Основна, часткова.

3. Замкнена, розімкнена.

4. Основна, додаткова.

9. Назвати завдання ДЗК

1. Забезпечення повноти відомостей про місцерозташування обмежень щодо використання земель, визначення меж кадастрових зон та кварталів, визначення кадастрових номерів, реєстрація земельних ділянок.

2. Забезпечення повноти відомостей про всі земельні ділянки, застосування єдиної системи просторових координат та системи ідентифікації земельних ділянок, запровадження єдиної системи земельно-кадастрові інформації та її достовірності.

3. Впровадження єдиної системи просторових координат, геодезичне встановлення меж ділянки, відновлення між земельної ділянки на місцевості, виготовлення кадастрового плану.

4. Ефективне управління земельними ресурсами, інформаційне забезпечення ринку землі, оподаткування, реєстрація прав власності, інформаційна взаємодія з іншими системами ДЗК.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]